d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev11451461471481491426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 8,300.87
Oct 12 2015 03:09am
Żaden kraj nie może upaść bez pomocy wewnętrznych trolli.
Darujcie sobie rozmowę z ironpizda.
Banned
Gold: 133.00
Warn: 20%
Oct 12 2015 03:16am
Quote (pokezon @ 12 Oct 2015 11:09)
Żaden kraj nie może upaść bez pomocy wewnętrznych trolli.
Darujcie sobie rozmowę z ironpizda.

Wkurwia mnie to, ze takie samo kretynskie myslenie reprezentuje duza czasc narodu i dlatego w kazdych wyborach wygrywaja smieci. Wiekszosc Polakow to leniwe pizdy, ktore nie chca nic robic samemu i tylko ciagnac zapomogi od panstwa, a potem kraj upada.

Code
Sztabowcy PO nie mają szczęścia ostatnio. Córka premier Ewy Kopacz, Katarzyna powiedziała w opublikowanym dziś wywiadzie: "Boję się rządów PiS, Kaczyńskiego i Macierewicza. Jeśli oni wygrają, to wyjedziemy do Kanady." Oczywistym jest, że na takie słowa musi pojawić się reakcja samej pani premier. Zapytana o słowa córki odpowiedziała: "To jest mój cel również, by nie tylko moją córkę, ale tych wszystkich młodych, wykształconych ludzi zatrzymać w Polsce. A żeby to zrobić, trzeba zatrzymać PiS i Kaczyńskiego."

W tej typowo PRowskiej rozgrywce, całkowicie pomijam, że wszelka paplanina polityków o tym jak to dzięki nim a) nasi wrócą oraz b) nasi nie wyjadą to całkowita demagogia. IM nie zależy na tym abyśmy MY tu zostali. IM jest na rękę to, że protest przeciwko ich nieudolności odbywa się poprzez wyjazdy. IM zależy na tym aby ci, którzy zostali nie myśleli poglądami, tylko emocjami. Jedną z emocji, która doskonale determinuje wyborców do głosowania jest strach. Straszenie zaczęło się więc nie protestem anonimowych obywateli, a przez córkę pani premier, szefowej PO. Ohydne!

This post was edited by TheFirstJesusKun on Oct 12 2015 03:30am
Member
Gold: 8,300.87
Oct 12 2015 03:37am
Quote (TheFirstJesusKun @ Oct 12 2015 10:16am)
Wkurwia mnie to, ze takie samo kretynskie myslenie reprezentuje duza czasc narodu i dlatego w kazdych wyborach wygrywaja smieci. Wiekszosc Polakow to leniwe pizdy, ktore nie chca nic robic samemu i tylko ciagnac zapomogi od panstwa, a potem kraj upada.

Code
Sztabowcy PO nie mają szczęścia ostatnio. Córka premier Ewy Kopacz, Katarzyna powiedziała w opublikowanym dziś wywiadzie: "Boję się rządów PiS, Kaczyńskiego i Macierewicza. Jeśli oni wygrają, to wyjedziemy do Kanady." Oczywistym jest, że na takie słowa musi pojawić się reakcja samej pani premier. Zapytana o słowa córki odpowiedziała: "To jest mój cel również, by nie tylko moją córkę, ale tych wszystkich młodych, wykształconych ludzi zatrzymać w Polsce. A żeby to zrobić, trzeba zatrzymać PiS i Kaczyńskiego."

W tej typowo PRowskiej rozgrywce, całkowicie pomijam, że wszelka paplanina polityków o tym jak to dzięki nim a) nasi wrócą oraz b) nasi nie wyjadą to całkowita demagogia. IM nie zależy na tym abyśmy MY tu zostali. IM jest na rękę to, że protest przeciwko ich nieudolności odbywa się poprzez wyjazdy. IM zależy na tym aby ci, którzy zostali nie myśleli poglądami, tylko emocjami. Jedną z emocji, która doskonale determinuje wyborców do głosowania jest strach. Straszenie zaczęło się więc nie protestem anonimowych obywateli, a przez córkę pani premier, szefowej PO. Ohydne!

Miałem okazję słuchać tej wypowiedzi w tvp info, ledwo wstałem a tam kopaczka, myślałem, że rzygnę.
Member
Gold: 2,370.15
Oct 12 2015 03:39am
Żyjemy w wolnym kraju, w którym jesteśmy zmuszeni do odprowadzania składek emerytalnych pod groźbą sądu
Banned
Oct 12 2015 04:05am
Quote (Pozdrawiam @ 12 Oct 2015 11:39)
Żyjemy w wolnym kraju, w którym jesteśmy zmuszeni do odprowadzania składek emerytalnych pod groźbą sądu

No bo przeciez
Code
Ilu ludzi wpłaci na prywatne fundacje z własnej woli? 5%? Każdy inny będzie wolał sobie kupić kolejnego srajfona lub bryke z alufelgami.

Czyz nie quality rozumowanie?
Member
Gold: 2,370.15
Oct 12 2015 04:16am
Quote (TheFirstJesusKun @ Oct 12 2015 11:05am)
No bo przeciez
Code
Ilu ludzi wpłaci na prywatne fundacje z własnej woli? 5%? Każdy inny będzie wolał sobie kupić kolejnego srajfona lub bryke z alufelgami.

Czyz nie quality rozumowanie?

Wszystko zostało spierdolone po wojnie. Mało staruchów było, to system repartycyjno-kapitałowy to najmądrzejsza rzecz dla tamtejszych ludzi była.
No ale kurwa minęło 70 lat i piramida demograficzna, gdzie najwięcej było młodych do roboty wywróciła się do góry dupą i mamy społeczeństwo staruchów, którym trzeba chapać na emerytury, a systemu nie zmienią, bo by starzy nie mieli za co żyć. No ale zamiast choć próbować przerobić ten system, żeby za 20 lat z niego móc zrezygnować to najlepiej się II filaru pozbyć i dokładać do studni bez dna
Banned
Oct 12 2015 04:51am
Bo za komuny bylo lepiej. Dali mieszkanie, dali mleko, dali jajka, chleb, prace w kolchozie. Nie musiales sie o nic martwic, tylko wstac rano, isc do pracy, isc wieczorem spac. Zapetlic to przez ~50 lat i potem umrzec. Wymarzone zycie irontardera.
Member
Gold: 1,780.00
Oct 12 2015 04:54am
Quote (Ironfister @ Oct 12 2015 08:55am)

Przeciętny polski rodzic nie da rady zapłacić prywatnie za szkołe, ubezpieczenie zdrowotne dla siebie i swoich dzieci.
I jeszcze do tego dziadkom dołożyć i odłożyc na swoją emeryture, do tego odłożyć pieniadze na wypadek renty i choroby i nawet głupiego urlopu macierzyńskiego.
a no i podatek pogłówny za każdą osobe w rodzinie jak mniemam.
no i winieta za korzystanie z prywatnych jak mniemam dróg (200pln miesiecznie?)

To co proponujesz to raj dla singli i bogaczy, piekło dla rodziców i zmniejszenie populacji Polski o 30mln z 38mln do 8mln.
Z singli nie będzie przecież nowych pokoleń Polaków...

Co z ochroną środowiska? Jak usuniemy wszystkie przepisy dot. ochrony środowiska to wszyscy się podusimy, polecam poczytać jak się oddychało np w Łodzi 30-40 lat temu.

Poza tym przyzwoity człowiek swoją godność ma.
Ja tam wole płacić podatki i w razie potrzeby dostać coś od państwa niż prosić się po rodzinie. Wolałbym zdechnąć niż być dla kogoś obciążeniem.

Poza tym taki system nie jest sprawiedliwy, jeden ma rodzine zdrowszą i będzie miał jak pączek w maśle a w drugiej rodzinie jest kilka chorób i ta druga rodzina ma żyć jak nędzarze bo miała pecha i trafiło im się kilka tragedii?

To wszystko po prostu jest jednym słowem bez sensu.

Rodzina i tak by ci nie dala, wszak jestes ironpizda.
Member
Gold: 12,059.17
Oct 12 2015 05:53am
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

Quote (Rave_PL @ 12 Oct 2015 12:54)
Rodzina i tak by ci nie dala, wszak jestes ironpizda.

Siła twoich argumentów powoli mnie przekonuje, cóz za elokwencja i dobre wychowanie. zdechłbyś wreszcie.

Quote (Pozdrawiam @ 12 Oct 2015 11:39)

Państwo jest wolne w tym sensie że samo może sobie określić w jaki sposób jest zorganizowane i jakie są obowiązujące przepisy.

Większość ludzi nie chce oglądać umierających z głodu i chorób ludzi na ulicach więc sobie wprowadziła całkowicie dobrowolnie system zabezpieczenia socjalnego.

Zabezpieczenie socjalne - na wypadek choroby, starości, wypadku itp to nie jest "ciągnięcie zapomogi od państwa". Nie mylcie tych dwóch rzeczy.
Member
Gold: Locked
Warn: 30%
Oct 12 2015 06:04am
wszyscy placza zeby nie dyskutowac z ironsmieciem i nadal dyskutują
Go Back To Polska Topic List
Prev11451461471481491426Next
Add Reply New Topic New Poll