Quote (Ezraaa @ 28 May 2019 14:39)
Wsparcie demografi w postaci wspomagające rodziny, ze środkami przepadającymi. Dla przykładu 500zł na karcie z chipem do przeznaczenia tylko na artykuły spożywcze, ciuchy dla dzieci oraz inne związane z wychowaniem dziecka. Ew. ulga podatkowa na dzieci, albo darmowe żłobki, przedszkola, albo nawet w skrajnych przypadkach opiekunka do dziecka, żeby matka nie musiała wybierać między karierą, a wychowywaniem dzieci. Wszystko przy odpowiednich założeniach, np. niewykorzystane środki z karty z chipem nie przechodzą na kolejne miesiące po dwóch miesiącach, czy też odbieranie 500+ przy niewłaściwym traktowaniu dziecka.
Wsparcie demografii jest ważne, ale musi być ukierunkowane na demografię, a nie na walkę z ubóstwem i wsparciem polskiej patologii. Niż demograficzny niebawem odczujemy mocno, więc przyszłościowym jest wspierać demografię.
Nie tędy droga. Brak pieniędzy nie jest powodem nieposiadania dzieci. Zresztą, no kurwa nie mogę się zgodzić na to, żeby zabrać pieniądze X, żeby dać Y. A do tego by się to finalnie sprowadzało, wszystko jedno czy będzie to w postaci wypłaty 500 zł, ulgi podatkowej czy innego czipu. Koniec końców, ulgi są zawsze złe, bo oznaczają, że traktujemy ludzi nierówno. Niskie obciążenia dla wszystkich, ale po równo. Zresztą kurwa, zabieranie pieniędzy przy "niewłaściwym traktowaniu"?

Innymi słowy urzędniczy bat nad rodzicem? Nie ma na to mojej zgody. Niżu demograficznego nie musimy wcale odczuć. Warunkiem jest wypierdolenie obowiązkowych emerytur.
Quote (Viondiel @ 28 May 2019 13:08)
wiec Polska mnie tak ogólnie nie interesuje, szczerze mówiąc. mam polskę w dupie. gdyby wybuchła wojna to bym jak najpredzej uciekl i nawet by mi brewka nie tykła gdyby była rzeź polaków
Quote (Viondiel @ 28 May 2019 13:25)
porównuje nasz kraj do Austrii
ponieważ pracowałem tam na budowie. konkretniej w Wiedniu. prowadziłem mieszkanie i mialem pomoc od tego państwa ze wszystkim co potrzebowałem
Ach te tęsknoty za socjalizmem.

Nieważne, że się w perspektywie 30 lat doprowadzi państwo do ruiny, ważne żeby dzisiaj michę dostać.