Quote (Xasthur @ Oct 27 2019 10:15pm)
Używanie argumentu "większości" jako antyzwolennik demokracji odrzucam. :)
Ale statystykę akurat bierzesz pod uwagę

Quote (Xasthur @ Oct 27 2019 10:15pm)
W żadnym wypadku. Natomiast znam dużo innych przymiotników, które mogą określać nasz kraj, a które mogą się komuś wydać nie do wyobrażenia, niekoniecznie Tobie.
[/QUOTE]
No to odpowiadam na poprzednie pytanie. Monarchia jaka ma dla mnie sens i logiczne podwaliny sprawdziła się najlepiej w modelu brytyjskim, czyli monarchia parlamentarna, ale to i tak bardziej zbliżone do demokracji, niż tego co byś oczekiwał.
Jak wyżej wspomniałem - statystyka ucywilizowanych Państw stoi po stronie demokracji i cytując Churchilla:
"Wiele systemów rządów zostało wypróbowanych i wiele będzie wypróbowanych w tym świecie grzechu i niedoli. Nikt nie udaje, że demokracja jest doskonała lub wszechwiedząca. W rzeczywistości stwierdzić trzeba, że demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu."
Quote (Gofer666 @ Oct 27 2019 10:04pm)
Jeżeli myślenie poza schematyczne, abstrakcyjne nieco bardziej, jest zbyt ciężkie to proponuje wrócić jutro do pracy, przerzucać kartofle dalej łyżką stołową i czekać na kolejne 500+.
Quote (Gofer666 @ Oct 27 2019 06:26pm)
Proszę mnie nie pytać jaka jest poprawna odpowiedz na Wasze tutaj tematy bo nie wiem.
A jak jeszcze raz ktoś stwierdzi że demokracja jest cywilizowanym ustrojem to niech roz je bje sobie głowę śmiertelnie o cokolwiek uważa za stosowne. Albo wyjdzie z jaskini i pochodzi pomiędzy wyborcami.
No ty definitywnie poza schematycznego myślenia nie masz.