d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Seriale > Temat Oficjalny
Prev1185418551856185718581961Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 15.00
Apr 28 2019 11:58pm
Quote (Pozdrawiam @ 29 Apr 2019 06:48)
Ja wrocilem podekscytowany do chaty, zrobilem sobie kapitana morgana i odpalilem nowy odcinek. Moze to ten rumik mi sie pozwolic tak wczuc, ale swiezo po obejrzeniu stwierdzam, ze ten odcinek to jedna z lepszych rzeczy jakie dane mi bylo ogladac.

"Preety sure Sam died 12 times tonight"

Nie no, ogólnie odcinek zajebisty, tylko co z nocnym królem.

Nie tylko Sam, Jaimie też ze dwa razy.
Member
Gold: 2,390.15
Apr 29 2019 12:03am
Quote (SonAmadik @ Apr 29 2019 06:58am)
Nie no, ogólnie odcinek zajebisty, tylko co z nocnym królem.

Nie tylko Sam, Jaimie też ze dwa razy.

SPOILER
SPOILER
SPOILER
Nie czytalem zbyt wielu teorii, ale teraz przyszlo mi na mysl, ze nk moze byc jakas zbiorowa swiadomoscia, ktora trzeba w okreslony spodob pokonac. Moze zaraz Cersei wjedzie na wymeczona polnoc a tu zza muru zostana wysrane tony nieumarlakow i sie beda musieli polaczyc

This post was edited by Pozdrawiam on Apr 29 2019 12:04am
Member
Gold: 15.00
Apr 29 2019 01:36am
Quote (Pozdrawiam @ 29 Apr 2019 07:03)
SPOILER
SPOILER
SPOILER
Nie czytalem zbyt wielu teorii, ale teraz przyszlo mi na mysl, ze nk moze byc jakas zbiorowa swiadomoscia, ktora trzeba w okreslony spodob pokonac. Moze zaraz Cersei wjedzie na wymeczona polnoc a tu zza muru zostana wysrane tony nieumarlakow i sie beda musieli polaczyc

Mają 3 odcinki żeby to zamknąć, lepiej żeby miały po minimum 2 godziny.

Północ bez armii, nieskalani, dothraki wybici, dzicy nie wiem, chyba też ded, TAK samo jak ludzie północy. W ogóle ciekawe czy ten gruby siwy podnóżek sansy umar.

Co do truposzy, obawiam się że to już ich koniec. Liczyłem na to że okaże się że Bran jest night Kingiem. :(

Jeszcze zostaje Bronn, który mógłby zabić Cersei, no ale wątpię, bo musi być jeszcze walka pomiędzy górą a ogarem.

Tak wiele niewiadomych.
Już nie mówiąc o daenerys i konie, czy sansie i tyrionie.
Member
Gold: 984.30
Apr 29 2019 04:08am
Tak czulem, ze ktos nocnego krola zdejmie i wszyscy padna. Liczyłem na Jona, a tu Arya jednak, mozna to bylo przewidziec.
Member
Gold: 0.00
Apr 29 2019 04:47am
Casa de papel s03
Dark s03
Stranger things s03

:drool:
Member
Apr 29 2019 12:25pm
[SPOILER]Ile tam na Filmwebie malkontentów. Ten jest dobry: "Zgadzam się. Widzowie zostali kompletnie wyruchani bez mydła. Nie ogarniam dlaczego akurat Arya musiała od*ebać NK? Przecież tak na dobrą sprawę to on jej nic nie zrobił. "
Przecież kurwa ten serial właśnie w dużej mierze tym stoi - że twórcy zaskakują widza i nie wszystko przebiega w sposób oczywisty jak w 95% innych seriali. Mi się podobała ta zabawa w chowanego Jona ze smokiem i ta bezradność. Chociaż odcinek wcale idealny nie był, a część postaci mam wrażenie, że co najmniej 5 razy umarła, a tu pod koniec stoją z lekkimi obrażeniami.[/SPOILER]
Member
Apr 29 2019 01:00pm
Quote (PQA @ Apr 29 2019 07:25pm)
[SPOILER]Ile tam na Filmwebie malkontentów. Ten jest dobry: "Zgadzam się. Widzowie zostali kompletnie wyruchani bez mydła. Nie ogarniam dlaczego akurat Arya musiała od*ebać NK? Przecież tak na dobrą sprawę to on jej nic nie zrobił. "
Przecież kurwa ten serial właśnie w dużej mierze tym stoi - że twórcy zaskakują widza i nie wszystko przebiega w sposób oczywisty jak w 95% innych seriali. Mi się podobała ta zabawa w chowanego Jona ze smokiem i ta bezradność. Chociaż odcinek wcale idealny nie był, a część postaci mam wrażenie, że co najmniej 5 razy umarła, a tu pod koniec stoją z lekkimi obrażeniami.[/SPOILER]

Szczerze tez myślałem, ze jamie i sam umarli ze dwa razy. Dla mnie sceny w tym odcinku były tak dojebane, ze szok. Jak płonące miecze znikały we mgle to prawie dostałem sraczki. Immersja na w chuj niesamowitym poziomie Imo. Scena Arya vs. Night king tez opór. Ta scena jak jeden z podnóżków czuje tylko szelest była tez bardzo dobra. Ogólnie szkoda, ze night king umarł trochę niespodziewanie i boje sie, ze reszta sezonu będzie meh.
Member
Gold: 2,390.15
Apr 29 2019 02:01pm
Quote (PQA @ Apr 29 2019 07:25pm)

Mi się właśnie bardzo spodobała smierć NK bo przecież walka z antagonista nie musi zawsze być szeregiem wzlotów i upadków, gdzie na koniec jakoś udaje się go pokonać. Typ wyczuł Arye, ale jej nie docenił i dostał za to kosę pod zebra. Bardzo podobała mi się ta atmosfera beznadziei i wszechobecna smierć i przez to szyk nieskalanych wywarł na mnie ogromne wrazenie, No po prostu Wow. Z drugiej strony trochę beka z dothrakow, ze polecieli na pale w ciemność mając za plecami twierdze do bronienia xd

E: No i parsknąłem jak zobaczyłem Sama leżącego na trupach i dzgajacego gdzie popadnie- to wyglądało trochę groteskowo, typ musiał być naphany rejuv potionami

This post was edited by Pozdrawiam on Apr 29 2019 02:03pm
Member
Apr 29 2019 02:18pm
Quote (Pozdrawiam @ Apr 29 2019 09:01pm)
Mi się właśnie bardzo spodobała smierć NK bo przecież walka z antagonista nie musi zawsze być szeregiem wzlotów i upadków, gdzie na koniec jakoś udaje się go pokonać. Typ wyczuł Arye, ale jej nie docenił i dostał za to kosę pod zebra. Bardzo podobała mi się ta atmosfera beznadziei i wszechobecna smierć i przez to szyk nieskalanych wywarł na mnie ogromne wrazenie, No po prostu Wow. Z drugiej strony trochę beka z dothrakow, ze polecieli na pale w ciemność mając za plecami twierdze do bronienia xd

Dothraki niczego się nie boją, jeszcze jak im te bronie zapłonęły, to czuli się jak Pozer po zwycięstwie ManU nad City, do obrony zamku nie dało się ich ustawić, bo nie przestrzegaliby i tak żadnych zasad szyku obronnego, ale poświęcić ich tak głupio to też bezsens. Nic to nie dało, jakby te katapulty 4 razy użyć, to by więcej wniosły i trochę przy okazji oświetliły te egipskie ciemności. A jak nie było co z nimi zrobić, to można było zostawić na ewentualną walkę z Cersei, no ale wiadomo, że nikt tam nie myślał w tym momencie o kolejnej wojnie, tylko żeby tą w ogóle przetrwać.

Tutaj był też inny zabieg, o czym twórcy mówili w scenach po odcinku: Chodziło o to żeby na wstępie pokazać jaka jest siła armii NK i jak Dothraki razem z tym ogniem zniknęli w przeciągu 15 sekund, co widać było po gasnącym ogniu, najpierw w paru miejscach, a potem stopniowo całkiem.
Member
Gold: 230.60
Apr 29 2019 02:19pm
Quote (SonAmadik @ Apr 29 2019 06:20am)
[spoiler]

Jestem rozczarowany, co z historią nocnego króla?
Kim on jest, skąd się wziął? Czy dowiemy się w kolejnych odcinkach?

Tak sobie zdechł i o.
przeca było wyjaśnione wcześniej skąd się wzięli i skąd się wzial

Go Back To Polska Topic List
Prev1185418551856185718581961Next
Add Reply New Topic New Poll