A ja używałem Opery Mobile, głównie ze względu na to, że Opere mam też na komputerach.
Flash mi wisi, na stronach mi nie jest potrzebny, raz na miesiąc mogę odpalić inną przeglądarkę jeśli jestem zmuszony użyć czegoś we Flashu, a YouTube'a i tak oglądam w odtwarzaczu do niego, a nie w przeglądarce.
http://android.com.pl/news/sprzet/3041-htc-runnymede-z-ekranem-47q-i-beats-by-dre.htmlQuote
Wygląda na to, że HTC przygotowuje nowy smartfon o nazwie kodowej Runnymede, dziś do Internetu przedarły się szczegółowe informacje na temat jego konfiguracji. Będzie to pierwszy rezultat współpracy z Beats by Dre.
Wśród danych technicznych znajdziemy między innymi:
- Androida 2.3.4 Gingerbread
- ekran 4.7" o rozdzielczości 800x480
- jednordzeniowy procesor Qualcomm MSM8255 o częstotliwości 1.5GHz (jak w tablecie HTC Flyer)
- 768 MB RAM, 16 GB pamięci flash
- aparat 8 MPx, nagrywanie wideo w rozdzielczości 720p z podwójną diodą LED oraz przedni aparat 1.3 MPx
- grubość obudowy poniżej 10 mm
- Sense 3.5
- obsługę DLNA
- dołączone słuchawki Beats
Nowy smartfon raczej nie zadowoli miłośników benchmarków, brakuje w nim dwurdzeniowego procesora, lecz zastosowany układ powinien z pewnością nieźle sobie radzić z codziennymi operacjami. Ekran 4.7" to dosyć odważne posunięcie i może ograniczyć mobilność urządzenia. Ciekawie zapowiada się informacja o dołączonych słuchawkach Beats, gdyż ma to być wersja z pałąkiem. Czyżby w końcu domyślne słuchawki z zestawu miały przedstawiać sobą jakąkolwiek wartość? Interesujące jest jaki wpływ będzie to miało na cenę nowego smartfonu.
Wreszcie coś dla mnie - procesor bez szaleństw, chudy telefon z dużym wyświetlaczem, tylko komu kurwa wpadło do głowy pakować do tego te słuchawki? Nie dość, że to gówno to tylko podniesie niepotrzebnie cene telefonu.
I mam nadzieję, że samo urządzenie nie będzie miało deskorolkowo-funkowo-luzackiego designu jak te słuchawki.
Człowiek chciałby duży, solidny telefon, ze średniej półki cenowej, który niczego nie udaje, coś a'la HD2, no i nie ma czego kupić.
This post was edited by toyo on Aug 31 2011 03:44pm