d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Starcraft 2 > Temat Oficjalny
Prev1169170171172173495Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.31
Aug 25 2010 01:11pm
Quote (m4rc1n3k @ 25 Aug 2010 20:36)
Kto ma największy narazie z forum ? :)

Moim zdaniem Wentyl.

moj trzyma sie kolo 70, podskakujac moze do 150 jak cos konkretnego robie. oczywiscie, ze moge przez cala gre wciskac na pale 2 przyciski i miec 300, ale w odroznieniu od graczy, ktorzy naprawde tyle wyciagaja grajac normalnie nic mi to nie daje :(

e: coraz bardziej mi sie podoba 1 rax fast expand, a potem bio vs protoss :) tutaj przykladowy replay z kilkoma failami

http://www.sc2replayed.com/replays/64265-1v1-terran-protoss-lost-temple

faile: strata armii w 8 minucie, wydanie pierwszych 50 energy na mule, powinien byc supply drop, zeby sie nie zablokowac, wlasnie ten blok i postawienie expa na wysepce, gdyby byl na naturalu to bym pamietal o dorabianiu scv :( z kolei emp+stimpak owni protossa, co widac po pierwszym ataku.

This post was edited by fro5tbite on Aug 25 2010 01:37pm
Member
Gold: 1,513.66
Aug 25 2010 01:39pm
Quote (fro5tbite @ 25 Aug 2010 21:11)
moj trzyma sie kolo 70, podskakujac moze do 150 jak cos konkretnego robie. oczywiscie, ze moge przez cala gre wciskac na pale 2 przyciski i miec 300, ale w odroznieniu od graczy, ktorzy naprawde tyle wyciagaja grajac normalnie nic mi to nie daje :(

e: coraz bardziej mi sie podoba 1 rax fast expand, a potem bio vs protoss :) tutaj przykladowy replay z kilkoma failami

http://www.sc2replayed.com/replays/64265-1v1-terran-protoss-lost-temple

faile: strata armii w 8 minucie, wydanie pierwszych 50 energy na mule, powinien byc supply drop, zeby sie nie zablokowac, wlasnie ten blok i postawienie expa na wysepce, gdyby byl na naturalu to bym pamietal o dorabianiu scv :( z kolei emp+stimpak owni protossa, co widac po pierwszym ataku.

lol, gralem dzisiaj z tym protossem, poszedl u mnie w mass zealoty + templary, ale taki konkretny mass ;d chyba z 80 zaeltow mial ;o
Member
Gold: 2,801.00
Aug 25 2010 01:59pm
zagrałbym sobie, ale wczoraj też przyszedłem zmęczony z roboty o tej porze i przejebałem 2 mapy, wkurwiony poszedłem spać :(
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
Aug 25 2010 02:01pm
http://www.gosugamers.net/starcraft2/news/12822-balance-patch-coming

Oby znerfili Terka bo to co sie dzieje to patologia. Szkoda, ze blizz sugeruje sie rankingiem korkow. W eu i usa graja wymiatacze z sc1 i wc3. U korkow najlepsi nadal cisna w sc1.
Jak nic sie nie zmieni to trzeba bedzie wypierda*ac z tego zergowskiego interesu xD

This post was edited by kefir on Aug 25 2010 02:05pm
Member
Aug 25 2010 02:04pm
Quote (kefir @ 25 Aug 2010 22:01)
http://www.gosugamers.net/starcraft2/news/12822-balance-patch-coming

Oby znerfili Terka bo to co sie dzieje to patologia. Szkoda, ze blizz sugeruje sie rankingiem korkow. W eu i usa graja wymiatacze z sc1 i wc3. U korkow najlepsi nadal cisna w sc1.

slabo mi sie robi, jak czytam te placze, np. na youtube o terranie bedacym op :( gra nie jest na rynku chyba nawet pelen miesiac, a juz ludzie placza, ze imbalans, chociaz praktycznie wszyscy cisna taktykami z bety :/

e: hahaha, polecam umsa zwanego "idra simulator", jego celem jest wygranie z idra nie powodujac ragequita :D

This post was edited by fro5tbite on Aug 25 2010 02:13pm
Member
Aug 25 2010 02:24pm
Slabo mi sie robi jak czytam takie posty. Radze nie czytac komentarzy na yt. Tylko sprawdzic obecny ladder w europie i us(po 1 zergu w top 20) Oczywko ladder nie pokazuje wszystkiego. Dominacja zotacow jest juz smieszna. Ale oczywiscie kazdy T user bedzie pisal, ze Zergi graja zle buildy itp itd.
Tylko czekac na Boxera i jakis kosmiczny build dla zerga!! Oczywiscie z T i P pro wycisneli juz wszystko.

Prawda jest taka, ze Zerg to najbardziej defensywna rasa we wczesnym etapie gry. Wall iny blokuja lingi. Roache sa za wolne do dynamicznej gry, hit and run dziala bardzo dobrze. Brakuje speeda w t1... Jedyna opcja to expo i robienie masy. Nie ma mozliwosci szybkiego harasu. Nydusy wchodza tylko na lamerow, mozna je bez problemu zbic scv/probami. Zvp balans jest jako tako. Zvt to smiech a nie mu.

This post was edited by kefir on Aug 25 2010 02:24pm
Member
Aug 25 2010 02:36pm
Quote (kefir @ 25 Aug 2010 22:24)
Slabo mi sie robi jak czytam takie posty. Radze nie czytac komentarzy na yt. Tylko sprawdzic obecny ladder w europie i us(po 1 zergu w top 20) Oczywko ladder nie pokazuje wszystkiego. Dominacja zotacow jest juz smieszna. Ale oczywiscie kazdy T user bedzie pisal, ze Zergi graja zle buildy itp itd.
Tylko czekac na Boxera i jakis kosmiczny build dla zerga!! Oczywiscie z T i P pro wycisneli juz wszystko.

Prawda jest taka, ze Zerg to najbardziej defensywna rasa we wczesnym etapie gry. Wall iny blokuja lingi. Roache sa za wolne do dynamicznej gry, hit and run dziala bardzo dobrze. Brakuje speeda w t1... Jedyna opcja to expo i robienie masy. Nie ma mozliwosci szybkiego harasu. Nydusy wchodza tylko na lamerow, mozna je bez problemu zbic scv/probami. Zvp balans jest jako tako. Zvt to smiech a nie mu.

plakanie, ze walliny blokuja lingi jest dosc dziwne. dogonienie linga zelotem, czy marinem jest niemozliwe, dlaczego oczekujesz, ze ktos wpusci do bazy jednostke, ktora mu powybija polowe robotnikow? lingi sa jednym powodem dla wallow :( jak proponowalbys przerobic obecne jednostki, zeby zerg mogl harassowac? wg mnie strasznie upierdliwy harass mutalami w mid game i to co zerglingi robia poza wallem troche to rekompensuje. nie mowie, ze obecny balans jest mega ok, uwazam, ze zerg powinien dostac buffa, a terrana zostawic jak jest. mysle, ze statystki terranskich jednostek sa w miare rozsadne, to po prostu ich specyfika czynie je "imba". no przeciez nie zabiora terranom reaperow i banshee :(

e: c0r, co sie z toba stalo? :( zobaczylem wlasnie, ze mamy statsy 7-1 w 2v2, trzeba dalej ciskac :)

This post was edited by fro5tbite on Aug 25 2010 02:41pm
Member
Aug 25 2010 02:49pm
Quote (fro5tbite @ Aug 25 2010 08:36pm)
plakanie, ze walliny blokuja lingi jest dosc dziwne. dogonienie linga zelotem, czy marinem jest niemozliwe, dlaczego oczekujesz, ze ktos wpusci do bazy jednostke, ktora mu powybija polowe robotnikow? lingi sa jednym powodem dla wallow :( jak proponowalbys przerobic obecne jednostki, zeby zerg mogl harassowac? wg mnie strasznie upierdliwy harass mutalami w mid game i to co zerglingi robia poza wallem troche to rekompensuje. nie mowie, ze obecny balans jest mega ok, uwazam, ze zerg powinien dostac buffa, a terrana zostawic jak jest. mysle, ze statystki terranskich jednostek sa w miare rozsadne, to po prostu ich specyfika czynie je "imba". no przeciez nie zabiora terranom reaperow i banshee :(

e: c0r, co sie z toba stalo? :( zobaczylem wlasnie, ze mamy statsy 7-1 w 2v2, trzeba dalej ciskac :)

A czy ja placze? Poprostu glupie jest to, ze T moze techowac do banshee w 100% bezpiecznie. W razie problemow dostawic bunkier albo 2 w 30 sekund, ktore mozna sprzedac.
Member
Gold: 0.00
Aug 25 2010 02:59pm
Quote (fro5tbite @ 25 Aug 2010 21:36)

cor pisał ,że do chin śmiga na miecha
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Aug 25 2010 03:23pm
wasze apm w grze mnozcie x 1.39 bo pokazuje je na innej predkosci gry ;]

wiec wasze apm x 1.39 i macie prawdziwe apm ;] ja ok. 100 bez mnozenia mam :P
Go Back To Polska Topic List
Prev1169170171172173495Next
Add Reply New Topic New Poll