d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1134913501351135213531426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,207.00
May 28 2019 06:32am
Z tamtym durniem nie ma co gadać, bo ręce same składają się do fejspalmu, ale:

Quote (Ezraaa @ 28 May 2019 12:41)
Z tym 500+ jestem za zmianą kształtu, ale już lepiej zabrać, niż żeby było w obecnym kształcie.

O jakim kształcie Ty piszesz? :rolleyes:
Member
Gold: 2,261.43
May 28 2019 06:34am
Quote (Xasthur @ May 28 2019 02:32pm)

halo halo, skąd Ty masz niby tyle FG? :ph34r:
Member
Gold: 2,019.00
May 28 2019 06:35am
Quote (Ezraaa @ May 28 2019 01:32pm)
W budowlance? Coś musi być z tobą nie tak w takim razie, bo brat cioteczny student na zleceniu dorabiając 20 zł na start dostał xd

to zalezy od miasta w ktorym zyjesz

w moim to jedyna najwieksza firma niestety

jedyna do ktorej warto isc

20 ziko na start to chyba jakies bajki piszesz

ale jak ma ubezpieczenie i pelny etat to sztos

This post was edited by Viondiel on May 28 2019 06:37am
Member
Gold: Locked
May 28 2019 06:35am
Quote (Viondiel @ 28 May 2019 14:14)
nie mialem opcjii sie uczyć bo życie wrzuciło mnie w wir roboty od 17 roku zycia
nigdy nie mialem szansy ukonczyc dobrych studiów i pochodze z biednej rodziny
ale faktycznie zrobilem sporo dla siebie, znam biegle angielski i niemiecki i mam sporo kursów porobionych

poprostu polska, to taka kurwa. przychodzisz do pracy z duzym doswiadczeniem i dostajesz w morde tym 13 ziko za godzine. takie są realia

No to w takim razie muszę cie zmartwić, bo robisz cos po prostu źle i najwidoczniej nie jestes tego świadom. Mając 18 lat zacząłem pracę w wypożyczalni samochodów, jako przynieś-podaj-pozamiataj za okolo 15-20zl/h. Po roku zostalem koordynatorem techników (będąc już co prawda na studiach, ale bez żadnych dyplomów) 23-25zl/h. Potem mi sie pofarcilo i kurwa dorwalem robote tajemniczego klienta (nie wymagaja od nikogo szkoły ani doswiadczenia, tylko gadany) i miałem lekko 3,5-4 na reke, w zależności ile zleceń tygodniowo przyjmowalem, a to zależało od zajęć na uczelni. Pozniej mialem epizod dluzszy w korpusie cywilnym w laboratorium (po studiach) i jakos w miedzy czasie w domu na własną rękę się uczyłem... Od jakiegoś czasu jestem managerem w bardzo dobrze znanej firmie automotive, która de facto wspolpracowala z naszym moderatorem i nie narzekam na zarobki, a narzekam na to co mi zabierają te kurwy socjalne.

Tl;dr problem jest w tobie, nie w polsce czy kims innym.

This post was edited by Nothus on May 28 2019 06:37am
Member
Gold: 79.01
May 28 2019 06:39am
Quote (Xasthur @ May 28 2019 02:32pm)

Wsparcie demografi w postaci wspomagające rodziny, ze środkami przepadającymi. Dla przykładu 500zł na karcie z chipem do przeznaczenia tylko na artykuły spożywcze, ciuchy dla dzieci oraz inne związane z wychowaniem dziecka. Ew. ulga podatkowa na dzieci, albo darmowe żłobki, przedszkola, albo nawet w skrajnych przypadkach opiekunka do dziecka, żeby matka nie musiała wybierać między karierą, a wychowywaniem dzieci. Wszystko przy odpowiednich założeniach, np. niewykorzystane środki z karty z chipem nie przechodzą na kolejne miesiące po dwóch miesiącach, czy też odbieranie 500+ przy niewłaściwym traktowaniu dziecka.

Wsparcie demografii jest ważne, ale musi być ukierunkowane na demografię, a nie na walkę z ubóstwem i wsparciem polskiej patologii. Niż demograficzny niebawem odczujemy mocno, więc przyszłościowym jest wspierać demografię.

Jest szereg rozwiązań jakie można zastosować, ale oczywiście do elektoratu przemawia się kasą płaconą wprost.
Member
Gold: 2,019.00
May 28 2019 06:39am
Quote (Nothus @ May 28 2019 01:35pm)
No to w takim razie muszę cie zmartwić, bo robisz cos po prostu źle i najwidoczniej nie jestes tego świadom. Mając 18 lat zacząłem pracę w wypożyczalni samochodów, jako przynieś-podaj-pozamiataj za okolo 15-20zl/h. Po roku zostalem koordynatorem techników (będąc już co prawda na studiach, ale bez żadnych dyplomów) 23-25zl/h. Potem mi sie pofarcilo i kurwa dorwalem robote tajemniczego klienta (nie wymagaja od nikogo szkoły ani doswiadczenia, tylko gadany) i miałem lekko 3,5-4 na reke, w zależności ile zleceń tygodniowo przyjmowalem, a to zależało od zajęć na uczelni. Pozniej mialem epizod dluzszy w korpusie cywilnym w laboratorium (po studiach) i jakos w miedzy czasie w domu na własną rękę się uczyłem... Od jakiegoś czasu jestem managerem w bardzo dobrze znanej firmie automotive, która de facto wspolpracowala z naszym moderatorem i nie narzekam na zarobki, a narzekam na to co mi zabierają te kurwy socjalne.

Tl;dr problem jest w tobie, nie w polsce czy kims innym.

we mnie, czy w miasteczku w ktorym żyje ?
bo tutaj lepszych opcjii kurwa nie ma

i chociazbym sie zesrał to nie znajde tu nic lepszego

nadal problem we mnie ? ze kurwa chce uczciwie pracowac w tej jebanej polsce ?

Member
Gold: Locked
May 28 2019 06:48am
Quote (Viondiel @ 28 May 2019 14:39)
we mnie, czy w miasteczku w ktorym żyje ?
bo tutaj lepszych opcjii kurwa nie ma

i chociazbym sie zesrał to nie znajde tu nic lepszego

nadal problem we mnie ? ze kurwa chce uczciwie pracowac w tej jebanej polsce ?

To czemu uczciwie za darmo sie nie uczyles w domu? Tego nic nie usprawiedliwia. Co robiles po szkole/ pracy?
Member
May 28 2019 06:51am
Quote (Ezraaa @ 28 May 2019 14:39)
Wsparcie demografi w postaci wspomagające rodziny, ze środkami przepadającymi. Dla przykładu 500zł na karcie z chipem do przeznaczenia tylko na artykuły spożywcze, ciuchy dla dzieci oraz inne związane z wychowaniem dziecka. Ew. ulga podatkowa na dzieci, albo darmowe żłobki, przedszkola, albo nawet w skrajnych przypadkach opiekunka do dziecka, żeby matka nie musiała wybierać między karierą, a wychowywaniem dzieci. Wszystko przy odpowiednich założeniach, np. niewykorzystane środki z karty z chipem nie przechodzą na kolejne miesiące po dwóch miesiącach, czy też odbieranie 500+ przy niewłaściwym traktowaniu dziecka.

Wsparcie demografii jest ważne, ale musi być ukierunkowane na demografię, a nie na walkę z ubóstwem i wsparciem polskiej patologii. Niż demograficzny niebawem odczujemy mocno, więc przyszłościowym jest wspierać demografię.

Nie tędy droga. Brak pieniędzy nie jest powodem nieposiadania dzieci. Zresztą, no kurwa nie mogę się zgodzić na to, żeby zabrać pieniądze X, żeby dać Y. A do tego by się to finalnie sprowadzało, wszystko jedno czy będzie to w postaci wypłaty 500 zł, ulgi podatkowej czy innego czipu. Koniec końców, ulgi są zawsze złe, bo oznaczają, że traktujemy ludzi nierówno. Niskie obciążenia dla wszystkich, ale po równo. Zresztą kurwa, zabieranie pieniędzy przy "niewłaściwym traktowaniu"? :D Innymi słowy urzędniczy bat nad rodzicem? Nie ma na to mojej zgody. Niżu demograficznego nie musimy wcale odczuć. Warunkiem jest wypierdolenie obowiązkowych emerytur.

Quote (Viondiel @ 28 May 2019 13:08)
wiec Polska mnie tak ogólnie nie interesuje, szczerze mówiąc. mam polskę w dupie. gdyby wybuchła wojna to bym jak najpredzej uciekl i nawet by mi brewka nie tykła gdyby była rzeź polaków

Quote (Viondiel @ 28 May 2019 13:25)
porównuje nasz kraj do Austrii
ponieważ pracowałem tam na budowie. konkretniej w Wiedniu. prowadziłem mieszkanie i mialem pomoc od tego państwa ze wszystkim co potrzebowałem

Ach te tęsknoty za socjalizmem. :mellow: Nieważne, że się w perspektywie 30 lat doprowadzi państwo do ruiny, ważne żeby dzisiaj michę dostać.
Member
Gold: 79.01
May 28 2019 07:00am
Quote (Xasthur @ May 28 2019 02:51pm)
Nie tędy droga. Brak pieniędzy nie jest powodem nieposiadania dzieci. Zresztą, no kurwa nie mogę się zgodzić na to, żeby zabrać pieniądze X, żeby dać Y. A do tego by się to finalnie sprowadzało, wszystko jedno czy będzie to w postaci wypłaty 500 zł, ulgi podatkowej czy innego czipu. Koniec końców, ulgi są zawsze złe, bo oznaczają, że traktujemy ludzi nierówno. Niskie obciążenia dla wszystkich, ale po równo. Zresztą kurwa, zabieranie pieniędzy przy "niewłaściwym traktowaniu"? :D Innymi słowy urzędniczy bat nad rodzicem? Nie ma na to mojej zgody. Niżu demograficznego nie musimy wcale odczuć. Warunkiem jest wypierdolenie obowiązkowych emerytur.

Nie musimy, ale odczujemy. Mamy po prostu dwie różne wizje, socjalizm nigdy nie będzie sprawiedliwy, socjal ma na celu zmotywować do podążania określonym kierunkiem lemingów.

Zabieranie przy niewłaściwym traktowaniu to przy skrajnej patologii. Rzeczywiście zbyt słaby miało to wydźwięk :D
Member
May 28 2019 07:05am
Quote (Ezraaa @ 28 May 2019 15:00)
Nie musimy, ale odczujemy. Mamy po prostu dwie różne wizje, socjalizm nigdy nie będzie sprawiedliwy, socjal ma na celu zmotywować do podążania określonym kierunkiem lemingów.

Myślałem, że nim gardzisz.

Quote (Ezraaa @ 28 May 2019 15:00)
Zabieranie przy niewłaściwym traktowaniu to przy skrajnej patologii. Rzeczywiście zbyt słaby miało to wydźwięk :D

Jeśli dochodzi do przestępstw w rodzinie, to mamy od tego KK. Nie trzeba do tego urzędników.
Go Back To Polska Topic List
Prev1134913501351135213531426Next
Add Reply New Topic New Poll