d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1137513761377137813791426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Jun 22 2019 07:19am
Quote (Elfisher @ 22 Jun 2019 14:47)
Twoje teorie i porównania są genialne :D
Może zróbmy tak jak Szumlewicz chciał, znieśmy ubóstwo ustawą. Dlaczego nie zrobimy minimalnej krajowej na poziomie 10k brutto? Wtedy wszyscy byliby względnie bogaci a przecież ci milionerzy to złodzieje którzy dorobili się na pracy innych wiec trzeba im opodatkować dochód na poziomie 95%.

wg rodziców i pradziadów oraz wedlug samego anala, wszyscy muszą mieć po równo. Nie ma równiejszych. Zabrać bogatym i oddać biednym to jedyne rozwiązanie problemu i wtedy wszyscy są biedni :). Dlaczego? Bo biedota to nie stan amterialny tylko umysłowy. Dasz takiemu pieniądze ukradzione klasie średniej i wyżej, to roztrwoni je bez namysłu. Spowoduje to eskalację problemu i znowu trzeba zabierać bogatym, bo biedni nie potrafią zarządzać swoim dobytkiem.

Jestem za tym, żeby wprowadzić 4 rodzaje "głosów" do wyborów.
I --> brak możliwości oddawania głosu, kiedy PIT za rok poprzedzający był niższy niż 10.000 zł (osoby ciągnące z państwa socjal i nie podejmujące się pracy, nie wnoszą nic swoją mierną egzystencją oprócz utrudniania innym życia i rozwoju. WSKAZANA KASTRACJA I POZBYCIE SIĘ TEGO GENOTYPU Z PULI GENOWEJ);
II --> równowartość 1 punktu, dla osób z PIT'em niższym nić powiedzmy 50.000 zł (osoby mniej ambitne, zarabiające niewielkie pieniądze, tymczasowo bez bardziej znaczących, wartościowych umiejętności, ale nie żerujące na państwie);
III --> równowartość 2 punktów, dla osób z PIT'em niższym niż około 120.000-150.000 zł (osoby rozwijające się, wartościowe, mające wiedzę jak zarządzać swoim czasem i umiejętnościami, filar Polski);
IV --> równowartość 4 punktów, dla osób z PIT'em powyżej 150.000 zł rocznie (najbardziej wartościowi obywatele, których trezba zatrzymać w Polsce i trezba o nich dbać, żeby ten kurwidołek się nie zawalił);
Member
Gold: 70.20
Jun 22 2019 07:21am
Quote (Nothus @ Jun 22 2019 03:19pm)
wg rodziców i pradziadów oraz wedlug samego anala, wszyscy muszą mieć po równo. Nie ma równiejszych. Zabrać bogatym i oddać biednym to jedyne rozwiązanie problemu i wtedy wszyscy są biedni :). Dlaczego? Bo biedota to nie stan amterialny tylko umysłowy. Dasz takiemu pieniądze ukradzione klasie średniej i wyżej, to roztrwoni je bez namysłu. Spowoduje to eskalację problemu i znowu trzeba zabierać bogatym, bo biedni nie potrafią zarządzać swoim dobytkiem.

I --> brak możliwości oddawania głosu, kiedy PIT za rok poprzedzający był niższy niż 10.000 zł (osoby ciągnące z państwa socjal i nie podejmujące się pracy, nie wnoszą nic swoją mierną egzystencją oprócz utrudniania innym życia i rozwoju. WSKAZANA KASTRACJA I POZBYCIE SIĘ TEGO GENOTYPU Z PULI GENOWEJ);
II --> równowartość 1 punktu, dla osób z PIT'em niższym nić powiedzmy 50.000 zł (osoby mniej ambitne, zarabiające niewielkie pieniądze, tymczasowo bez bardziej znaczących, wartościowych umiejętności, ale nie żerujące na państwie);
III --> równowartość 2 punktów, dla osób z PIT'em niższym niż około 120.000-150.000 zł (osoby rozwijające się, wartościowe, mające wiedzę jak zarządzać swoim czasem i umiejętnościami, filar Polski);
IV --> równowartość 4 punktów, dla osób z PIT'em powyżej 150.000 zł rocznie (najbardziej wartościowi obywatele, których trezba zatrzymać w Polsce i trezba o nich dbać, żeby ten kurwidołek się nie zawalił);

Racja
Member
Gold: 50.00
Jun 22 2019 07:31am
Quote (Nothus @ 22 Jun 2019 15:19)

jest to jakiś pomysł, tylko kwoty powinne być uzależnione od średnich zarobków w regionie.
Member
Gold: 306.44
Jun 22 2019 07:35am
Quote (Elfisher @ 22 Jun 2019 15:31)
jest to jakiś pomysł, tylko kwoty powinne być uzależnione od średnich zarobków w regionie.

Owszem, ale najwazniejsze jest zabranie glosu biednej patologii.
Member
Gold: 50.00
Jun 22 2019 07:44am
Quote (Majonez @ 22 Jun 2019 15:35)
Owszem, ale najwazniejsze jest zabranie glosu biednej patologii.

ja się zawsze zastanawiałem co mają w głowach ludzie żyjący z socjalu :D
będę biedny ale nie pójdę do pracy, należy mi się więcej, chujowa polska bo nie daje więcej kasy, bogaci to złodzieje. Przecież nawet nie trzeba mieć specjalnych umiejętności żeby zarabiać jakieś tam pieniądze.
U mnie w pracy ludzie na produkcji dostają 3,5k brutto. Połowa to Ukraińcy, nie mówią nawet dobrze po polsku, większość to ludzie bez wykształcenia w średnim wieku. może nie są to jakieś duże pieniądze ale śmiać mi się chce jak ktoś mówi że bez minimalnej krajowej wszyscy będą biedni :D
Member
Jun 22 2019 08:21am
Lenistwo i brak checi rozwoju maja.
Member
Gold: 12,059.17
Jun 22 2019 03:33pm
Quote (Elfisher @ 22 Jun 2019 13:47)
Twoje teorie i porównania są genialne :D
Może zróbmy tak jak Szumlewicz chciał, znieśmy ubóstwo ustawą. Dlaczego nie zrobimy minimalnej krajowej na poziomie 10k brutto? Wtedy wszyscy byliby względnie bogaci a przecież ci milionerzy to złodzieje którzy dorobili się na pracy innych wiec trzeba im opodatkować dochód na poziomie 95%.

Ze skrajności w skrajność? Nie chce ani zero % podatków, ani 95% podatków, tylko coś pomiędzy. Aktualnie milionerzy płacą liniowy podatek - 19% i stały ZUS w niewielkiej jak dla nich wysokości 1000zl.
Moim zdaniem to jest ok, ale zapewne ta stawka pójdzie w górę w miarę jak PiS będzie się rozpędzał z kolejnymi socjalnymi programami...
Member
Gold: 3.01
Jun 23 2019 03:13am
Quote (Ironfister @ 22 Jun 2019 23:33)
Ze skrajności w skrajność? Nie chce ani zero % podatków, ani 95% podatków, tylko coś pomiędzy. Aktualnie milionerzy płacą liniowy podatek - 19% i stały ZUS w niewielkiej jak dla nich wysokości 1000zl.
Moim zdaniem to jest ok, ale zapewne ta stawka pójdzie w górę w miarę jak PiS będzie się rozpędzał z kolejnymi socjalnymi programami...

Ach, ten PiS, a wszystko przez takich inceli jak ty. Przez ciebie te kurwiszony mają takie poparcie :(
Member
Jun 23 2019 11:05am
Kogos wam to przypomina?
Code
Ostatnio miałem przyjemność polemizować ze zwolennikami PIS-u i jestem wręcz przerażony. Ludzie ci uważają, że:
- relatywnie wysokie PKB, niższe bezrobocie i wyższe pensje to zasługa polityki gospodarczej PIS-u
- sprawa bezpodstawnych roszczeń żydowskich została definitywnie załatwiona, bo tak Morawiecki w TV powiedział- widziałem to panie, ja nie kłamię- nic im nie damy, tak powiedział :)
- jeśli wojska USA nie będą stacjonować na terenach III RP to nas złowrogi Putin zaatakuje :)
- 500 plus to zasługa Pana Jarosława Kaczyńskiego, który w końcu przywrócił godność polskim rodzinom i ich dzieciom :)
- Polska jest w stanie uzyskać reparacja wojenne od Niemiec
- uważają PiS za partię patriotów polskich krzewiącą wartości narodowe
- Konfederację uważają za agenturę Putina
- z żydami trzeba żyć po sąsiedzku i w zgodzie
- UE pisze, że Polska się rozwija to tak musi być
- zadłużenie można rollować, poza tym PO też zadłużała
- Morawiecki to najlepszy premier w historii III RP
- rząd dając 888 zł netto pochylił się nad losem ludzi starych, PO nic nie dała
- tylko PIS jest w stanie uchronić nas przed zalewem lewactwa w UE
- rząd PIS dba o pracownika- likwidacja śmieciówek. Za PO robiłbyś 5 zł na godzinę u prywaciarza.
Ogólnie jak się z nimi nie zgadzasz to jesteś KOD-owiec, UBEK, agent Putina, antysemita, a nawet homofob.
Member
Gold: Locked
Jun 23 2019 11:27am
Quote (Majonez @ 23 Jun 2019 19:05)
Kogos wam to przypomina?
Code
Ostatnio miałem przyjemność polemizować ze zwolennikami PIS-u i jestem wręcz przerażony. Ludzie ci uważają, że:
- relatywnie wysokie PKB, niższe bezrobocie i wyższe pensje to zasługa polityki gospodarczej PIS-u
[B]- sprawa bezpodstawnych roszczeń żydowskich została definitywnie załatwiona, bo tak Morawiecki w TV powiedział- widziałem to panie, ja nie kłamię- nic im nie damy, tak powiedział :)[/B]
- jeśli wojska USA nie będą stacjonować na terenach III RP to nas złowrogi Putin zaatakuje :)
- 500 plus to zasługa Pana Jarosława Kaczyńskiego, który w końcu przywrócił godność polskim rodzinom i ich dzieciom :)
- Polska jest w stanie uzyskać reparacja wojenne od Niemiec
- uważają PiS za partię patriotów polskich krzewiącą wartości narodowe
- Konfederację uważają za agenturę Putina
[B]- z żydami trzeba żyć po sąsiedzku i w zgodzie[/B]
- UE pisze, że Polska się rozwija to tak musi być
- zadłużenie można rollować, poza tym PO też zadłużała
- Morawiecki to najlepszy premier w historii III RP
- rząd dając 888 zł netto pochylił się nad losem ludzi starych, PO nic nie dała
- tylko PIS jest w stanie uchronić nas przed zalewem lewactwa w UE
- rząd PIS dba o pracownika- likwidacja śmieciówek. Za PO robiłbyś 5 zł na godzinę u prywaciarza.
Ogólnie jak się z nimi nie zgadzasz to jesteś KOD-owiec, UBEK, agent Putina, antysemita, a nawet homofob.

Te żydowskei hasła to się chyba wykluczają?
Poza tym, to bardziej brzmi jak krypto wychwalanie PiSu xdddddddddddddd
Go Back To Polska Topic List
Prev1137513761377137813791426Next
Add Reply New Topic New Poll