d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Co Sadzisz O Aborcji? > Licze Na Nieco Sensownych Wypowiedzi
Prev1181920212246Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 186.18
Dec 19 2009 05:03pm
Quote (Sukcez @ Dec 20 2009 01:00am)
gratulacje za pierwszy post przeciwny aborcji który ma sens i jest napisany poprawnie. (Ucz się kurwa nimf)

Nie jest na świecie w sensie takim jak powiedział xmaci "patrzac ze strony prawnej (odrzucajac moralnosc poki co) plod nie jest czlowiekiem, okres w ktorym matka nosi dziecko nie liczy sie do jego wieku, wiec tak jakby go nie bylo ! dlaczego zakazac usuniecia czegos czego nie ma gdy sa ku temu powodu"

Czy w środku czy na zewnątrz robi różnicę chociażby w sposobach odżywiania, oddychania, wydalania, podstawowe różnice czy w środku czy na zewnątrz.
O granicy do której można by robić aborcje się dokładnie i sprecyzowanie staram nie wypowiadać bo nie znam sie tak na etapach rozwoju płodu, jeśli dziecko pod inkubatorem by mogło żyć to niech żyje.
A w czym jest lepsze? W tym że wyszło żywe.

do 9 tygodnia ciąży można przeprowadzać aborcję.
Member
Gold: 1,992.34
Dec 19 2009 05:06pm
Quote (Nimf @ 20 Dec 2009 00:59)
niestety nie zmienię zdania przez chujowe wnioski jakiegoś dzieciaka, co w dupie był i gówno widział.
porównywanie usunięcia płodu do wypadku ma się jak piernik do wiatraka, ale ok.
szczerze mówiąc gówno mnie to obchodzi, nie chodzę do kościoła

A wiesz że jak kobieta bieże anty to zakłóca rozwój komórek jajowych? nie daje możliwości zapłodnienia tym samym zabijając przyszłego człowieka. Twoją logiką.

Jak może sie mieć jak piernik do wiatraka, skoro mówisz że mając do wyboru usunięcie płodu a śmierć płodu i śmierć matki to by lepsze było to drugie.
To skrajny debilizm jest naucz sie myśleć

Quote (SilentSpamer @ 20 Dec 2009 01:03)
przesadzasz... Zreszta czekam na pierwszy twoj post bez hejtu, czy "watow", zeby ci pogratulowac. Udajesz niezlego medrka. x]

Głosowałem na : dozwolona tylko do okreslonego etapu ciazy (jakiego?)

Chociaż ta ankieta szczerze mowiac ma dziwne te opcje wg mnie, skłaniajace sie do przeciwnikow aborcji

A bo mnie nosi jak widze takie kurwa bzdury :D

This post was edited by Sukcez on Dec 19 2009 05:07pm
Member
Dec 19 2009 05:09pm
Quote (Sukcez @ Dec 20 2009 01:06am)
A wiesz że jak kobieta bieże anty to zakłóca rozwój komórek jajowych? nie daje możliwości zapłodnienia tym samym zabijając przyszłego człowieka. Twoją logiką.

Jak może sie mieć jak piernik do wiatraka, skoro mówisz że mając do wyboru usunięcie płodu a śmierć płodu i śmierć matki to by lepsze było to drugie.

widzę, że nie kumasz i wysuwasz chujowe dość argumenty, dorośnij.
Banned
Gold: 1,236.51
Warn: 30%
Dec 19 2009 05:09pm
Quote (Sukcez @ 20 Dec 2009 00:06)
Chociaż ta ankieta szczerze mowiac ma dziwne te opcje wg mnie, skłaniajace sie do przeciwnikow aborcji

I do tego zajebalem faila z odpowiedziami 1 i 8 (sa takie same).
Inne opcje nie przychodzily mi za bardzo do glowy, ale watpie, zeby ktos przez nie zmienil za bardzo zdanie. x]

Swoja droga ten okreslony etap ciazy budzi kontrowersje nawet u osob, ktore znaja dokladny jej przebieg (lekarze oczywiscie), a to po prostu mowi mi, ze lepiej zakazac tej aborcji, bo nie ma czasu na dalsze rozwazania.

This post was edited by SilentSpamer on Dec 19 2009 05:11pm
Member
Gold: 2,436.06
Dec 19 2009 05:10pm
czyli film Niemy krzyk to jeden wielki bullshit ^_^ ?
Banned
Gold: 0.20
Warn: 20%
Dec 19 2009 05:10pm
Quote (Sukcez @ Dec 20 2009 01:06am)

Głosowałem na : dozwolona tylko do okreslonego etapu ciazy (jakiego?) 

A bo mnie nosi jak widze takie kurwa bzdury :D

tutaj sie z Toba zgodze...to glupota czysta kurwa mac w takim przypadku nie przeprowadzic aborcji...

jak kobieta nawet nie jest w stanie donosic tego dziecka z powodu slabego serca etc, to co, ma umrzec razem z plodem ? plod i tak umrze i tak ! tylko po cholere poswiecac matke ? zeby sie przekonac ? bo tak musi byc ? no kurwa....
Member
Dec 19 2009 05:11pm
Quote (SilentSpamer @ 20 Dec 2009 01:09)
I do tego zajebalem faila z odpowiedziami 1 i 8 (sa takie same).
Inne opcje nie przychodzily mi za bardzo do glowy, ale watpie, zeby ktos przez nie zmienil za bardzo zdanie. x]

i tak 15 glosow poszlo na ostatnia opcje ;]

Quote (Nimf @ 20 Dec 2009 01:09)
widzę, że nie kumasz i wysuwasz chujowe dość argumenty, dorośnij.

Bolduj i argumentuj kurwa porządnie a nie tekstem "Tak miało być" to wtedy z Tobą raczę podyskutować.
Banned
Gold: 1,236.51
Warn: 30%
Dec 19 2009 05:12pm
Quote (xmaci @ 20 Dec 2009 00:10)
tutaj sie z Toba zgodze...to glupota czysta kurwa mac w takim przypadku nie przeprowadzic aborcji...

jak kobieta nawet nie jest w stanie donosic tego dziecka z powodu slabego serca etc, to co, ma umrzec razem z plodem ? plod i tak umrze i tak ! tylko po cholere poswiecac matke ? zeby sie przekonac ? bo tak musi byc ? no kurwa....

kosciol chyba w takim przypadku tez dopuszcza aborcje, ale nie jestem pewny (pisze to juz ktorys raz... wiem o tym, ale mam dziwne wrazenie, ze ktos to olewa :P).

Quote (Sukcez @ 20 Dec 2009 00:11)
i tak 15 glosow poszlo na ostatnia opcje ;]

Lepsze to, niz glos "dla jaj", czy "na chybil-trafil"

a, jeszcze zauwaz to:
Swoja droga ten okreslony etap ciazy budzi kontrowersje nawet u osob, ktore znaja dokladny jej przebieg (lekarze oczywiscie), a to po prostu mowi mi, ze lepiej zakazac tej aborcji, bo nie ma czasu na dalsze rozwazania.
:)

Ciezko mi sie oddycha, chyba jestem silnie przemeczony. :/

This post was edited by SilentSpamer on Dec 19 2009 05:14pm
Member
Dec 19 2009 05:17pm
Quote (SilentSpamer @ 20 Dec 2009 01:12)
kosciol chyba w takim przypadku tez dopuszcza aborcje, ale nie jestem pewny (pisze to juz ktorys raz... wiem o tym, ale mam dziwne wrazenie, ze ktos to olewa :P).

Lepsze to, niz glos "dla jaj", czy "na chybil-trafil"

a, jeszcze zauwaz to:
:)

Ciezko mi sie oddycha, chyba jestem silnie przemeczony. :/

bo osoby znajace dokladny jej przebieg maja też różne podejścia, skrajne debilne jak nimf, pośrednie jak Twoje, i obojętne dla płodu jak moje.

Ja bym napewno do czasu pełnego rozwinięcia układu nerwowego, a dalej nie wiem bo sie nie znam na tych etapach i nie umiem podać :)

A dla niektorych pewnie układ nerwowy to za dużo i by woleli tylko w formie komórkowej usuwać, a inni w formie "małego gluta", dlatego taki podział wśród lekarzy nawet pewnie mysle. Ale wniosek że lepiej zakazać niż myśleć jest dziwny.
Member
Dec 19 2009 05:18pm
Quote (Sukcez @ Dec 20 2009 01:17am)
bo osoby znajace dokladny jej przebieg maja też różne podejścia, skrajne debilne jak nimf, pośrednie jak Twoje, i obojętne dla płodu jak moje.

Ja bym napewno do czasu pełnego rozwinięcia układu nerwowego, a dalej nie wiem bo sie nie znam na tych etapach i nie umiem podać :)

A dla niektorych pewnie układ nerwowy to za dużo i by woleli tylko w formie komórkowej usuwać, a inni w formie "małego gluta", dlatego taki podział wśród lekarzy nawet pewnie mysle. Ale wniosek że lepiej zakazać niż myśleć jest dziwny.

won ode mnie -_-
Go Back To Polska Topic List
Prev1181920212246Next
Add Reply New Topic New Poll