Quote (l0ven @ 18 Mar 2012 13:00)
generalnie chyba gry wygladaja "ladniej" pod nvidia. moze to mit, ale chyba cos jest na rzeczy.
zreszta gdyby bylo odwrotnie to bym nawet sie nie zastanawial czy readeon czy kepler.
tzn mam wywalic kase na jakis mid czy low end gpu za 1k, zeby pozniej i tak zmienic na cos lepszego i znowu wydac te 1k ?
przeciez lepiej kupic od razu ta grafe za 2-2.5k i grac na max detalach w d3, miec fps bardoz wysoki, zeby itemki ladnie lecialy.
a ze kepler mial wyjsc juz kilka miesiecy temu a wyjdzie dopiero gdzies w kiwetniu lub na poaczatku maja, to przeciez ja na to nic nie poradze.
wiem jedno, chce grac w d3 na max detalach i juz, a podobno kepler to bedzie rewolucja, 3x szybszy niz gtx580. zobaczymy.
Aż sobie skopiuje ten cytat.
Na dwóch Radeonach grałem w Ultra w 1920x1200 chyba w praktycznie wszystkie gry (może bez 8xAA, komu to potrzebne do szczescia przy takiej rozdzialce). Taki zestaw kosztował z 1200 zł. Potem sprawdziłem, że nawet jedna karta radzi sobie super z grami, więc drugą sprzedałem, bo nie było po co tego trzymać.
"mid czy low end gpu za 1k" - get a life. Najbardziej opłacalne karty to zazwyczaj pewnie te z przedziału 400-600 zł lub 600-800 jeśli ktoś chce mieć spokój na dłużej. Droższy sprzęt w 99% kupują ludzie z kompleksami.
Quote (dan_07 @ 18 Mar 2012 16:02)
Tylko ja mam ten problem, że muszę zainstalować Java Environment, po czym i tak wypierdala mi błąd i każe instalować ponownie, mimo że wykonałem tę operację wcześniej?
Jaki system, jaka przeglądarka i jaka java? Pytam głównie o to czy 32- czy 64-bitowe.
Jak np. masz 64 bitowy system, 32 bitowa Opere i wrzucisz 64 bitową javę to to chyba nie ruszy - musisz mieć 32-bitową javę albo obie jednocześnie (chyba).
Ja mam zawsze obie wersje (32 + 64) Javy 6 + Javy 7, ale to głównie ze względu na developerke.
This post was edited by toyo on Mar 18 2012 11:43am