d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Co Sadzisz O Aborcji? > Licze Na Nieco Sensownych Wypowiedzi
Prev1171819202146Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Banned
Gold: 0.20
Warn: 20%
Dec 19 2009 04:51pm
dobra wpierdole sie....

patrzac ze strony prawnej (odrzucajac moralnosc poki co) plod nie jest czlowiekiem, okres w ktorym matka nosi dziecko nie liczy sie do jego wieku, wiec tak jakby go nie bylo ! dlaczego zakazac usuniecia czegos czego nie ma gdy sa ku temu powodu ? zagrozenie zycia, gwalt, choroba samego plodu...

wg mnie w niektorych sytuacjach nawet wskazana jest aborcja...

nie jestem za tym aby matka od tak sobie postanowila usunac ciaze :S
Member
Gold: 1,992.34
Dec 19 2009 04:54pm
Quote (Nimf @ 20 Dec 2009 00:48)
ojajebie, ale hejter ;D.
z płodu robi się człowiek, więc to to samo kretynie. usunięcie go jest równoznaczne ze śmiercią tego co z niego wyrośnie, czyli człowieka.
Zastanów się, a nie kurwa na zastanowienie kobiecie byś dawał 16546584 miesięcy, śmieszny w chuj ;D

nie jestem do końca wierząca.

tak

Po zobaczeniu tego tekstu ktory wyboldowałem uznaje że dyskusja z Twoim poziomem nie ma sensu skoro dla Ciebie glut bez układu nerwowego to jest to samo co dorosły funkcjonujący człowiek.
Z plemnika też może sie kiedyś zrobić człowiek.
Pamietaj że jak w Ciebie cos przypierdoli to sie nie ratuj bo tak miało być.
Nie wierzę że tacy ludzie istnieją i mają czelność takie farmazony publicznie pisać.i

Quote (xmaci @ 20 Dec 2009 00:51)
dobra wpierdole sie....

patrzac ze strony prawnej (odrzucajac moralnosc poki co) plod nie jest czlowiekiem, okres w ktorym matka nosi dziecko nie liczy sie do jego wieku, wiec tak jakby go nie bylo ! dlaczego zakazac usuniecia czegos czego nie ma gdy sa ku temu powodu ? zagrozenie zycia, gwalt, choroba samego plodu...

This.

This post was edited by Sukcez on Dec 19 2009 04:55pm
Banned
Gold: 1,236.51
Warn: 30%
Dec 19 2009 04:55pm
Quote (xmaci @ 19 Dec 2009 23:51)
dobra wpierdole sie....

w wielkeij brytanii mimo DARMOWYCH srodkow antykoncepcyjnych (chyba tylko dla niepelnoletnich, ale mimo wszystko) jest usuwanych w chuj plodow. Stosowane to jest jako antykoncepcja. :/
Banned
Gold: 8.73
Dec 19 2009 04:55pm
Quote (Sukcez @ Dec 19 2009 09:57pm)
Pierdolisz, do chyba 2 miesiąca nie ma układu nerwowego, nic nie czuje itd.
I to że "mały glut" nie jest na świecie.

Noworodek praktycznie nie wie, co się z nim dzieje, można by się go bezboleśnie pozbyć. Dziebiobójstwo ma w naszej kulturze długą tradycję.
A ludzie w śpiączce? Też nic nie czuje, co więcej, często nie ma widoków na to, że się wybudzi - a dziecko najczęściej kiedyś wyłazi z brzucha i zaczyna żyć normalnym życiem.

Jak to nie jest na świecie? Macica wyznacza granice innego świata? Spuszczając się w kobietę, wysyłam plemniki w inną rzeczywistość?
To, czy ktoś jest w środku czy na zewnątrz naprawdę nie robi dla mnie różnicy. Stopień rozwoju to co innego. Ale dziecko z 6 miesiąca, jeśli wyjdzie, idzie do inkubatora i zabić go nie wolno. Niektórzy uważają, że jeśli jest w brzuchu, to można je wyciągnąć szczypcami. W czym to dziecko, co wylazło, jest lepsze?
Banned
Gold: 0.00
Dec 19 2009 04:56pm
dozwolona tylko w przypadku zagrozenia zycia < this
Banned
Gold: 0.20
Warn: 20%
Dec 19 2009 04:56pm
Quote (SilentSpamer @ Dec 20 2009 12:55am)
w wielkeij brytanii mimo DARMOWYCH srodkow antykoncepcyjnych (chyba tylko dla niepelnoletnich, ale mimo wszystko) jest usuwanych w chuj plodow. Stosowane to jest jako antykoncepcja. :/

to juz jest przesada (w kwestii moralnej ofc) gdy aborcja stosowana jest jako srodek antykoncepcyjny <_<
Member
Gold: 186.18
Dec 19 2009 04:59pm
Quote (Sukcez @ Dec 20 2009 12:54am)
Po zobaczeniu tego tekstu ktory wyboldowałem uznaje że dyskusja z Twoim poziomem nie ma sensu skoro dla Ciebie glut bez układu nerwowego to jest to samo co dorosły funkcjonujący człowiek.
Z plemnika też może sie kiedyś zrobić człowiek.
Pamietaj że jak w Ciebie cos przypierdoli to sie nie ratuj bo tak miało być.
Nie wierzę że tacy ludzie istnieją i mają czelność takie farmazony publicznie pisać.i

This.

niestety nie zmienię zdania przez chujowe wnioski jakiegoś dzieciaka, co w dupie był i gówno widział.
porównywanie usunięcia płodu do wypadku ma się jak piernik do wiatraka, ale ok.

Quote (SilentSpamer @ Dec 20 2009 12:59am)

jakie jest stanowisko kosciola w przypadku, gdy zycie matki i dziecka jest zabronione? Na pewno nie zezwalaja na aborcje?

szczerze mówiąc gówno mnie to obchodzi, nie chodzę do kościoła

This post was edited by Nimf on Dec 19 2009 05:01pm
Banned
Dec 19 2009 04:59pm
Quote (Klejtos @ 19 Dec 2009 23:55)
Noworodek praktycznie nie wie, co się z nim dzieje, można by się go bezboleśnie pozbyć. Dziebiobójstwo ma w naszej kulturze długą tradycję.
A ludzie w śpiączce? Też nic nie czuje, co więcej, często nie ma widoków na to, że się wybudzi - a dziecko najczęściej kiedyś wyłazi z brzucha i zaczyna żyć normalnym życiem.

Jak to nie jest na świecie? Macica wyznacza granice innego świata? Spuszczając się w kobietę, wysyłam plemniki w inną rzeczywistość?
To, czy ktoś jest w środku czy na zewnątrz naprawdę nie robi dla mnie różnicy. Stopień rozwoju to co innego. Ale dziecko z 6 miesiąca, jeśli wyjdzie, idzie do inkubatora i zabić go nie wolno. Niektórzy uważają, że jeśli jest w brzuchu, to można je wyciągnąć szczypcami. W czym to dziecko, co wylazło, jest lepsze?

poza tym mozna by zadac pytanie "czy nie byloby lepiej, gdyby sie urodzilo?"? ;]

Quote (Sukcez @ 19 Dec 2009 23:54)
This.

powiedz na co glosowales, bo nie chce mi sie wszystkiego przetrzasac. :)

Quote (Nimf @ 19 Dec 2009 23:59)
niestety nie zmienię zdania przez chujowe wnioski jakiegoś dzieciaka, co w dupie był i gówno widział.
porównywanie usunięcia płodu do wypadku ma się jak piernik do wiatraka, ale ok.

jakie jest stanowisko kosciola w przypadku, gdy zycie matki i dziecka jest zabronione? Na pewno nie zezwalaja na aborcje?

----

poza tym co z eutanazja? I sterylizacja chorych?

This post was edited by SilentSpamer on Dec 19 2009 05:00pm
Member
Gold: 1,992.34
Dec 19 2009 05:00pm
Quote (Klejtos @ 20 Dec 2009 00:55)

gratulacje za pierwszy post przeciwny aborcji który ma sens i jest napisany poprawnie. (Ucz się kurwa nimf)

Nie jest na świecie w sensie takim jak powiedział xmaci "patrzac ze strony prawnej (odrzucajac moralnosc poki co) plod nie jest czlowiekiem, okres w ktorym matka nosi dziecko nie liczy sie do jego wieku, wiec tak jakby go nie bylo ! dlaczego zakazac usuniecia czegos czego nie ma gdy sa ku temu powodu"

Czy w środku czy na zewnątrz robi różnicę chociażby w sposobach odżywiania, oddychania, wydalania, podstawowe różnice czy w środku czy na zewnątrz.
O granicy do której można by robić aborcje się dokładnie i sprecyzowanie staram nie wypowiadać bo nie znam sie tak na etapach rozwoju płodu, jeśli dziecko pod inkubatorem by mogło żyć to niech żyje.
A w czym jest lepsze? W tym że wyszło żywe.
Banned
Dec 19 2009 05:03pm
Quote (Sukcez @ 20 Dec 2009 00:00)
gratulacje za pierwszy post przeciwny aborcji który ma sens i jest napisany poprawnie. (Ucz się kurwa nimf)

przesadzasz... Zreszta czekam na pierwszy twoj post bez hejtu, czy "watow", zeby ci pogratulowac. Udajesz niezlego medrka. x]
Go Back To Polska Topic List
Prev1171819202146Next
Add Reply New Topic New Poll