Quote (Shapiro @ 17 Sep 2024 19:11)
Stary teraz jak dziecko nie ma telefonu to pewnie ma przejebane w szkole a inne dzieciaki sie smieja ze nie ma telefonu albo wlasnie nosi jakis xiaomi ktorego wstydzi sie wyciagnac z plecaka. Tak wlasnie iron wpedza sie dzieciaki w kompleksy
wydaje mi się że w Łodzi, zwłaszcza poza centrum, to chyba Xiaomi powinno być okej.
To jest chyba szybki telefon i gierki powinny chodzić super.
Mam nadzieje, bo już go zamówiłem.
Quote (Better_Living_Through_Chemistry @ 17 Sep 2024 18:35)
W jakim wieku zaczales sobie robic i pytac innych o nudesy drogi kolego? b)
Ja to smartfona sobie kupiłem na studiach dopiero, a w czasach mojej młodości to się pisało na komputerze w gadugadu lub smsy.
Quote (RedGentooHat @ 17 Sep 2024 18:15)
dlatego ze mozesz do takiego szajsunga wpakoawc topowy procesor, milion ram, 2x rtx4090ti, hologram i rzutnik a i tak to bedzie syf bo to system jest problemem. Dlatego na te chwile iphony nie maja absolutnie zadnej konkurencji. Jezeli dla kogos alternatywa ios jest android to ablo jest uposledzony umyslowo i nie zna sie na technolgiach na tyle by nie wiedziec czemu android to syf i nie ma najmniejszego bezpieczenstwa albo jest za biedny na iphona, co aktualnie brzmi abstrakcyjnie bo iphony sa tansze od szajsungow, wiec na prawde trzeba byc niezbyt rozgarnietym by szajsungi kupowac
Jak kilka lat temu miałem iphone to były niedorozwinięte.
Chciałeś mieć dymki komunikatora? Nie ma takiej opcji w tym systemie operacyjnym.
Chciałeś żeby appka odczytywała dane z ekranu, na przykład z gierki? Nie ma takiej opcji w tym systemie operacyjnym. Zrób sobie zrzut ekranu i zaimportuj ręcznie zrzut do appki, super wygoda lol.
Chciałeś poukładać sobie ikonki na pulpicie? Nie było takiej opcji, wiem że niedawno to akurat w końcu dodali.
Dodatkowo taki przykład, ustawiasz alarm na rano.
W androidzie pojawia Ci się wtedy na chwile infomacja: "alarm zadzwoni za 10 godzin". Dzięki temu wiesz, że ustawiłeś poprawnie i że telefon Cię obudzi.
A na Iphone musisz sprawdzić samemu czy aby alarm jest na dobry dzień tygodnia, czy alarm zadzwoni Ci jutro w sobotę czy dopiero w poniedziałek.
Parę razy przez to się spóźniłem, potem nauczyłem się dokładnie samemu wyliczać kiedy zadzwoni budzik. To co Android pokazuje samemu, to na Iphone musi robić ręcznie użytkownik.
Albo to że na androidzie masz przycisk wstecz zawsze wiadomo na dole, a w Iphone masz tylko jeden przycisk na dole i jak chcesz zrobić "wstecz" to musisz szukać na ekranie gdzie programiści umieścili przycisk wstecz.
Z ustawianiem głosności też coś było zwalone chociaż już nie pamiętam co. Chyba coś takiego że jak podgłaśniałem telefon podczas rozmowy to automatycznie podgłaśniały się multimedia, które normalnie mam wyciszone a tutaj niespodzianka jak wchodzisz na stronę internetową i zaczyna Ci głośno grać jakiś filmik.
To są takie rzeczy które są tak spierdolone na Iphone że głowa mała, a przynajmniej były.
Na przykład na ipadzie nie wrzucisz sobie opensourcowego remake'a heroes3, bo wrzucanie aplikacji do sklepu jest zarezerwowane tylko dla dużych firm, a nie dla grup hobbystów co sobie robią moda/remake starej gry i chcieliby go udostępnić za darmo. Czy to dobrze czy to źle sprawa dyskusyjna.
Niby ograniczając się do droższych, typowo komercyjnych aplikacji powinna być lepsza jakość, z drugiej strony płatności, wymagane na każdym kroku do grania w te najbardziej komercyjne gierki, to nie jest to co ja lubie.