Quote (GumisiowySok @ Apr 13 2024 02:35pm)
"To musi być najgorsze, najbardziej okropne, a nawet poniżające doświadczenie, jakie kiedykolwiek miałem w jakiejkolwiek restauracji. Tak zwany szef kuchni to rasistowski Japończyk, po prostu zadufany w sobie i najbardziej egoistyczny człowiek, jakiego miałem nieszczęście spotkać. To był także pierwszy raz w moim życiu, kiedy poszłam do restauracji i wyszłam czując się tak źle i fatalnie. I to nie jedzenie jest tego przyczyną.
W tej pozornie dwugwiazdkowej restauracji Michelin panuje całkowicie napięta atmosfera. Jedyną osobą, która mówi, jest rasista szefa kuchni. Jego dwaj asystenci zachowywali całkowitą ciszę. Można by pomyśleć, że byli niemi! Istnieją zasady, których należy przestrzegać, począwszy od sposobu trzymania sushi po miejsce, w którym można położyć etui na okulary na stole itp.
Jedzenie nie było niczym spektakularnym, z wyjątkiem ryby bonito (wędzonej) i krewetek tygrysich. Ryż sushi był zbyt ocetowy.
Obsługa była niemal pełna reżimu, a szef kuchni rzucał sushi za sushi. Ustawiony posiłek skończył się po około 50 minutach!
Jeśli chcesz zobaczyć prawdziwy strach i doświadczyć bardzo napiętej atmosfery, wybierz się w to miejsce. Mówię to z całą szczerością."