d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev11491501511521531426Next
Add Reply New Topic New Poll
Banned
Gold: 133.00
Warn: 20%
Oct 14 2015 05:57am
Quote (Xasthur @ 14 Oct 2015 12:02)
Niezły bezczel generalnie. Wszędzie bliblordy Petru. Ktoś się na niego nabiera?

Obawiam sie, ze dostanie z 10% i stworzy koalicje. Co nie wlacze wiadomosci to widze petru. Nawet wiecej niz kopaczowa i szydlo.
Member
Gold: 12,059.17
Oct 14 2015 12:31pm
Quote (tournevis @ 14 Oct 2015 13:55)
Nie pierdol tyle, bo jeszcze, o zgrozo, rodzinę powiększysz.
Nie ma mi pomagać, tylko może chcieć mi pomagać I tu w grę wchodzą właśnie wychowanie i wcześniejsze odpowiednie ułożenie relacji z rodziną, by ta chciała pomóc dziadkowi na stare lata. Ale nic na siłę, nic obowiązkowo.
I mylisz się, dziecko do 18 r.ż, może nie jest rzeczą, jako przedmiotem, ale TAK, jest we władaniu rodzica. Władza rodzicielska. Mówi ci to coś?

Czyli potwierdzasz że w ustroju korwinistycznym człowiek na stare lata może zostać całkowicie pozbawiony pieniędzy pomimo że przez całe życie był dobrym obywatelem.
To co proponujesz to jest gówno a nie system.
na tym kończe dyskusje.
Member
Gold: 190.00
Oct 14 2015 12:38pm
Quote (Ironfister @ Oct 14 2015 06:31pm)
Czyli potwierdzasz że w ustroju korwinistycznym człowiek na stare lata może zostać całkowicie pozbawiony pieniędzy pomimo że przez całe życie był dobrym obywatelem.
na tym kończe dyskusje.

w takim przypadku którego mozliwosc jest marginalna, zawsze pomoże szersza lub węższa społeczność, np osiedlowa, parafialna, czy nawet ogólnokrajowa
co nie zmienia faktu że na zapis o utrzymaniu rodziców przez dzieci też jest opcją...(i chyba nawet teraz taki jest, nie?)
Member
Oct 14 2015 12:46pm
Quote (kacperq @ 14 Oct 2015 20:38)
w takim przypadku którego mozliwosc jest marginalna, zawsze pomoże szersza lub węższa społeczność, np osiedlowa, parafialna, czy nawet ogólnokrajowa
co nie zmienia faktu że na zapis o utrzymaniu rodziców przez dzieci też jest opcją...(i chyba nawet teraz taki jest, nie?)

społeczność w PL, dobre sobie.
tutaj ludzie sie po prostu zwyczajnie nienawidzą.
Spójrz zresztą na tym forum - morze hejtu.
w realu jest niewiele lepiej - nie ma hejtu, ale jest nieżyczliwość i/lub obojętność.
Member
Gold: 190.00
Oct 14 2015 12:53pm
Quote (Ironfister @ Oct 14 2015 06:46pm)
społeczność w PL, dobre sobie.
tutaj ludzie sie po prostu zwyczajnie nienawidzą.
Spójrz zresztą na tym forum - morze hejtu.
w realu jest niewiele lepiej - nie ma hejtu, ale jest nieżyczliwość i/lub obojętność.

wiesz, jakbyś mieszkał niedaleko mnie i tak zachowywał się jak na forum, czytaj jak kretyn, to mimo wszystko też bym się dołożył. Wyjdź może z domu i zobacz jacy są ludzie naprawdę, albo zmień otoczenie. To że przez internet większość nazwie Cię skretyniałym debilem (pewnie nawet słusznie), nie zmienia to faktu że ludzie są zazwyczaj dobrzy i uczynni. Z czego akurat najłatwiej to zauważyć w mniejszych miejscowościach czy wsiach. I jakoś nikt nie jest nieżyczliwy, istnieje może trochę zazdrość w "januszach", no ale bez przesady.
/e no chyba że tylko ja zazwyczaj trafiam na takich ludzi, albo tak reagują na moją osobę, ale w takim razie warto zapytać czemu...?
/e2 warto chociażby zobaczyć akcje pomocy, czy zbieranie na leczenie ludzi którym "publiczna służba zdrowia" tak ukochana przez Ciebie nie chce pomóc...

This post was edited by kacperq on Oct 14 2015 12:55pm
Member
Gold: 8,300.87
Oct 14 2015 01:00pm
Quote (kacperq @ Oct 14 2015 07:53pm)
wiesz, jakbyś mieszkał niedaleko mnie i tak zachowywał się jak na forum, czytaj jak kretyn, to mimo wszystko też bym się dołożył. Wyjdź może z domu i zobacz jacy są ludzie naprawdę, albo zmień otoczenie. To że przez internet większość nazwie Cię skretyniałym debilem (pewnie nawet słusznie), nie zmienia to faktu że ludzie są zazwyczaj dobrzy i uczynni. Z czego akurat najłatwiej to zauważyć w mniejszych miejscowościach czy wsiach. I jakoś nikt nie jest nieżyczliwy, istnieje może trochę zazdrość w "januszach", no ale bez przesady.
/e no chyba że tylko ja zazwyczaj trafiam na takich ludzi, albo tak reagują na moją osobę, ale w takim razie warto zapytać czemu...?
/e2 warto chociażby zobaczyć akcje pomocy, czy zbieranie na leczenie ludzi którym "publiczna służba zdrowia" tak ukochana przez Ciebie nie chce pomóc...

nie dyskutuj z POniemieckim odpadem
Member
Oct 14 2015 01:22pm
Quote (kacperq @ 14 Oct 2015 20:53)

Skoro ja się zachowuje jak kretyn to pewnie 90% ludzi w PL byś okreslił kretynem. nie świadczy to najlepiej o Tobie albo o ludziach w PL.

Odnośnie tematu akcji na służbe zdrowia...

jeden przykład, wosp. Wielki narodowy charytatywny, świąteczny zryw dla chorych dzieci, pół dnia antenowego w tvp2 (utrzymywanej z podatków), bardzo wielu wolontariuszy którzy za darmo kwestują i... uzbierane 50mln rocznie.
Ludzie wrzucają po 2 złote lub po złociszu, przypinają sobie serduszko i uważają że taki wkład wystarczy.

Dla porównania nfz ma budżet 70mld zł rocznie. Czyli ponad 1000 razy więcej zebrane na służbe zdrowia państwowo niż charytatywnie.

drugi przykład, jeden z wielkich banków ma w ciągu roku 3mld zysku, od tego płaci państwu ok. 600mln podatku, reszta idzie dla akcjonariuszy (czyli dla ludzi zazwyczaj majetnych).
Oprócz tego (a jakże inaczej) chwali się działalnością charytatywną - przeznaczył w ubiegłym roku 2mln złotych na jedną z akcji charytatywnych. W zamian otrzymał "jedynie' czas reklamowo-antenowy w tv gdzie pojawia się jako wielki sponsor i filantrop.

Porównaj sobie dwie kwoty:
600mln oddane państwu "pod przymusem" vs 2mln oddane "dobrowolnie"

Innymi słowy moim zdaniem system korwinistyczny się nie sprawdzi.

Skończmy już może dyskusje, nie przekonacie mnie a ja jestem już chwilowo znudzony pisaniem. Dajcie mi z tydzien a wróce i popiszemy dalej :)

Quote (pokezon @ 14 Oct 2015 21:00)
nie dyskutuj z POniemieckim odpadem

nie spamuj bo się w końcu zdenerwuje i zaraportuje spam do morderatora.
Member
Gold: 0.00
Oct 14 2015 01:45pm
Quote (Ironfister @ 14 Oct 2015 20:22)
Skoro ja się zachowuje jak kretyn to pewnie 90% ludzi w PL byś okreslił kretynem. nie świadczy to najlepiej o Tobie albo o ludziach w PL.

Odnośnie tematu akcji na służbe zdrowia...

jeden przykład, wosp. Wielki narodowy charytatywny, świąteczny zryw dla chorych dzieci, pół dnia antenowego w tvp2 (utrzymywanej z podatków), bardzo wielu wolontariuszy którzy za darmo kwestują i... uzbierane 50mln rocznie.
Ludzie wrzucają po 2 złote lub po złociszu, przypinają sobie serduszko i uważają że taki wkład wystarczy.

Dla porównania nfz ma budżet 70mld zł rocznie. Czyli ponad 1000 razy więcej zebrane na służbe zdrowia państwowo niż charytatywnie.

drugi przykład, jeden z wielkich banków ma w ciągu roku 3mld zysku, od tego płaci państwu ok. 600mln podatku, reszta idzie dla akcjonariuszy (czyli dla ludzi zazwyczaj majetnych).
Oprócz tego (a jakże inaczej) chwali się działalnością charytatywną - przeznaczył w ubiegłym roku 2mln złotych na jedną z akcji charytatywnych. W zamian otrzymał "jedynie' czas reklamowo-antenowy w tv gdzie pojawia się jako wielki sponsor i filantrop.

Porównaj sobie dwie kwoty:
600mln oddane państwu "pod przymusem" vs 2mln oddane "dobrowolnie"

Innymi słowy moim zdaniem system korwinistyczny się nie sprawdzi.

Skończmy już może dyskusje, nie przekonacie mnie a ja jestem już chwilowo znudzony pisaniem. Dajcie mi z tydzien a wróce i popiszemy dalej :)

nie spamuj bo się w końcu zdenerwuje i zaraportuje spam do morderatora.

szpagatuj nawet na rok tęsknić nikt nie będzie.
Member
Gold: 1.00
Oct 14 2015 02:03pm
Quote (Ironfister @ Oct 14 2015 07:31pm)
na tym kończe dyskusje.

W jakim korwinistycznym? Co za głąb. W normalnym, w kapitalizmie - tak, człowiek może zostać na stare lata "z ręką w nocniku". W socjalizmie zresztą też, bo w tym ustroju wszystko działa na opak, czyli źle.
Takie jest po prostu życie. I to właśnie przeświadczenie, że starość może być, delikatnie rzecz ujmując, trudna powinno w człowieku budzić ducha walki, by ten robił wszystko i żył tak, żeby na starość nie skończyć jako nędzarz. Życie to ciągła walka z przeciwnościami losu i ze samym sobą, a nie że żyjesz i pod koniec swej nędznej egzystencji domagasz się wygód od państwa. Te wygody masz sobie samodzielnie zapewnić już we wieku produkcyjnym.
Member
Gold: 0.00
Oct 15 2015 06:56am
Politycy lewicy uważają, że prokuratura powinna zająć się wypowiedzią Jarosława Kaczyńskiego ws potencjalnego zagrożenia dla zdrowia publicznego w związku z pojawieniem się imigrantów.

Janusz Palikot. "Jeśli prokuratura dzisiaj lub jutro nie rozpocznie z urzędu postępowania, to ja w trybie wyborczym zgłoszę zawiadomienie do sądu o popełnieniu przestępstwa przez Jarosława Kaczyńskiego polegającego na szerzeniu faszyzmu i rasizmu w naszym kraju" - powiedział lider Twojego Ruchu na konferencji prasowej w Lublinie.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,91446,19022970,zjednoczona-lewica-wypowiedzia-kaczynskiego-o-uchodzcach-powinna.html#ixzz3odlgqHG4
Go Back To Polska Topic List
Prev11491501511521531426Next
Add Reply New Topic New Poll