d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Playstation 3 > Kto Ma, W Co Gra, Z Czym Ma Problem ;)
Prev1185186187188189523Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.31
Jul 1 2010 02:06am
Quote (Patryk1991 @ 1 Jul 2010 10:00)
niechce cie martwic ale xbox ma takie cos od zawsze ^^
nic specjalnego imo
a to pogranie przez godzine przed zakupem to o demo chodzi ?
jak nie to chyba to jest najlepsze
ile trzeba za to placic ?

od kiedy majac xbox live gold automatycznie dostajesz dostep do wersji beta nowych gier? albo gry za darmo, o tym jeszcze nie slyszalem. tak, chodzi o pogranie godzine w pelna wersje.

playstation + bedzie kosztowac 195 zl rocznie albo 59 zl za 3 miesiace.
Member
Gold: 11.11
Jul 1 2010 02:20am
powiedzcie mi cos wiecej o tym demons souls, bo zastanawiam sie nad kupnem tej gry;) w juh trudna gra - zaleta czy zniecheci mnie to xd?
Member
Jul 1 2010 02:29am
Quote (Rafi-14 @ 1 Jul 2010 10:20)
powiedzcie mi cos wiecej o tym demons souls, bo zastanawiam sie nad kupnem tej gry;) w juh trudna gra - zaleta czy zniecheci mnie to xd?

Zdecydowanie zaleta :) Daje ci wyzwanie, na poczatku zwykli przeciwnicy zabijaja cie 5-6 ciosami, o bossach niszczacych twoja postac na hita nie wspomne :P System walki jest dobry, rece masz "przypisane" pod R1 i L1, czyli np. blok tarcza i nawalanie mieczem. Ciezar broni jest dobrze oddany, nie ma mowy o takich sytuacjach, ze machasz mieczem dwurecznym jak kawalkiem styropianu. Fabula szczatkowa, ale nie o to chodzi :P No i jesli grasz zalogowany do PSN to widzisz duchy innych ludzi, ktorzy rowniez sa w tej lokacji, mozesz ich przywolac do pomocy (do 4 osob w party), ludzie moga zostawiac tipsy dla innych graczy, typu "nastepny przeciwnik jest wrazliwy na ogien", widzisz plamy krwi na podlodze, po aktywowaniu ktorych ogladasz ostatnie kilka sekund zycia gracza, ktory zginal w tym miejscu, co pomaga unikac pulapek. Po ogarnieciu taktyk na danych przeciwnikow nie jest wcale tak bardzo ciezko. Warto tez wspomniec o walucie, jaka sa dusze pokonanych potworow i bossow. Za nie ulepszasz statystyki i naprawiasz bron. Gdy zginiesz, tracisz je wszystkie, oraz polowe hp. Musisz przedostac sie do ciala i to podniesc, wtedy odzyskujesz dusze, a hp po pokonaniu bossa. Jednak jesli zginiesz w drodze do miejsca, w ktorym zginales tracisz wszystkie dusze bezpowrotnie :) Wiec nie mozna szarzowac na pale, trzeba uwazac. Ogolnie polecam, jedna z najlepszych gier w jakie gralem.
Member
Jul 1 2010 02:44am
a repertuar ciosow? i jak to jest z tym wyborem postaci;d bo slyszalem ze kilka klas jest czy jakos tak? z tego co tez widzialem to gra az tak dynamiczna chyba nie jest, bardziej trzeba myslec niz sie napieprzac?;)
btw jak przejde cala lokacje, tzn dojde do bossa i ten mnie zabije, to musze od poczatku dreptac po szmaty? xd
Member
Jul 1 2010 02:52am
Quote (Rafi-14 @ 1 Jul 2010 10:44)
a repertuar ciosow? i jak to jest z tym wyborem postaci;d bo slyszalem ze kilka klas jest czy jakos tak? z tego co tez widzialem to gra az tak dynamiczna chyba nie jest, bardziej trzeba myslec niz sie napieprzac?;)
btw jak przejde cala lokacje, tzn dojde do bossa i ten mnie zabije, to musze od poczatku dreptac po szmaty? xd

Ciosow moze nie ma za wiele, ale za to czarow jest juz sporo. Nie ma jak w D2 na przyklad, ze robisz jakies whirlwindy czy cus, jak grasz postacia melee to po prostu machasz mieczem/toporem. Postaci jest kilka, ale roznia sie tylko poczatkowym rozlozeniem statystyk i ekwipunkiem. Nie ma problemu, zeby z Soldiera zrobic magika albo lucznika. Bardzo dynamiczna nie jest, faktycznie. Jak zginiesz na bossie to przechodzisz od poczatku i wszyscy przeciwnicy sa zrespawnowani. Jednak wiekszosc leveli jest zaprojektowana tak, ze po drodze otwierasz jakies skroty i nie musisz przechodzic calego etapu.
Member
Gold: 2.00
Jul 1 2010 02:58am
Z tego co opowiadasz mysle czy sobie nie kupic .. Zwlaszcza te duchy innych ludzi gdy jestes zalogowany :) Prze-zajebiste
Member
Jul 1 2010 03:12am
Quote (fro5tbite @ Jul 1 2010 09:52am)
Ciosow moze nie ma za wiele, ale za to czarow jest juz sporo. Nie ma jak w D2 na przyklad, ze robisz jakies whirlwindy czy cus, jak grasz postacia melee to po prostu machasz mieczem/toporem. Postaci jest kilka, ale roznia sie tylko poczatkowym rozlozeniem statystyk i ekwipunkiem. Nie ma problemu, zeby z Soldiera zrobic magika albo lucznika. Bardzo dynamiczna nie jest, faktycznie. Jak zginiesz na bossie to przechodzisz od poczatku i wszyscy przeciwnicy sa zrespawnowani. Jednak wiekszosc leveli jest zaprojektowana tak, ze po drodze otwierasz jakies skroty i nie musisz przechodzic calego etapu.

bedzie trzeba troche ponolife'owac., ale chyba sie skusze, bo mroczne klimaty do mnie przemawiaja, a pomyslu na inna gre nie mam. xd
Banned
Gold: Locked
Warn: 70%
Jul 1 2010 03:15am
Ja to na 100% kupuje, musze uzbierac jeszcze tylko 50zl i biore ;d
Mam tlyko takie pytanie z serii glupich bo nie jestem pewien.
Zalozmy, ze padne gdzies, no i sie rezpie bez tych dusz. Eq zostaje normalnie czy jest razem z cialem jak w d2 i jak do nich nie dojde to przepadaja? Jak dojde do ciala to dusze wracaja tak? Trace polowe life - chodzi o to, ze polowe maxymalnego zycia trace na stale, czy poprostu mam 50% zycia i musze sie wyleczyc zeby meic cale? Jesli trace polowe hp maxymalnego to juz na stale? :o
Member
Gold: 13.37
Jul 1 2010 04:00am
Quote (Redel @ 1 Jul 2010 09:39)
Bump

Ty ja za bumpa dostałem warna i suspa więc uważaj :angry:

This post was edited by Go_0su on Jul 1 2010 04:00am
Member
Gold: 13.37
Jul 1 2010 04:02am
Quote (fro5tbite @ 1 Jul 2010 09:58)
Z playstation.com

Jeszcze dziś dołącz do PlayStation Plus i maksymalnie wykorzystaj swój system PlayStation 3, używając wielu unikalnych, najwyższej klasy usług, takich jak gry i materiały warte co najmniej 1000zł * rocznie, funkcje PSN dostępne wyłącznie dla członków, i wiele wiele więcej.

* Gry: ciesz się wieloma grami PlayStation Network, z serii minis oraz klasykami z PS one, a także awatarami i motywami dynamicznymi premium, o wartości co najmniej 1000zł rocznie. Zyskasz także wyjątkowe rabaty w PlayStation Store oraz wcześniejszy dostęp do wersji demonstracyjnych i próbnych wersji beta. Materiały w PlayStation Store są aktualizowane co miesiąc, zawsze więc masz coś nowego do zabawy.
    * Pełne wersje próbne gier: spróbuj zanim kupisz! Godzinne wersje próbne wybranych gier z PlayStation Network i wydawanych na płytach Blu-ray.
    * Automatyczne pobieranie: pobieraj najnowsze aktualizacje oprogramowania systemowego PS3, aktualizacje posiadanych gier, a nawet wersje demonstracyjne gier, bez kiwnięcia palcem.

*Przybliżona wartość określona w oparciu o zalecaną cenę detaliczną dostępnych materiałów, z wyłączeniem rabatów, obliczona w oparciu o kursy wymiany z maja 2010. Rzeczywista wartość może być inna. Dostęp do niektórych materiałów, z wyłączeniem materiałów objętych rabatami, kończy się wraz z końcem okresu subskrypcji.

Jak dla mnie gry za free, rabaty, wczesniejszy i pewny dostep do demowek i wersji beta, orazi mozliwosc pogrania godzine w dana gre przez zakupem to zajebiste opcje. Jak znowu przerzuce sie na granie glownie na ps3 to na pewno zakupie :P Premiera byla 29 czerwca, wiec juz dostepny.

jakoś 100zł na rok to kosztuje z tego co na PSS widziałem

Quote (fro5tbite @ 1 Jul 2010 10:06)
od kiedy majac xbox live gold automatycznie dostajesz dostep do wersji beta nowych gier? albo gry za darmo, o tym jeszcze nie slyszalem. tak, chodzi o pogranie godzine w pelna wersje.

playstation + bedzie kosztowac 195 zl rocznie albo 59 zl za 3 miesiace.

a to sorka 195zł :D

This post was edited by Go_0su on Jul 1 2010 04:03am
Go Back To Polska Topic List
Prev1185186187188189523Next
Add Reply New Topic New Poll