Quote (Rave_PL @ Oct 28 2015 11:16am)
I na tym polega problem Wiedzmina. To ksiazki dobrych dialogow i jak dla mnie na tym koniec niestety. Reszta wnich zawartosci wydaje mi sie standardowa najwyzej.
Droga Krolow wydaje sie spoko, bo przyjemnie sie to czyta, ale po 500 stronach tej cegly nie wydarzylo sie nic szczegolnego, a najciekawszej postaci (temu skrytobojcy o ktorym pisza na okladce) poswiecono ze 20 stron gora. Zestawiajac to z tym co zdazylo sie przytrafic w GoT - smierc Roberta, pojmanie Neda i rozpoczecie wojny prze polnoc, czy w Ogrodach Ksiezyca (Malaz t.1) - HARDE SPOJLERY bitwa pod Pale, smierc Parana, smierc Tattersail, cala historia z balem w Darudzystaniekoniec to Droga Krolow wypada blado - a nastawialem sie na totalny kosmos. Inna sprawa ze ten opis okladkowy tez jakis niepasujacy - niby sie zgadza, ale nadal nie mam pewnosci kto niby z bohaterow jest tym arcyksieciem, o skrytobojcy jak juz mowile jest niewiele, a pozostali dwaj sa opisano chyba ma podtsawie.lektury dwoch stron...
Ogolnie podsumuje calosc jak skoncze.
Pisalem, ze akcja raczej wolno sie rozkreca, ale koncowka nadrobi. W kontynuacji wiecej sie dzieje, choc jeszcze nie skonczylem, bo teraz chwycilem za tron z czaszek czesc 2. Na razie czesc 1 gorzej wypadla od poprzednich czesci serii, zobaczymy jak 2.