Quote (TheFirstJesusKun @ 16 Oct 2015 11:15)
No i jestem hehe, sorry ze dopiero teraz ale mam malo czasu na d2jsp i mało ostatnio pisze.
Nawet jeśli to prawda (nie chce mi się sprawdzać) ta lista to manipulacja.
W PO jest ok. 220 posłów, na liście jest ok. 15 czyli mniej niż co 10y.
Przypominam młodzieży że przed 89ym byliśmy państwem niedemokratycznym, krajem okupowanym przez ruskich, którzy w razie "potrzeby" nie wahali się interweniować zbrojnie (np Wegry 1956).
jeśli byłeś lub chciałeś być kimkolwiek ważniejszym to często było tak że musiałeś podpisać lojalkę albo władza Cie szykanowała.
Wiele osób podpisywało papiery a żadnych wartościowych meldunków nie składali. Każdy miał swoje życie i musiał sobie jakoś w nim radzić pomimo okupacji.
Jawne sprzeciwianie się komunistycznej, okupacyjnej władzy to bohaterstwo (albo głupota) porównywalna z rozdaniem całego swojego majątku w dzisiejszej Polsce.
Niewiele osób stać na taki gest, ale nie znaczy to ze ludzie są bezwartościowi. Po prostu nie są gotowi do aż takich poświęceń (albo nie są na tyle głupi - różnie to można oceniać)
Na tej stronie wyczytałem:
Maria Wągrowska, wiceminister obrony narodowej w rządzie Donalda Tuska, podała się do dymisji 13 grudnia, wg `Trybuny’ po tym, jak w IPN znaleziono materiały na jej temat.
To chyba dobrze że skompromitowanych polityków Platforma wywala, prawda? To dobrze o niej świadczy.
Skoro kwestie listy agentów PO mamy już wyjasnioną to teraz wyjasnij dla mnie kwestie brakującej kasy w SKOK i roli PiS w tym wszystkim.
This post was edited by Ironfister on Oct 17 2015 04:22pm