d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Użytkownik Jsp: Weź Leki/weź Medsy
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,023.47
Warn: 10%
Mar 24 2025 08:36am
no, biegam ze gwerami gewehr i kazdemu daje one shota w głowe z ukrycia

JA3 B)

JA3 to metoda identyfikacji klientów TLS (Transport Layer Security) na podstawie ich odcisku cyfrowego (fingerprint). Jest używana do analizy ruchu sieciowego, wykrywania botów, malware’u oraz innych podejrzanych aktywności.

Jak działa JA3?
Podczas nawiązywania połączenia TLS klient (np. przeglądarka lub aplikacja) wysyła tzw. Client Hello, zawierające:

wersję protokołu TLS,
listę obsługiwanych szyfrów (cipher suites),
listę rozszerzeń TLS,
kolejność i format grup eliptycznych oraz algorytmów podpisów.
JA3 zbiera te informacje, konwertuje je na unikalny ciąg znaków (hash MD5) i przypisuje do konkretnego klienta. Dzięki temu możliwe jest identyfikowanie aplikacji na podstawie ich zachowania w sieci, niezależnie od adresu IP czy User-Agent’a.

Zastosowania JA3
🔹 Wykrywanie botów i malware'u – np. złośliwe oprogramowanie często używa charakterystycznych ustawień TLS, które można zidentyfikować.
🔹 Analiza ruchu sieciowego – administratorzy sieci mogą śledzić i filtrować ruch na podstawie JA3 fingerprintów.
🔹 Omijanie maskowania ruchu – VPN-y, proxy czy modyfikowane przeglądarki mogą próbować ukrywać swoje pochodzenie, ale JA3 nadal pozwala je rozpoznać.

JA3 i JA3S
JA3 – identyfikuje klienta TLS (np. przeglądarkę, aplikację).
JA3S – działa podobnie, ale dla serwerów TLS, analizując Server Hello.
Podsumowując, JA3 to technika fingerprintingu protokołu TLS, pomagająca w cyberbezpieczeństwie i analizie sieciowej, ale także wykorzystywana w ofensywnych technikach (np. do omijania wykrywania). 🚀

:mellow:
Member
Gold: 369.00
Mar 24 2025 08:39am
Member
Gold: 10,911.36
Mar 24 2025 08:40am
JA3 to metoda identyfikacji klientów TLS (Transport Layer Security) na podstawie ich odcisku cyfrowego (fingerprint). Jest używana do analizy ruchu sieciowego, wykrywania botów, malware’u oraz innych podejrzanych aktywności.

Jak działa JA3?
Podczas nawiązywania połączenia TLS klient (np. przeglądarka lub aplikacja) wysyła tzw. Client Hello, zawierające:

wersję protokołu TLS,
listę obsługiwanych szyfrów (cipher suites),
listę rozszerzeń TLS,
kolejność i format grup eliptycznych oraz algorytmów podpisów.
JA3 zbiera te informacje, konwertuje je na unikalny ciąg znaków (hash MD5) i przypisuje do konkretnego klienta. Dzięki temu możliwe jest identyfikowanie aplikacji na podstawie ich zachowania w sieci, niezależnie od adresu IP czy User-Agent’a.

Zastosowania JA3
🔹 Wykrywanie botów i malware'u – np. złośliwe oprogramowanie często używa charakterystycznych ustawień TLS, które można zidentyfikować.
🔹 Analiza ruchu sieciowego – administratorzy sieci mogą śledzić i filtrować ruch na podstawie JA3 fingerprintów.
🔹 Omijanie maskowania ruchu – VPN-y, proxy czy modyfikowane przeglądarki mogą próbować ukrywać swoje pochodzenie, ale JA3 nadal pozwala je rozpoznać.

JA3 i JA3S
JA3 – identyfikuje klienta TLS (np. przeglądarkę, aplikację).
JA3S – działa podobnie, ale dla serwerów TLS, analizując Server Hello.
Podsumowując, JA3 to technika fingerprintingu protokołu TLS, pomagająca w cyberbezpieczeństwie i analizie sieciowej, ale także wykorzystywana w ofensywnych technikach (np. do omijania wykrywania). 🚀

Co to za gra ^kupcia

zdżegedowana aliancka 3 :mellow:
Member
Mar 24 2025 08:41am

Nie ma czegoś takiego jak "zdżegedowana aliancka 3" – wygląda na zniekształconą lub żartobliwą wersję jakiegoś terminu. Może chodzi Ci o JA3 (JA3 fingerprinting), czyli metodę identyfikacji klientów TLS w sieciach komputerowych?

Jeśli masz na myśli coś innego, daj mi więcej szczegółów, a spróbuję pomóc! 😊

Member
Mar 24 2025 08:42am
Nie ma czegoś takiego jak "zdżegedowana aliancka 3" – wygląda na zniekształconą lub żartobliwą wersję jakiegoś terminu. Może chodzi Ci o JA3 (JA3 fingerprinting), czyli metodę identyfikacji klientów TLS w sieciach komputerowych?

Jeśli masz na myśli coś innego, daj mi więcej szczegółów, a spróbuję pomóc! 😊

THQ NORDIC U LITTLE CONT
Member
Mar 24 2025 08:58am
THQ NORDIC U LITTLE CONT

Member
Gold: 124.01
Mar 24 2025 01:09pm
JAGGED ALLIANCE 3

:rolleyes:

Muszę pochwalić użytkownik Chomik, ponieważ rozsądnie dobrał drużynę do wyprawy. Poprzednie części trochę olewały wybuchy i mechaników, a tu trzeba mieć zbalansowany team żeby nie wpierdolić się na minę, czy otworzyć jakieś skrzynie z lootem. Wcześniej wystarczyło na końcowych sektorach uważać na miny, a skrzynki otwierało się strzelaniem w zamek.

Chomik grałeś w którąś wcześniejszą?
Member
Gold: 369.00
Mar 24 2025 02:12pm

Fajna ta gierunia?
Member
Gold: 30.00
Mar 24 2025 02:20pm
Fajna ta gierunia?

fajna :thumbsup: w guwna nie gra :mellow:
Member
Mar 24 2025 03:07pm
JAGGED ALLIANCE 3

:rolleyes:

Muszę pochwalić użytkownik Chomik, ponieważ rozsądnie dobrał drużynę do wyprawy. Poprzednie części trochę olewały wybuchy i mechaników, a tu trzeba mieć zbalansowany team żeby nie wpierdolić się na minę, czy otworzyć jakieś skrzynie z lootem. Wcześniej wystarczyło na końcowych sektorach uważać na miny, a skrzynki otwierało się strzelaniem w zamek.

Chomik grałeś w którąś wcześniejszą?

w dwójke B) przeszedłem dwa razy -_-

Fajna ta gierunia?

fajna :thumbsup: ^kupcia w guwna nie gra :mellow:

B)
Go Back To Polska Topic List
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll