Quote (cOr @ Oct 28 2015 07:33am)
nie rozumiem, dla mnie nie ma ksiazki z lepszymi dialogami niz wiedzmin :(
a co z ta droga krolow? na poczatku mowiles ze bardzo spoko
I na tym polega problem Wiedzmina. To ksiazki dobrych dialogow i jak dla mnie na tym koniec niestety. Reszta w ich zawartosci wydaje mi sie standardowa najwyzej.
Droga Krolow wydaje sie spoko, bo przyjemnie sie to czyta, ale po 500 stronach tej cegly nie wydarzylo sie nic szczegolnego, a najciekawszej postaci (temu skrytobojcy o ktorym pisza na okladce) poswiecono ze 20 stron gora. Zestawiajac to z tym co zdazylo sie przytrafic w GoT - smierc Roberta, pojmanie Neda i rozpoczecie wojny prze polnoc, czy w Ogrodach Ksiezyca (Malaz t.1) -
HARDE SPOJLERY bitwa pod Pale, smierc Parana, smierc Tattersail, cala historia z balem w Darudzystanie
koniec to Droga Krolow wypada blado - a nastawialem sie na totalny kosmos. Inna sprawa ze ten opis okladkowy tez jakis niepasujacy - niby sie zgadza, ale nadal nie mam pewnosci kto niby z bohaterow jest tym arcyksieciem, o skrytobojcy jak juz mowile jest niewiele, a pozostali dwaj sa opisano chyba ma podtsawie.lektury dwoch stron...
Ogolnie podsumuje calosc jak skoncze.
E:\ a jak szukasz ksiazek z kosmicznymi dialogami to po przebrmieciiu przez czesc Malazu dojdziesz do dialogow Tehola i Bugga. Kosmos. Uwielbiam, zreszta ktos tutaj tez zachwalal ten aspekt Malazu.
This post was edited by Rave_PL on Oct 28 2015 03:19am