Quote (Fatality-SoF @ May 23 2021 10:54am)
Tez mysle, ze depay jest lepszym wyborem. Mnie najbardziej irytuje, ze trzymaja takiego busquetsa ktory nigdy nie byl sprinterem itp ale gra juz totalnie chodzonego oraz ogolnie fatalna obrona. Taki Mingueza pozytywnie zaskoczyl ale to powinien byc awaryjny zawodnik a nie do pierwszej 11. Dostali ten nowy kredycik niech dzialaja. Moze nikogo nie sprzedadza za duzy hajs ale niech czyszcza place...
Nie wiem czy zauważyłeś ale busi robił mega robotę pod koniec sezonu, ja bym go zostawił ale pod kątem rezerwowego ale nie kluczowego zawodnika. Ma swój styl drewniany ale jego mądrość i doświadczenie są nieocenione. Jeśli mają kroić kontrakty to w miarę sensownie bo wątpię żeby taki Griezmann przy zarobkach 18 mln E zejdzie na połowę wynagrodzenia. Najlepiej to byłoby go sprzedać może jakieś 60 mln udałoby się ugryźć, albo w formie rozliczenie za kogoś, tylko nie wiem kto chciałby oddać jakiegoś swojego kluczowego gracza za bardzo drogiego do utrzymania Antosia
Obrona jest do wymiany, mam nadzieję że w następnym sezonie parę obrońców stworzy Garcia i araujo. Ktus z dwójki umtiti/lenglet będzie odstrzelony. Langlet miał świetny pierwszy sezon w parze z pique robili mega robotę ale pozbiej zjazd i zawsze błędy w kluczowych meczach, a ten sezon to już był istny kryminał. Osobiście sprzedałbym Langleta i zostawił umtitiego o ile ten też zejdzie z kontraktu (ok 8 mln euro). Big Sam po kontuzji wygląda lepiej, pod koniec sezonu kiedy dostawał szanse to pokazywał się z solidnej strony. To samo z pique, moglby zostać ale w takiej samej roli jak busi plus redukcja kontraktu. Liczę że Emerson zostanie bo facet raz że ograł się przez dwa sezony, świetnie zna ligę i był jednym z lepszych prawych obrońców w lidze. Niech rywalizują z destem