Quote (Bieniol @ Jan 11 2014 01:13pm)
Wczoraj skończyłem Przypływ Nocy z MKP. Fajny tom, chociaż na początku to lekkie zdziwienie kiedy każdy bohater jest nowy. Jedynie Trull przewijał się w poprzedniej części. Najfajniejszy wątek w tym tomie jak dal mnie to Tehol i Bugg

dialogi mnie rozwalały za każdym razem. Podejrzewam, że teraz cała historia zacznie się kleić w całość. Mam na półce już 6 tom, Łowcy Kości. Zastanawiam się jedynie czy odpocząć na chwilkę od MKP czy jechać dalej. Ostatnio nabyłem w fajnej cenie Fionavarskiego Gobelina i tak się właśnie zastanawiam co czytać

Bugg i Tehol tymi dialogami wprowadzaja kapitalne smaczki. Fajnie, że praktycznie do końca będą się przewijac i prowadzić te swoje rozmowy.
Z samą przerwą, no cóż - jeśli jesteś lekko zmęczony to łap ten Fionavarski Gobeln. Książka bardzo łatwa do czytania, mnie dość szybko wkręciła i generalnie moge ją polecić przez moją ogromną sympatię do Kaya. Inna sprawa, że troche powiela schematy, ale na tyle fajnie że i tak się człowiek nie nudzi czytając te 3 tomy.
Dzisiaj prawodopodobnie skończe "Imię Wiatru" i skrobnę pare zdań na ten temat.