Idid, serio kupiłes Trudi?...
Co do Terrego - mistrz, guru, Neila Gaimana przeczytaj tak btw, przypomniał mi sie przy okazji Terrego, bo napisali razem Dobry Omen. Szczególnie "Amerykańscy Bogowie" i zbiór opowiadań "Dymy i Lustra", czytałem te książki dobrze ponad 10 lat temu i byłem zachwycony, niby dawno, ale to nadal na pewno good sh1t, "Nigdziebądź" tez, chociaz nie dam głowy w tym wypadku, bo tak jak mówię - byłem chyba jeszcze gimbazjuszem.
Wracając do Terrego - koniecznie przeczytaj Kolor Magii i Blask Fantastyczny jedno po drugim, bo to bezpośrednia kontynuacja, poza tym rozpoczyna przygody głównej postaci Terrego - Maga Rincewinda. W ogóle ja uwielbiam tą postać, jezeli przypadną do gustu Ci te dwie książki z nim, to przeczytaj najpierw wszystkie książki z Rincewindem, jest ich pewnie z 6, a potem możesz lecieć po kolei, ja wszystkiego nie przeczytałem, ale po przeczytaniu wszystkiego z Rincewindem, przerzucilem sie na książki, gdzie głównymi bohaterami jest Straż Miejska, ŚMIERĆ, inni magowie z Uniwersytetu, a ostatnio Moist von Lipwig.
Mniej wiecej za tydzień skończę najbardziej intensywny okres w moim życiu pod względem zawodowym i będę mógł znowu czas wolny poświęcić np. właśnie na fantasy, na pewno dam znać co i jak u mnie nowego.