d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1134813491350135113521426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
May 28 2019 04:31am
Quote (Ezraaa @ 28 May 2019 10:44)
Jak to rozpierdolić? Że wyjść z unii podciągnąłeś pod rozpierdol?

Tak na szybko napisze najważniejsze rzeczy.
W sumie to już samo wyjście z Unii wpędziłoby Polskę w ogromne zagrożenie i kryzys gospodarczy, ale to nie koniec.
Korwin chce zlikwidować ZUS, czyli zabrać ludziom emerytury i renty. Zlikwidować służbę zdrowia. Zabrać 500+. To spowoduje ogromna destabilizację państwa.
Zlikwidują pensje minimalna.
Wygonią zagraniczne firmy.
W efekcie tego wszystkiego Polacy zaczną zarabiać po 1-2 eur/godz.
Standard życia obniży się do tego jaki teraz w Korei Pln.
Mało tego, tym biednym, zdesperowanym ludziom chcą dać dostęp do broni. Chyba po to żeby sobie sami napadali na sklepy czy innych ludzi.

W efekcie ludzie będą witać czołgi Putina kwiatami.
Member
Gold: 50.33
May 28 2019 04:32am
Quote (Ironfister @ May 28 2019 10:31am)
W sumie to już samo wyjście z Unii wpędziłoby Polskę w ogromne zagrożenie i kryzys gospodarczy, ale to nie koniec.
Korwin chce zlikwidować ZUS, czyli zabrać ludziom emerytury i renty. Zlikwidować służbę zdrowia. Zabrać 500+. To spowoduje ogromna destabilizację państwa.
Mało tego, tym biednym, zdesperowanym ludziom chcą dać dostęp do broni. Chyba po to żeby sobie sami napadali na sklepy czy innych ludzi.

Bardzo mądre słowa, ktore tak rzadko padają na jsp.
Member
Gold: 79.01
May 28 2019 04:41am
Quote (Ironfister @ May 28 2019 12:31pm)

Ok, po kolei:

Akurat nie jestem za wyjściem z unii, bo wątpię, czy wyszlibyśmy na dobrych warunkach.

tutaj dopowiedziałeś sobie 70% rzeczy. Emerytalne byłoby dobrowolne, chce dać człowiekowi wybór + prawo nie dział wstecz, nigdy nie powiedział, że wpłacone składki by przepadły. Z tym 500+ jestem za zmianą kształtu, ale już lepiej zabrać, niż żeby było w obecnym kształcie.

Słusznie.

Tak, za 5 zł od razu. Poczytaj sobie o popycie i podaży oraz ich relacji do cen towarów konsumpcyjnych.

Nie wiem na jakiej podstawie wywnioskowałeś takie uwstecznienie? Bo powyższe punkty o tym nie świadczą.

Tak, jak zaczęli sprzedawać noże w sklepach, to od razu chciałem zajebać wszystkich, bo źle się działo w państwie Polskim.

Tak, Korwin już myśli nad umową sprzedaży Państwa, wszak to biznesmen.

This post was edited by Ezraaa on May 28 2019 04:42am
Member
Gold: 50.00
May 28 2019 05:04am
Lewak pizder nie wziął pod uwagę ze skoro teraz połowa naszego wynagrodzenia idzie na programy socjalne i emerytury których nie zobaczymy na oczy to po likwidacji tych przeszkód pieniążki zostaną w rękach podatników. Likwidacja minimalnej krajowej ma doprowadzić do tego ze będziemy zarabiać mniej? Nie sądzę, przecież pensja minimalna obejmuje max kilka procent obywateli, pozostali zarabiają tyle ile są warci i nikt ich nie „chroni”.

Czy myślenie logiczne jest aż tak trudne?
Member
Gold: 2,019.00
May 28 2019 05:08am
a ja na nikogo nie zagłosowałem. moj ojciec zaglosowal na prawo i sprawiedliwosc

osobiscie nie sądzę, że w Polsce sie cokolwiek zmieni dzieki polityce
co prawda narazie pracuje w Polsce i powinno mnie to interesować
ale ogólnie to znowu mam w planach wyjechać za granice

wiec Polska mnie tak ogólnie nie interesuje, szczerze mówiąc. mam polskę w dupie. gdyby wybuchła wojna to bym jak najpredzej uciekl i nawet by mi brewka nie tykła gdyby była rzeź polaków

już nawet nie chodzi o te 13 zlotych na godzine co dostaję w polsce a za granicą moglbym dostawac 15 euro

ale zagraniczne kraje jakos inaczej są prowadzone. jest drozej ale zyje sie jakos lepiej
oczywiscie chcialbym, zeby kiedys w polsce sie zmienilo na lepsze. ale niestety jestesmy 100 lat za murzynami

This post was edited by Viondiel on May 28 2019 05:12am
Member
May 28 2019 05:18am
Quote (Viondiel @ May 28 2019 01:08pm)
a ja na nikogo nie zagłosowałem. moj ojciec zaglosowal na prawo i sprawiedliwosc

osobiscie nie sądzę, że w Polsce sie cokolwiek zmieni dzieki polityce
co prawda narazie pracuje w Polsce i powinno mnie to interesować
ale ogólnie to znowu mam w planach wyjechać za granice

wiec Polska mnie tak ogólnie nie interesuje, szczerze mówiąc. mam polskę w dupie. gdyby wybuchła wojna to bym jak najpredzej uciekl i nawet by mi brewka nie tykła gdyby była rzeź polaków

już nawet nie chodzi o te 13 zlotych na godzine co dostaję w polsce a za granicą moglbym dostawac 15 euro

ale zagraniczne kraje jakos inaczej są prowadzone. jest drozej ale zyje sie jakos lepiej
oczywiscie chcialbym, zeby kiedys w polsce sie zmienilo na lepsze. ale niestety jestesmy 100 lat za murzynami

Polska jest krajem rozwiniętym, a zarazem wciąż rozwijającym się przy marginalnym wskaźniku skrajnego ubóstwa, jednym z najbardziej zaawansowanych systemów bankowych na świecie oraz tendencją wzrostową jeśli chodzi o modernizację i cyfryzację, więc zapytam wprost. Do którego kraju porównujesz nasz grajdołek?
Member
May 28 2019 05:25am
Quote (Ezraaa @ May 28 2019 12:18pm)
Polska jest krajem rozwiniętym, a zarazem wciąż rozwijającym się przy marginalnym wskaźniku skrajnego ubóstwa, jednym z najbardziej zaawansowanych systemów bankowych na świecie oraz tendencją wzrostową jeśli chodzi o modernizację i cyfryzację, więc zapytam wprost. Do którego kraju porównujesz nasz grajdołek?

porównuje nasz kraj do Austrii
ponieważ pracowałem tam na budowie. konkretniej w Wiedniu. prowadziłem mieszkanie i mialem pomoc od tego państwa ze wszystkim co potrzebowałem

zatrudniająć się na budowe w polsce, najpierw musiałem wydać około tysiaca zloty na lekarza zeby mnie w ogole dopuscili, i nikt sie nie pytał czy mam pieniadze

system bankowosci, phi. tak jakbym zarobil az tyle kasy zeby ja w banku trzymal
jak cos zarobie tu to idzie na jedzenie na węgiel i utrzymanie siebie
nie zostaje mi nic na przyszlosc

wieć tak myśle ze robiac w polsce faktycznie mam na przezycie, ale nic eksra sobie nie odłożę
Member
Gold: Locked
May 28 2019 06:11am
Quote (Viondiel @ 28 May 2019 13:25)
porównuje nasz kraj do Austrii
ponieważ pracowałem tam na budowie. konkretniej w Wiedniu. prowadziłem mieszkanie i mialem pomoc od tego państwa ze wszystkim co potrzebowałem

zatrudniająć się na budowe w polsce, najpierw musiałem wydać około tysiaca zloty na lekarza zeby mnie w ogole dopuscili, i nikt sie nie pytał czy mam pieniadze

system bankowosci, phi. tak jakbym zarobil az tyle kasy zeby ja w banku trzymal
jak cos zarobie tu to idzie na jedzenie na węgiel i utrzymanie siebie
nie zostaje mi nic na przyszlosc

wieć tak myśle ze robiac w polsce faktycznie mam na przezycie, ale nic eksra sobie nie odłożę

A co zrobiłeś dla siebie, żeby wyjść ze swojego ubóstwa 13zl brutto/h? Uczyles sie czegoś w domu na własną rękę? Języków? Programowania? Architektury? Projektowania? Czego-kurwa-kolwiek?
Jeśli oczekujesz, że ktoś to za ciebie zrobi, a panstwo ma ci wszystko podstawić pod nos, to z całą pewnością nikomu na takim marginesie społecznym nie zależy. Zwłaszcza w Polsce, ktora jest stosunkowo biednym krajem w porownaniu do zachodu.
Member
May 28 2019 06:14am
Quote (Nothus @ May 28 2019 01:11pm)
A co zrobiłeś dla siebie, żeby wyjść ze swojego ubóstwa 13zl brutto/h? Uczyles sie czegoś w domu na własną rękę? Języków? Programowania? Architektury? Projektowania? Czego-kurwa-kolwiek?
Jeśli oczekujesz, że ktoś to za ciebie zrobi, a panstwo ma ci wszystko podstawić pod nos, to z całą pewnością nikomu na takim marginesie społecznym nie zależy. Zwłaszcza w Polsce, ktora jest stosunkowo biednym krajem w porownaniu do zachodu.

nie mialem opcjii sie uczyć bo życie wrzuciło mnie w wir roboty od 17 roku zycia
nigdy nie mialem szansy ukonczyc dobrych studiów i pochodze z biednej rodziny
ale faktycznie zrobilem sporo dla siebie, znam biegle angielski i niemiecki i mam sporo kursów porobionych

poprostu polska, to taka kurwa. przychodzisz do pracy z duzym doswiadczeniem i dostajesz w morde tym 13 ziko za godzine. takie są realia

This post was edited by Viondiel on May 28 2019 06:15am
Member
May 28 2019 06:32am
Quote (Viondiel @ May 28 2019 02:14pm)
nie mialem opcjii sie uczyć bo życie wrzuciło mnie w wir roboty od 17 roku zycia
nigdy nie mialem szansy ukonczyc dobrych studiów i pochodze z biednej rodziny
ale faktycznie zrobilem sporo dla siebie, znam biegle angielski i niemiecki i mam sporo kursów porobionych

poprostu polska, to taka kurwa. przychodzisz do pracy z duzym doswiadczeniem i dostajesz w morde tym 13 ziko za godzine. takie są realia

W budowlance? Coś musi być z tobą nie tak w takim razie, bo brat cioteczny student na zleceniu dorabiając 20 zł na start dostał xd
Go Back To Polska Topic List
Prev1134813491350135113521426Next
Add Reply New Topic New Poll