d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Topic O Literaturze Fantasy #3 > Kolejny Repost.
Prev1163164165166167205Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 14.10
Jul 5 2014 12:20pm
Quote (TardekTJK @ Jul 5 2014 05:16pm)
Jak chcesz dobrej fabuły to ogarnij Pana Lodowego Ogrodu - jak dla mnie przekozacki.

Pan lodowego ogrodu bylo pierwszym polskim fantasy jakie czytałem i potwierdzam kozak chociaz ostatnia częśc dużo słabsza od 1-3
Member
Gold: 0.00
Warn: 80%
Jul 5 2014 12:40pm
Quote (Wrobel @ 5 Jul 2014 19:20)
Pan lodowego ogrodu bylo pierwszym polskim fantasy jakie czytałem i potwierdzam kozak chociaz ostatnia częśc dużo słabsza od 1-3

No bo w ostatniej czesci nie ma juz tego elementu zaskoczenia, wszystkie tajemnice zostaly odkryte i zostala tylko bitwa ostateczna ;d
Member
Gold: 2,777.00
Jul 5 2014 06:47pm
Quote (TardekTJK @ 5 Jul 2014 14:45)
Wszystkim, którzy szukają książki do przeczytania polecam polską fantastykę. Jak na razie czytałem Kossakowską (Zakon Krańca Świata), Piekarę (Cykl Inkwizytorski) i Grzędowicza (Pan Lodowego Ogrodu) i jestem bardzo zadowolony, najgorszej spośród wymienionych wypada imo Kossakowska, ale mimo wszystko daje radę.

pan lodowego ogrodu jest swietny

kossakowskiej czytalem siewce wiatru i byl bardzo sredni

cykl inkwizytora to straszny chlam, pierwszy tom jeszcze ujdzie ale potem juz bajeczka na poziomie ksiazek dla dzieci

aktualnie czytam "kazdy musi placic" forysia ale jest jakis taki chaotyczny. dam opinie jak skoncze

co do pozostalych polskich:
mistrz jest tylko jeden - byl, jest i bedzie nim Andrzej S.
niezly jest tez ziemianski, chociaz ta nowa saga achaii duzo slabsza niz pierwsza
calkiem fajna byla tez ksiazka Cherezinskiej - korona sniegu i krwi, teraz widzialem ze reklamuja jakas kontynuacje, chyba sie nazywa niewidzialna korona. na pewno bede chcial to przeczytac

wybaczcie bardzo chaotyczny wpis ale taka godzina...
Member
Jul 6 2014 12:15am
Quote (cOr @ 6 Jul 2014 01:47)
pan lodowego ogrodu jest swietny

kossakowskiej czytalem siewce wiatru i byl bardzo sredni

cykl inkwizytora to straszny chlam, pierwszy tom jeszcze ujdzie ale potem juz bajeczka na poziomie ksiazek dla dzieci

aktualnie czytam "kazdy musi placic" forysia ale jest jakis taki chaotyczny. dam opinie jak skoncze

co do pozostalych polskich:
mistrz jest tylko jeden - byl, jest i bedzie nim Andrzej S.
niezly jest tez ziemianski, chociaz ta nowa saga achaii duzo slabsza niz pierwsza
calkiem fajna byla tez ksiazka Cherezinskiej - korona sniegu i krwi, teraz widzialem ze reklamuja jakas kontynuacje, chyba sie nazywa niewidzialna korona. na pewno bede chcial to przeczytac

wybaczcie bardzo chaotyczny wpis ale taka godzina...

cykl inkwizytorski bajka dla dzieci? w takim razie chyba rozne ksiazki czytalismy
za ziemianskiego zamierzam sie wziac w nastepnej kolejnosci
bardziej o poziom bajki dla dzieci posadzilbym kossakowska, mimo, ze czyta sie milo
co do Sapka to jak na razie sie zgadzam, zupelnie inny poziom niz cala reszta
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Jul 6 2014 01:30am
Quote (TardekTJK @ Jul 6 2014 06:15am)
cykl inkwizytorski bajka dla dzieci? w takim razie chyba rozne ksiazki czytalismy
bardziej o poziom bajki dla dzieci posadzilbym kossakowska, mimo, ze czyta sie milo

a jak dla mnie to po ltieraturze 3 czesci wiedzmina i slugi bozeg uwazam ze polscy autorzy sa srogo przereklamowani.
Member
Gold: 373.32
Jul 6 2014 04:20am
"Niewidzialna korona" Cherezinskiej zakupiona. Jaram sie.

This post was edited by kefir on Jul 6 2014 04:35am
Member
Jul 6 2014 04:36am
Quote (TardekTJK @ 6 Jul 2014 08:15)

w sumie zle napisalem. bajki dla dzieci maja jakis moral, wiec sa lepsze ;)
kwestia gustu, mi sie te ksiazki kompletnie nie podobaly, pisane slabym stylem, nudne, wtorne i przewidywalne. jeszcze pierwszy tom jak byl nawet nawet to potem juz jechal po bandzie. gorszy od tego byl tylko cwiek i ostatnie tomy klamcy
Member
Jul 6 2014 06:49am
Quote (cOr @ 6 Jul 2014 11:36)
w sumie zle napisalem. bajki dla dzieci maja jakis moral, wiec sa lepsze ;)
kwestia gustu, mi sie te ksiazki kompletnie nie podobaly, pisane slabym stylem, nudne, wtorne i przewidywalne. jeszcze pierwszy tom jak byl nawet nawet to potem juz jechal po bandzie. gorszy od tego byl tylko cwiek i ostatnie tomy klamcy

no coz, masz prawo do swojego zdania, a ja mam prawo calkowicie sie z nim nie zgadzac ;)
wedlug mnie piekara kapitalnie obrazuje sytuacje w kosciele, a glowny bohater jest bardzo ciekawa postacia, czesto zakakiwaly mnie jego decyzje
no ale coz, nie za bardzo chce mi sie rozpisywac bo czuje sie jak zywe gowno i pewnie ucierpi na tym styl mojego pisania, wiec nie chce was zadreczac wypocinami na poziomie tomka sto dwudziestego trzeciego
Member
Gold: 15.00
Jul 6 2014 09:13am
Jebnąłem 75 stron "Strachu Mędrca" w wannie. Bardzo przyjemnie zlecialo.
Member
Jul 6 2014 12:22pm
Quote (TardekTJK @ 6 Jul 2014 14:49)
no coz, masz prawo do swojego zdania, a ja mam prawo calkowicie sie z nim nie zgadzac ;)
wedlug mnie piekara kapitalnie obrazuje sytuacje w kosciele, a glowny bohater jest bardzo ciekawa postacia, czesto zakakiwaly mnie jego decyzje
no ale coz, nie za bardzo chce mi sie rozpisywac bo czuje sie jak zywe gowno i pewnie ucierpi na tym styl mojego pisania, wiec nie chce was zadreczac wypocinami na poziomie tomka sto dwudziestego trzeciego

spoczko, na tym polega ten topic, w przeciwienstwie do reszty forum tutaj mozna wyrazic swoje zdanie a ktos moze sie z tym nie zgadzac ;]

na pewno piekara jest w polsce lubiany i sprzedaje sporo ksiazek, inaczej nie kontynuowalby sagi
Go Back To Polska Topic List
Prev1163164165166167205Next
Add Reply New Topic New Poll