d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1139213931394139513961426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 79.01
Oct 27 2019 01:58am
Quote (Ironfister @ Oct 27 2019 08:30am)
3 rzesza to było państwo gdzie politycy i działacze opozycji zostali wymordowani. Demokratyczne albo opozycyjne gazety zostały zamknięte, historia została wymyślona itp itd. Nazisci to byli okropni ludzi, do tej pory nie mogę uwierzyć co się stało z państwem niemieckim kiedy Niemcy odwrócili się od demokracji i postawili na „silnego wodza”.

Naprawdę porównywanie tego do USA czy półdemokratycznej Polski to jest jakieś nieporozumienie.

Równie dobrze mógłbyś napisać, że policję i więzienia należy zlikwidować bo w 3 rzeszy wrzucano ludzi nieslusznie do więzień. Szukanie podobieństw „na siłę” to droga do nikąd.

Nie dodawaj dodatkowej historii do porównania twojego podejścia aka "iran i korea płn powinny nie istnieć". Właśnie na tym polegało moje odniesienie, że twoje podejść jest bliższe totalitaryzmowi, niż cywilizowanej demokracji.
Member
Gold: 10.00
Oct 27 2019 03:36am
Quote (Ezraaa @ Oct 27 2019 08:58am)
Nie dodawaj dodatkowej historii do porównania twojego podejścia aka "iran i korea płn powinny nie istnieć". Właśnie na tym polegało moje odniesienie, że twoje podejść jest bliższe totalitaryzmowi, niż cywilizowanej demokracji.

Cywilizowana demokracja xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ty kibicujesz manu i masz 15 lat?
Member
Gold: 12,059.17
Oct 27 2019 03:41am
Quote (Ezraaa @ 27 Oct 2019 09:58)

Całą dyskusje możemy sprowadzić do prostego: „czy tolerancyjne, dobre, liberalne społeczeństwo powinno tolerować zło, morderstwa i rozboje”
Twoim zdaniem trzeba tolerować morderstwa i inne zło, bo jak zabronimy to ograniczymy komuś wolność, do czynienia zła.
A moim zdaniem wolność człowieka kończy się w momencie, w którym ten człowiek robi poważną krzywdę drugiemu człowiekowi (albo mu zagraża).

Nie dojdziemy tutaj do wspólnego stanowiska. Mam tylko nadzieje, że tacy jak ty nigdy nie dojdą na świecie do władzy, bo będzie źle.
Fakt, że nazistów udało się ostatecznie po 5 latach pokonać, ale dużo w tym było fartu.
Wystarczyłoby żeby Hitler podbił Stalina, albo żeby się wogole nie pokłócili i byłoby pozamatiane.
A kolejna wojna będzie jeszcze bardziej niszczycielska bo teraz jest broń atomowa.

Wg symulacji pierwsza bomba atomowa ma spaść pod Wrocławiem, a Polska (już tradycyjnie) najwiecej oberwie po dupie :(
Member
Oct 27 2019 07:56am
Quote (Gofer666 @ Oct 27 2019 10:36am)
Cywilizowana demokracja xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ty kibicujesz manu i masz 15 lat?

A chuj mi w dupe, zaryzykuję...

Uzasadnij.
Quote (Ironfister @ Oct 27 2019 10:41am)
Całą dyskusje możemy sprowadzić do prostego: „czy tolerancyjne, dobre, liberalne społeczeństwo powinno tolerować zło, morderstwa i rozboje”
Twoim zdaniem trzeba tolerować morderstwa i inne zło, bo jak zabronimy to ograniczymy komuś wolność, do czynienia zła.
A moim zdaniem wolność człowieka kończy się w momencie, w którym ten człowiek robi poważną krzywdę drugiemu człowiekowi (albo mu zagraża).

Nie dojdziemy tutaj do wspólnego stanowiska. Mam tylko nadzieje, że tacy jak ty nigdy nie dojdą na świecie do władzy, bo będzie źle.
Fakt, że nazistów udało się ostatecznie po 5 latach pokonać, ale dużo w tym było fartu.
Wystarczyłoby żeby Hitler podbił Stalina, albo żeby się wogole nie pokłócili i byłoby pozamatiane.
A kolejna wojna będzie jeszcze bardziej niszczycielska bo teraz jest broń atomowa.

Wg symulacji pierwsza bomba atomowa ma spaść pod Wrocławiem, a Polska (już tradycyjnie) najwiecej oberwie po dupie :(

Racja, lepiej unicestwic, zanim do czegoś dojdzie. Eksterminacja zapobiegawcza. Mam nadzieję, że to marny troll.
Member
Oct 27 2019 11:26am
Obaj nie macie racji, jeden i drugi w błędzie, jeden bardziej od drugiego, tylko zależy z której strony spojrzeć.
Ale dobrze że debanacja się odbywa ponieważ tylko w ten sposób ktoś, kiedyś, wymyśli rozwiązanie zagadki o nazwie polityka i zarządzanie zasobami luckimi.

Proszę mnie nie pytać jaka jest poprawna odpowiedz na Wasze tutaj tematy bo nie wiem.

A jak jeszcze raz ktoś stwierdzi że demokracja jest cywilizowanym ustrojem to niech roz je bje sobie głowę śmiertelnie o cokolwiek uważa za stosowne. Albo wyjdzie z jaskini i pochodzi pomiędzy wyborcami.
Banned
Gold: 0.00
Oct 27 2019 12:07pm
Czy na forum dalej lamana jest konstytucja?
Member
Oct 27 2019 12:12pm
Quote (CheezeAndHoez @ Oct 27 2019 07:07pm)
Czy na forum dalej lamana jest konstytucja?

a czy ktoś odważył się zaprzestania tego procederu?
Member
Oct 27 2019 12:22pm
Quote (Gofer666 @ Oct 27 2019 06:26pm)
Obaj nie macie racji, jeden i drugi w błędzie, jeden bardziej od drugiego, tylko zależy z której strony spojrzeć.
Ale dobrze że debanacja się odbywa ponieważ tylko w ten sposób ktoś, kiedyś, wymyśli rozwiązanie zagadki o nazwie polityka i zarządzanie zasobami luckimi.

Proszę mnie nie pytać jaka jest poprawna odpowiedz na Wasze tutaj tematy bo nie wiem.

A jak jeszcze raz ktoś stwierdzi że demokracja jest cywilizowanym ustrojem to niech roz je bje sobie głowę śmiertelnie o cokolwiek uważa za stosowne. Albo wyjdzie z jaskini i pochodzi pomiędzy wyborcami.

Przegrzeję ci styki jednym pytaniem.

Który ustrój jest bardziej "cywilizowany"?

Kolejny gimba korwinista wierzący w jednego króla który rządzi mądrze i sprawiedliwie? :rofl:
Member
Gold: 410.00
Oct 27 2019 12:33pm
Ja chciałbym pogratulować prezydentowi USA przywódca isis nie żyje!

Brawo USA!
Member
Oct 27 2019 12:37pm
Ani jeden, ani drugi. Jeden jest zarządzany przez zwierzęta, a w drugim zwierzęta mają cokolwiek do powiedzenia.
Za tego korwiniste spoliczkuj się sam w ramach kary
Go Back To Polska Topic List
Prev1139213931394139513961426Next
Add Reply New Topic New Poll