Quote (Ofner @ Jul 20 2010 12:43pm)
jak grasz solo to ci nawet admin czy coś nie pomoże
e: doradzisz coś co do anivi jak ją zakupie ^^ ?
radzę się nie zniechęcać od razu, bo jest naprawdę ciężka.
ma tam pewną zależność od skilli
np.
frostbite ( E ) zada podwójny dmg, jak cel będzie spowolniony przez jakieś lodowe czary ( albo z frozen malleta / ashe )
ta lodowa kulka (Q) to jest Aim skill, więc nie rzucasz tego na target, tylko przed siebie.
zadajee ona obrażenia, jak przeleci przez cel, a w zenicie zasięgu wybucha, ogłuszając na sekundę na małym obszarze.
early game wygląda tak:
sapphire crystal i idziesz na mid ( przez te 220 gier nie byłem na żadnej innej linii bocianem

), do tego 2x life pots.
spokojnie farmisz do 3go lvla, wtedy zaczynasz ofensywe.
puszczasz kulke, jak przeleci przez cel, od razu detonujesz ( kulkę możesz zdetonować kiedy chcesz, dzięki czemu możesz ogłuszyć cel będący blisko Ciebie, nie każdy o tym wie

)
podlatujesz i bijesz E.
jak ogłuszysz, a podczas próby walnięcia frostbita cel już się uwolni od slowa, nie marnuj many na E, bo niewiele to bez slowa zadaje.
jak dobijesz 6sty lvl, i zrobisz Firstblood, ew. 2nd czy cokolwiek, będziesz już miał kasę na catalyst protector, z którym dłużej utrzymasz się na linii.
mając gotowe ulti, zamiast robić kombo Q+E ( by zadać dobry dmg z E), to ppodlatujesz, wrzucasz ulti na sekunde, i od razu je wyłączasz, i bijesz E.
spowolnienie z ulti zostaje jeszcze na jakieś 2s to spokojnie zdążysz walnąć E.
skille dodajesz tak : 1lvl - Q, 2lvl - E, 3lvl -E, dalej maxujesz Q,6lvl - r, 7lvl - Q, 8lvl - Ściana (W), 9lvl - Q.
do ściany nie dodajesz, do puki nie wymaxujesz E i Q i R oczywix.
na 8smym lvlu na linii już możesz tworzyć dobre komba:
rzucasz Q ( probójesz zadać double dmg, cuz obrażenia Q zadaje za przelot przez cel, i za detonację kulki, tak więc możesz zadać 2x dmg) podlatujesz do ogłuszonego celu,
wrzucasz R, od razu E i ścianę tak, by cel nie mógł jak najdłużej wyjść z ulti.
takie kombo odbiera średnio 70-80%hp np. tłiczowi, teemo, karthus itp.
lategame rzucasz ściany, stunujesz, rozpraszasz wroga z ulti ( ma 6s. cooldownu ) lasthittujesz z E.
staraj się zawsze mieć golema, weź masteries +30% do trwania buffów.masteries to :
9/0/21.
9 - idziesz do M.pen
21 - idziesz do końca, zachaczając po drodze zmniejszony c/d do flesza.
runy ( ja mam takie )
czerwone - magic. pen.
żółte - dodge
niebieskie - cooldown per lvl.
kwintesencje - 3x + ~32 do hp, bo nasz ptaszek małej witalności jest na początku.
summoner spells - flash + ignite.
build:
crystal -> catalyst.
potem zwykłe buty
Mejaj
sorcerer shoes.
kończysz rod of ages
potem w zależności od stanu gry,czy potrzebujesz dużo hp to robisz rylai's scepter, lub od razu zhonya ring.
jak nie trzeba HP to omijasz rylais, i robisz void stuff i takie tam.
kupujesz od czasu do czasu elixir of brilinace czy jakos ( ten do AP )
GL&HF jak coś to pisz...
Quote (Cichy133 @ Jul 20 2010 12:51pm)
Chyba ktos tu kpi. Karthus ma wiekszy dmg niz anivia, tylko na mniejszym aoe.
Z tym buildem wyciagam chory dmg i moge sie spoko wpierdolic w pieciu i wiem, ze zajebie przynajmniej dwoch, w zaleznosci od ich ilosci hp. Tylko nad tankami trzeba sie pomeczyc, reszta pada jak muchy.
http://leaguecraft.com/builder/Karthus/46a19e86a60709b42706ed6b5d196364I nadal twierdze, ze karthus ejst latwy bo rozegralem nim sporo gier i jedyny problem mialem na midzie z ogarnietym kassadinem :x Strasznie mnie tyral niestety.
karthus zadaje dmg, ale anivia zadaje go znacznie szybciej, i jest bardziej przydatna do teamu.
flasz + wall i takie tam komba uwierz, że powodują Niagarę płaczu.
This post was edited by Fipuka on Jul 20 2010 07:08am