d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Piłka Nożna > Temat Oficjalny
Prev11681691701711725001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 5.55
Nov 3 2010 09:52am
Bakero. :(

Są lepsi trenerzy.
Member
Gold: 4.00
Nov 3 2010 09:58am
mysle ze tego nie nalezy w ogole komentowac.
nastepny bedzie kasperczak, potem urban itd itp.
Member
Gold: 17.16
Nov 3 2010 09:58am
03-11-2010 José María Bakero trenerem Lecha Poznań
Hiszpan José María Bakero został dziś nowym trenerem Lecha Poznań. Hiszpan poprowadzi zespół Kolejorza w czwartkowym pojedynku z Manchesterem City.

- Długo zastawialiśmy się nad sytuacją która dotknęła nas w rundzie jesiennej. Pierwszy raz spotykamy się z taką sytuacją. Ciągle w strategii naszego klubu jest to, aby Lech obecny był na arenie międzynarodowej i żeby nasi kibice byli zadowoleni z drużyny. Jeśli chodzi o ligę jest z tym obecnie nienajlepiej. Dlatego Zarząd podjął decyzję o tym, że pierwszym trenerem zespołu będzie Jose Maria Bakero - poinformował prezes Lecha, Andrzej Kadziński.

Umowa z trenerem obowiązywać będzie do 30 czerwca 2011 roku i zawiera opcję przedłużenia kontraktu.

- Chciałem podziękować prezesowi i zarządowi za zaufanie. Lech to jeden z najważniejszych klubów w Polsce. Chciałem podziękować poprzedniemu trenerowi który doprowadził Lecha do fazy grupowej w Lidze Europy. Chce korzystać z tego co pozytywnego jest w drużynie i poprawić, to co moim zdaniem wymaga zmiany. Chcemy wygrywać w każdym meczu – powiedział Jose Maria Bakero.

Asystentem trenera Bakero będzie dotychczasowy drugi trener zespołu, Ryszard Kuźma. Trenerem bramkarzy będzie Paweł Primel. Trenerem przygotowania fizycznego będzie Luis Mila Villarroel, który będzie również współpracował z Andrzejem Kasprzakiem.

03-11-2010 Piłkarz spełniony - Jose Maria Bakero
Jose Maria Bakero jako piłkarz na arenie klubowej osiągnął wszystko. W barwach Realu Sociedad i FC Barcelona sześciokrotnie sięgnął po Mistrzostwo Hiszpanii, dwukrotnie wygrał Puchar Króla. Tyle samo razy triumfował w Pucharze Zdobywców Pucharów i raz w Pucharze Mistrzów. Zaliczył również 30 meczów w reprezentacji Hiszpanii, ale nie osiągnął z nią żadnego sukcesu. Podczas karier trenerskiej prowadził Malagę B, Real Sociedad i Polonię Warszawa.

José Mari Bakero Escudero, z pochodzenia Bask, urodził się 11 lutego 1963 roku w miasteczku Goizueta na północy Hiszpanii. Swoją karierę rozpoczynał w klubie Real Sociedad San Sebastian, gdzie swój debiut w drużynie seniorskiej zaliczył w wieku 17 lat, wchodząc z ławki rezerwowych w przegranym 2:3 meczu z Valencią. Swój debiutancki sezon zakończył z 27 występami na koncie, jednak nie zdołał w nim zdobyć żadnej bramki. Bakero w baskijskim klubie rozegrał łącznie 223 ligowe mecze, strzelając w nich 67 goli. Początkowo grał jako napastnik, jednak z czasem został przekwalifikowany na ofensywnego pomocnika. W 1988 przeniósł się do słynnej FC Barcelony. W koszulce Barcy świętował największe sukcesy, między innymi czterokrotnie zdobywając krajowe mistrzostwo i zwyciężając w 1992 roku Ligę Mistrzów. W Barcelonie w latach 1988-97 rozegrał w sumie aż 329 oficjalnych spotkań i strzelił 139 goli. Karierę zawodniczą zakończył w 1997, występując przez ostatni sezon w meksykańskim Veracruz. W reprezentacji Hiszpanii rozegrał łącznie 30 spotkań, strzelając 7 bramek.

Bakero pierwszą poważniejszą rolę jako trener pełnił w rezerwach Malagi, gdzie pracę rozpoczął w styczniu 2005. Pomógł wtedy drużynie utrzymać się w Segunda Division. W sierpniu tego samego roku przeniósł się do klubu, w którym występował wiele lat jako zawodnik, Realu Sociedad. Początkowo pełnił funkcję dyrektora sportowego drużyny, jednak później otrzymał szansę prowadzenia pierwszego zespołu jako trener przez siedem spotkań. Po tych meczach został jednak zwolniony z baskijskiego klubu. W październiku 2007 Bakero został członkiem sztabu szkoleniowego Ronalda Koemana w Valencii, skąd po bardzo rozczarowujących wynikach odszedł w kwietniu 2008. Przez ponad rok Bakero nie był aktywny na rynku pracy trenerów. Jego kolejna szansa wykazania się jako szkoleniowiec nadeszła w listopadzie 2009, kiedy przybył do Polski prowadzić zespół Polonii Warszawa. Bask przejmował drużynę na ostatnim miejscu w tabeli i zdołał utrzymać ją w Ekstraklasie. Poza tym, poprowadził Polonię do pierwszego od dziesięciu lat zwycięstwa nad Legią Warszawa. Bakero pożegnał się z „Czarnymi Koszulami" w połowie września tego roku po pierwszej porażce klubu w obecnym sezonie (1:3 z Koroną Kielce). Jego miejsce zajął Paweł Janas.

03-11-2010 Jacek Zieliński kończy pracę w Lechu
Pragniemy poinformować, że w dniu wczorajszym za porozumieniem stron został rozwiązany kontrakt z trenerem Jackiem Zielińskim. Zarząd, zawodnicy i pracownicy klubu pragną serdecznie podziękować trenerowi za wspólnie spędzony czas, zaangażowanie w codzienną pracę i profesjonalizm, które doprowadziły zespół do tytułu mistrzowskiego w minionym sezonie.

This post was edited by SleepNowInThe Fire on Nov 3 2010 10:00am
Member
Gold: Locked
Warn: 60%
Nov 3 2010 10:02am
sam jestem kibicem Lecha i jak wszyscy plulem dlaczego Zielinskiego zatrudnili... Dlatego teraz nie bede juz nic mowil gdyz mam swoj honor :)
Member
Gold: 899.00
Nov 3 2010 11:54am
Quote (wielkiburak @ 2 Nov 2010 19:54)
pamietam jak jakies 2 miesiace temu, jasnie oswieceni internetowi kibice juve najezdzali na mnie twierdzac, ze bez problemu usiada sobie na sektorach Lecha, w barwach i beda dopingowac. mam nadzieje ze to przemyslicie po przeczytaniu teog jakie mamy nastawienie do was:

Informujemy, że w trakcie sobotniego spotkania w Poznaniu (30 listopada) przy okazji meczu Milan-Juventus straciliśmy nasze dwie flagi ("Noi Siamo | Juventus | JuvePoland" oraz "JuvePoland Club"). Około godziny 18:00 do lokalu wtargnęła grupa 10-15 kibiców Lecha Poznań. Ich celem były flagi, które już wisiały na ścianach. W pubie było wtedy sześć osób, w tym jedna dziewczyna. Mimo krótkotrwałego oporu i wymiany kilku ciosów, flag nie udało się uratować.
Według naszych potwierdzonych informacji akcja była planowana już od jakiegoś czasu.

Zarząd

za strona juvepoland

ja pierdolę :D
Member
Gold: 0.00
Nov 3 2010 11:58am
Quote (Bumshakalaka @ Nov 3 2010 05:02pm)
sam jestem kibicem Lecha i jak wszyscy plulem dlaczego Zielinskiego zatrudnili... Dlatego teraz nie bede juz nic mowil gdyz mam swoj honor :)

Kazdy z kibicow lecha powinnien zamykac jadaczke niezaleznie od tego czy ma honor czy tez nie. Lepiej dla klubu chyba by ro wyszlo.
Nasz forumowy burak mowil ze nic sie nie dzialo na stadionie a w telewizji pokazywali jak ochrona spokojnie ustapywala drogi bandzie kibicow ktorzy bylu zajeci pokazywaniem na co ich stac i jak sie beda dobrze bawic na euro 2012 :lol:

Quote (wielkiburak @ Nov 2 2010 07:54pm)
pamietam jak jakies 2 miesiace temu, jasnie oswieceni internetowi kibice juve najezdzali na mnie twierdzac, ze bez problemu usiada sobie na sektorach Lecha, w barwach i beda dopingowac. mam nadzieje ze to przemyslicie po przeczytaniu teog jakie mamy nastawienie do was:

Informujemy, że w trakcie sobotniego spotkania w Poznaniu (30 listopada) przy okazji meczu Milan-Juventus straciliśmy nasze dwie flagi ("Noi Siamo | Juventus | JuvePoland" oraz "JuvePoland Club"). Około godziny 18:00 do lokalu wtargnęła grupa 10-15 kibiców Lecha Poznań. Ich celem były flagi, które już wisiały na ścianach. W pubie było wtedy sześć osób, w tym jedna dziewczyna. Mimo krótkotrwałego oporu i wymiany kilku ciosów, flag nie udało się uratować.
Według naszych potwierdzonych informacji akcja była planowana już od jakiegoś czasu.

Zarząd

za strona juvepoland

Nie posikaj sie ze szczescia i dumy

This post was edited by Shapiro on Nov 3 2010 11:59am
Member
Nov 3 2010 12:05pm
Quote (Shapiro @ Nov 3 2010 05:58pm)
Kazdy z kibicow lecha powinnien zamykac jadaczke niezaleznie od tego czy ma honor czy tez nie. Lepiej dla klubu chyba by ro wyszlo.
Nasz forumowy burak mowil ze nic sie nie dzialo na stadionie a w telewizji pokazywali jak ochrona spokojnie ustapywala drogi bandzie kibicow ktorzy bylu zajeci pokazywaniem na co ich stac i jak sie beda dobrze bawic na euro 2012 :lol:

nie posikaj sie ze zlosliwosci i jadu.
widziales chociaz krztyne emocji w tamtym poscie?

a ty znow pokazujesz ze jestes tvnowcem i niczym wiecej. bylem naocznym swiadkiem wydarzen i mowie ze nic godnego uwagi sie nie wydarzylo. troche pokrzyczeli, ponapinali sie, pare butelek rzucila jedna i druga strona. nawet do wymiany ciosow nie doszlo. ale zeby dopasowac fakty do tvnowskiej teorii, w faktach pokazywali zdjecia ze stadionu wisly sprzed kilku lat jak oni sie z ochrona napieprzali. ale dla kibicowskiego ignoranta pokroju szafira to wystarczy. inna sprawa ze potem wislacy zdemolowali kible i stoiska gastronomiczne.
idz chlopei keidys na mecz, a nie do teatru przy murawie, to zrozumiesz czym jest i powinien byc futbol. za najlepszy przyklad sluzy mi tutaj forum kibicow manchesteru city. podczas meczu niby sie z nas smieja ze sie bawimy a po meczu na forum spusty ze nigdy czegos takiego nie widzieli i musza to skopiowac. no ale niedorozwoj na emigracji wciaz widzi tylko $, bo sam zalapal prace przy sprzataniu kibli za 3 funty/h.
Member
Nov 3 2010 12:06pm
Quote (wielkiburak @ Nov 3 2010 07:05pm)
nie posikaj sie ze zlosliwosci i jadu.
widziales chociaz krztyne emocji w tamtym poscie?

a ty znow pokazujesz ze jestes tvnowcem i niczym wiecej. bylem naocznym swiadkiem wydarzen i mowie ze nic godnego uwagi sie nie wydarzylo. troche pokrzyczeli, ponapinali sie, pare butelek rzucila jedna i druga strona. nawet do wymiany ciosow nie doszlo. ale zeby dopasowac fakty do tvnowskiej teorii, w faktach pokazywali zdjecia ze stadionu wisly sprzed kilku lat jak oni sie z ochrona napieprzali. ale dla kibicowskiego ignoranta pokroju szafira to wystarczy. inna sprawa ze potem wislacy zdemolowali kible i stoiska gastronomiczne.
idz chlopei keidys na mecz, a nie do teatru przy murawie, to zrozumiesz czym jest i powinien byc futbol. za najlepszy przyklad sluzy mi tutaj forum kibicow manchesteru city. podczas meczu niby sie z nas smieja ze sie bawimy a po meczu na forum spusty ze nigdy czegos takiego nie widzieli i musza to skopiowac. no ale niedorozwoj na emigracji wciaz widzi tylko $, bo sam zalapal prace przy sprzataniu kibli za 3 funty/h.

O kurwa, bo to ktokolwiek przeczyta co tutaj wyplules :rofl:
/e: Ja jebie, przeczytalem 5 ostatnich wyrazow i jak zawsze zadecydowalo to o dalszym nieczytaniu twoich nieudacznych pociskow na emigracje.. ja tez ja mam w dupie :D

This post was edited by Shapiro on Nov 3 2010 12:07pm
Member
Nov 3 2010 12:11pm
Quote (Shapiro @ Nov 3 2010 06:06pm)
O kurwa, bo to ktokolwiek przeczyta co tutaj wyplules :rofl:
/e: Ja jebie, przeczytalem 5 ostatnich wyrazow i jak zawsze zadecydowalo to o dalszym nieczytaniu twoich nieudacznych pociskow na emigracje.. ja tez ja mam w dupie :D

nie cisne emigrantom. cisne zakompleksionym, uposledzonym emigrantom. takim jak ty.
zreszta fakt, ze przeczytanie kilku linijek tekstu przerasta twoje mozliwosci, tylko utwierdza mnie w przekonaniu jakim bezwartosciowym chlopem jestes.
idz wpieprzaj popcorn na swoim leicesterze. ja jutro zedre gardlo do zera.
Member
Nov 3 2010 12:12pm
Quote (wielkiburak @ Nov 3 2010 07:11pm)
nie cisne emigrantom. cisne zakompleksionym, uposledzonym emigrantom. takim jak ty.
zreszta fakt, ze przeczytanie kilku linijek tekstu przerasta twoje mozliwosci, tylko utwierdza mnie w przekonaniu jakim bezwartosciowym chlopem jestes.
idz wpieprzaj popcorn na swoim leicesterze. ja jutro zedre gardlo do zera.

Przerasta moje checi.
Nie czuje zebym mial jakiekolwiek kompleksy zwiazane z miejscem mojego zamieszkania, widac ty ich szukasz ale bezskutecznie.

This post was edited by Shapiro on Nov 3 2010 12:13pm
Go Back To Polska Topic List
Prev11681691701711725001Next
Closed New Topic New Poll