Quote (firstmurloc @ 21 Dec 2022 01:26)
a nie jest tak przypadkiem ze mozesz z ludzmi wymieniac pokemony przez transfer? i zrobic sobie caly pokedex w chwile? ja przestalem grac jak mialem moze 1 i 2 gen zlapane 95% jak wchodzila juz 3 i dalej to mi sie nie chcialo. moj stary w to sporo klika mial 2x 40 lvle jak jeszcze taki był max, ale grał na dwa bo poprostu mial jeden firmowy drugi swój, a wtedy jeszcze nie bylo zadnych korzysci z grania na oba, oprocz takich ze mozesz 2 pokemony do gyma wsadzic, ale to wiele nie zmienia. teraz nie wiem jak mu idzie
no ale ogolnei jest na jsp nawet sekcja gdzie za fg mozesz dowolnego ( pewnie zbotowanego) pokemona kupic, nie pameitam jak to dziala bo jak dodali te systemy trade z ziomkami to juz nie grałem. wiem ze nabijasz ten friendship i za stardust mozesz wysylac sobie pokemony, chyba ze sie myle.
Dziennie możesz zrobić tylko jedną tzw. "specjalną wymianę". Nowy pokemon to jest właśnie specjalna wymiana.
Do tego musisz nabić najpierw przez minimum 30 dni przyjaźń.
Więc robi się z tego i tak rok czasu conajmniej.
Poza tym wymiana pokemona shiny lub legendarnego jest droga, kosztuje obu graczy 80tysiecy pyłu. Aby tyle pyłu uzbierać musisz złapać ok. 700 pokemonów.
A pokemony shiny powoli dodają do gry, więc nawet jak dzisiaj wszystkie jakimś cudem uzbierasz to za dwa miesiące będą nowe do złapania/kupienia.
Każdy też sam określa sobie cel.
Dla jednego będzie to pokedex, dla drugiego pokedex shiny, trzeci będzie wbijał maksymalny poziom, czwarty będzie mistrzem pvp, piąty będzie mistrzem rajdów, szósty będzie zbierał wszystkie medale jakie są w grze do zdobycia, siódmy będzie zbierał pokemony o perfekcyjnych statystykach etc.