d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev11681691701711721019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 17,329.00
Oct 6 2011 09:14pm
Quote (zuz9 @ 6 Oct 2011 20:42)
L,

Tak, dzisiaj teściu mi próg z.przodu wyrwał, telepie mną nerwica jak cholera..

Ja raczej szukam wersji z przed liftu, bo takie mam fundusze, mysle o jakiejs gazowni, na drogach raczej nie szaleje z reszta nie ma prawie gdzie + OC na siebie biore to tez na to patrze.
Member
Gold: 21.37
Oct 6 2011 11:56pm
Quote (MrDoom @ 7 Oct 2011 04:14)
Ja raczej szukam wersji z przed liftu, bo takie mam fundusze, mysle o jakiejs gazowni, na drogach raczej nie szaleje z reszta nie ma prawie gdzie + OC na siebie biore to tez na to patrze.

nie wiem czy gaz to dobry pomysł do bmw przy tak dobrych dieslach...
Member
Gold: 328.12
Oct 7 2011 12:01am
Quote (Pingu_Hv @ Oct 7 2011 06:56am)
nie wiem czy gaz to dobry pomysł do bmw przy tak dobrych dieslach...

hahah, nie moge z tego. Ludzie po co kupowac bmw zeby go zagazowac? Przeciez to totalna glupota, bo tego sie inaczej nie da nazwac. BMW to drogie dobre samochody, ktore sa drogie w utrzymaniu, a jak kogos nie stac to powinien kupic cos tanszego. Aleee nieee, w Polsce jest niestety taka tendencja (co sie tutaj tez da zauwazyc), ze trzeba miec silnik ponad 3 litry (no bo ja musze dac w gary na drodze!, jestem krolem szos i nikt nie moze mnie wyprzedzic, to nic ze mnie nie stac na utrzymanie go) i gaz, no prosze was....

inb4: czekam na flame lub kontrargumenty po co kupowac drogie samochody i przerabiac je na gaz
Member
Gold: 21.37
Oct 7 2011 12:32am
Quote (Kathorga @ 7 Oct 2011 07:01)
hahah, nie moge z tego. Ludzie po co kupowac bmw zeby go zagazowac? Przeciez to totalna glupota, bo tego sie inaczej nie da nazwac. BMW to drogie dobre samochody, ktore sa drogie w utrzymaniu, a jak kogos nie stac to powinien kupic cos tanszego. Aleee nieee, w Polsce jest niestety taka tendencja (co sie tutaj tez da zauwazyc), ze trzeba miec silnik ponad 3 litry (no bo ja musze dac w gary na drodze!, jestem krolem szos i nikt nie moze mnie wyprzedzic, to nic ze mnie nie stac na utrzymanie go)  i gaz, no prosze was....

inb4: czekam na flame lub kontrargumenty po co kupowac drogie samochody i przerabiac je na gaz

nie rozumiem czemu cytujesz moj post skoro odradziłem w nim montaż gazu...

jest masa argumentów za kupnem używanych ale drogich w utrzymaniu aut, uważam że to czy kogoś stać nie oznacz że musi przepłacać, polskie realia są takie że tankowanie benzyny do dużego silnika to zwykłe dawanie się rżnąć przez państwo, bo to paliwo nie jest dobrem luksusowym żeby się lansować " tankuje 98 bo mnie stać" tylko czymś niezbędnym do poruszania się. Skoro można płacić mniej nie tracąc osiągów i charakteru auta to po co przepłacać? Dla lansu? Sam miałem kiedyś kumpli którzy kupowali sobie 2.5 litrowe bmw w benzynie i śmiali się z mojej hondy 1.4 w gazie, a jednak wszędzie jeździliśmy moją hondą...
Member
Gold: 328.12
Oct 7 2011 01:03am
Quote (Pingu_Hv @ Oct 7 2011 07:32am)
nie rozumiem czemu cytujesz moj post skoro odradziłem w nim montaż gazu...

jest masa argumentów za kupnem używanych ale drogich w utrzymaniu aut, uważam że to czy kogoś stać nie oznacz że musi przepłacać, polskie realia są takie że tankowanie benzyny do dużego silnika to zwykłe dawanie się rżnąć przez państwo, bo to paliwo nie jest dobrem luksusowym żeby się lansować " tankuje 98 bo mnie stać" tylko czymś niezbędnym do poruszania się. Skoro można płacić mniej nie tracąc osiągów i charakteru auta to po co przepłacać? Dla lansu?Sam miałem kiedyś kumpli którzy kupowali sobie 2.5 litrowe bmw w benzynie i śmiali się z mojej hondy 1.4 w gazie, a jednak wszędzie jeździliśmy moją hondą...

post zacytowalem, zeby kontunowac dyskusje.

@B dlatego to jest dla mnie chore, po co komu kupować taki samochód, jak nie stać go na utrzymanie? Sam mam starą toyote avensiss 1.6 w gazie (bo zeby ktos zle nie zrozumial - nie mam nic przeciwko instalacjom gazowym) i to mi spokojnie wystarczy, ale kupowanie luksusowego samochodu (bo taka marka jest dla mnie chociazby bmw) tylko po to, zeby sie polansowac bo mnie stac (co nie jest wtedy prawda) i wyjechac nim z garazu raz na tydzien albo przerobic na gaz to dla mnie najczystszy na swiecie przejaw glupoty, kompleksow, marnego ego.

e/ co do pierwszej czesci, wyobrazasz sobie kogos kogo stac na M3 albo X6 i przerabia na gaz? Az sie boje o tym myslec

This post was edited by Kathorga on Oct 7 2011 01:04am
Member
Gold: 0.00
Oct 7 2011 01:40am
Quote (Kathorga @ Oct 7 2011 07:03am)

@B dlatego to jest dla mnie chore, po co komu kupować taki samochód, jak nie stać go na utrzymanie? Sam mam starą toyote avensiss 1.6 w gazie (bo zeby ktos zle nie zrozumial - nie mam nic przeciwko instalacjom gazowym) i to mi spokojnie wystarczy, ale kupowanie luksusowego samochodu (bo taka marka jest dla mnie chociazby bmw) tylko po to, zeby sie polansowac bo mnie stac (co nie jest wtedy prawda) i wyjechac nim z garazu raz na tydzien albo przerobic na gaz to dla mnie najczystszy na swiecie przejaw glupoty, kompleksow, marnego ego.

e/ co do pierwszej czesci, wyobrazasz sobie kogos kogo stac na M3 albo X6 i przerabia na gaz? Az sie boje o tym myslec

ale tu chyba mowa o starszych modelach.
ja nie widze nic zlego w lpg w jakims odrobine starszym bmw.
samochody maja jeszcze przed soba sporo kilometrow i mozna je pokonac tanim sposobem.
Member
Gold: 15.00
Oct 7 2011 02:24am
[QUOTE=pezet44,Oct 3 2011 01:25pm]Prawda, na dłuższe trasy A4'ka jest dla mnie już za mała, co dopiero golfina...
A6 jest dla mnie złotym środkiem.

jakaś tania ta aroska. Chyba, że ma wady ukryte lub ceny już tak w dół poszły.

Też się przesiadłem z benzyny na diesla i jestem zadowolony. Gdy się chce jeździć oszczędnie to jest jak najbardziej możliwe, a gdy chce się go pogonić to też daje radę ; )
Ale powiem szczerze w przyszłości o ile nie będę musiałbym patrzeć na ekonomię to wybrałbym Benzynkę, jakąś V6.[/QUOTE]

jebłem xP
Member
Gold: 26.37
Oct 7 2011 05:37am
Quote (Kathorga @ 7 Oct 2011 08:03)

Jaki jest sens ? Juz tlumacze: wole sobie jezdzic starszym modelem bmw/audi niz jakims fordem/oplem o pare lat mlodszym. Komfort jazdy jest bez porownania lepszy w markach klasy premium, nawet jesli maja pare la ii kilkadziesiat tysiecy kilometrow przejechane wiecej.
A po co gazowac takie auto ? Odpowiedz jest banalna: zeby bylo taniej. Nie kazdy kupuje auto klasy premium, zeby sie nim lansowac. Niektorzy po prostu lubia wygode a nie twarde fotele i trzeszczace plastiki.
Niektorzy tez lubia auta, ktorymi mozna wyprzedzic rower i nie widze nic zlego w gazowaniu nawet 6 cylindrow (przy obecnym zawansowaniu instalacji gazowych traci sie raptem 2-5% mocy, a oszczedznosc w stosunku do jazdy na benzynie wynosi 40-50%)
Zawsze jakims wyjsceim jest kupno auta w dieslu, ale przy obecnych cenach ropy i tak taniej wyjdzie na gazie.
Moje nastepne auto to bedzie albo bmw e46 z jakims 6-cio cylindrowym benzyniakiem zagazowanym albo audi a4 2,8 quattro, tez oczywiscie w gazie. Jestem mlody, czasem lubie sobie poszalec, cenie tez sobie komfort podczas jazdy, jednoczesnie nie mam zamiaru poswiecac polowy swojego miesiecznego budzetu na benzyne - w takim przypadku idealnym wyjsciem jest zagazowane auto klasy premium z duzym silnikiem.

E: Zapomnialem dodac: bezsensowne jest gazowanie aut typowo pokazowych, takich lansowozow. Mnie tez smieszy, jak sprowadza sobie Hummera, Escalade albo Camarro, czyli blyszczace, chromowane, rzucajace sie w oczy i bardzo krzykliwe auta, typowo na pokaz a potem wstawia do nich gaz.

This post was edited by Yoshimitsu1_MoS on Oct 7 2011 05:40am
Member
Gold: 5.10
Oct 7 2011 05:41am
Quote (Yoshimitsu1_MoS @ Oct 7 2011 01:37pm)
Jaki jest sens ? Juz tlumacze: wole sobie jezdzic starszym modelem bmw/audi niz jakims fordem/oplem o pare lat mlodszym. Komfort jazdy jest bez porownania lepszy w markach klasy premium, nawet jesli maja pare la ii kilkadziesiat tysiecy kilometrow przejechane wiecej.
A po co gazowac takie auto ? Odpowiedz jest banalna: zeby bylo taniej. Nie kazdy kupuje auto klasy premium, zeby sie nim lansowac. Niektorzy po prostu lubia wygode a nie twarde fotele i trzeszczace plastiki.
Niektorzy tez lubia auta, ktorymi mozna wyprzedzic rower i nie widze nic zlego w gazowaniu nawet 6 cylindrow (przy obecnym zawansowaniu instalacji gazowych traci sie raptem 2-5% mocy, a oszczedznosc w stosunku do jazdy na benzynie wynosi 40-50%)
Zawsze jakims wyjsceim jest kupno auta w dieslu, ale przy obecnych cenach ropy i tak taniej wyjdzie na gazie.
Moje nastepne auto to bedzie albo bmw e46 z jakims 6-cio cylindrowym benzyniakiem zagazowanym albo audi a4 2,8 quattro, tez oczywiscie w gazie. Jestem mlody, czasem lubie sobie poszalec, cenie tez sobie komfort podczas jazdy, jednoczesnie nie mam zamiaru poswiecac polowy swojego miesiecznego budzetu na benzyne - w takim przypadku idealnym wyjsciem jest zagazowane auto klasy premium z duzym silnikiem.

bmw to nie KLASA PREMIUM
jak już to GRUPA PREMIUM, ale i tak bmw do niej nie należy :P

btw, chyba każda bmw w benzynie ma R6.
btw, w 2 litrowej benzynie było już R6? czy dopiero w 2.5?
Member
Gold: 5.10
Oct 7 2011 05:43am
sry troche fail, nie powinno być przedostatniej linijki, a nie moge juz edytowac

fake e: ja osobiscie zastanawiam się pomiędzy e39 a s60
oba samochody to wg mnie klasyki.
bardziej podoba mi się bmw, w środku jak i na zewnątrz, ale ten tył napęd :/
Go Back To Polska Topic List
Prev11681691701711721019Next
Add Reply New Topic New Poll