Quote (toyo @ 30 Aug 2011 20:48)
Zrób update, możliwe, że bateria zacznie lepiej trzymać. U mnie tak było, że przez 2-3 tygodnie miałem rom, na którym bateria trzymała max 1 dzień, wgrałem od niechcenia jakiś nowszy i nagle zaczęła wyraźnie dłużej trzymać.
Problem z krótkim trzymaniem akumulatora to i tak powszechny problem w telefonach z Androidem, a w HD2 ten ogromny ekran jeszcze bardziej przeszkadza w jego "spokojnym" używaniu.
Ja odpuściłem to powiększone dpi, wkurwiało mnie za bardzo. Wole zwyczajne.
Zużycie baterii mam 6 mA w idle, czasami podskakuje do 50-70, ale nie potrafie powiedzieć w których momentach. Przy włączonym ekranie teraz mam 169, a dobija chyba do 350 jak coś robie w telefonie.
to u mnie chyba nie jest tak zle. mam 5-8mA. a przypominam, ze uzywam ROMu SD. te nowe buildy i kernele są już nieźle zoptymalizowane.
btw przetestowałem chwilę ten neutron music player.
ogólnie to dla mnie czarna magia, bardzo złożony interfejs (nie dziwota, ze wymaga 800x480). duzo rzeczy na ekranie na pierwszy rzut oka.
dostepne takie rzeczy jak przed-wzmacniacz, dzwiek przestrzenny i crossfeed (?!). trzeba sie troche znac, zeby to sobie wszystko poustawiac.
dla lajka na bank sie nie nadaje, winamp czy miui player sa duzo bardziej przystepne.
roznica w brzmieniu? powiem wam, ze w chuj. mysle, ze te cyfrowe efekty sporo wyciskaja z htc hd2.
roznica spora miedzy stockowym playerem i sluchawkami, a neutron player + jakies creativy.
ale niestety ma guwnianą wadę - skanowanie folderów.
po kilku minutach (!) skanowania karty sd znalazło mi 100 piosenek. to juz jest kurwa kpina.
i jeszcze zauwazylem bardzo ciekawy lock-screen, ktory blokuje tylko czesc ekranu z equalizerem.
e rzylion/ no i te wymagane 1GHz+ i ARM7 - w tle latają sobie jakieś gwiazdki i interfejs robi czasem sobie "laga".
zużycie energii na poziomie 350mA, czyli sporo wiecej niz typowy player.
a powerAMP ze swoimi mozliwosciami, to wyglada przy tym jak blada pizda moim skromnym zdaniem.
This post was edited by imnoise on Aug 30 2011 01:20pm