Quote (Ironfister @ May 28 2019 12:31pm)
Tak na szybko napisze najważniejsze rzeczy.
W sumie to już samo wyjście z Unii wpędziłoby Polskę w ogromne zagrożenie i kryzys gospodarczy, ale to nie koniec.
Korwin chce zlikwidować ZUS, czyli zabrać ludziom emerytury i renty. Zlikwidować służbę zdrowia. Zabrać 500+. To spowoduje ogromna destabilizację państwa.
Zlikwidują pensje minimalna.
Wygonią zagraniczne firmy.
W efekcie tego wszystkiego Polacy zaczną zarabiać po 1-2 eur/godz.
Standard życia obniży się do tego jaki teraz w Korei Pln.
Mało tego, tym biednym, zdesperowanym ludziom chcą dać dostęp do broni. Chyba po to żeby sobie sami napadali na sklepy czy innych ludzi.
W efekcie ludzie będą witać czołgi Putina kwiatami.
Ok, po kolei:
W sumie to już samo wyjście z Unii wpędziłoby Polskę w ogromne zagrożenie i kryzys gospodarczy, ale to nie koniec.
Akurat nie jestem za wyjściem z unii, bo wątpię, czy wyszlibyśmy na dobrych warunkach.
Korwin chce zlikwidować ZUS, czyli zabrać ludziom emerytury i renty. Zlikwidować służbę zdrowia. Zabrać 500+. To spowoduje ogromna destabilizację państwa.
tutaj dopowiedziałeś sobie 70% rzeczy. Emerytalne byłoby dobrowolne, chce dać człowiekowi wybór + prawo nie dział wstecz, nigdy nie powiedział, że wpłacone składki by przepadły. Z tym 500+ jestem za zmianą kształtu, ale już lepiej zabrać, niż żeby było w obecnym kształcie.
Zlikwidują pensje minimalna.
Słusznie.
W efekcie tego wszystkiego Polacy zaczną zarabiać po 1-2 eur/godz.
Tak, za 5 zł od razu. Poczytaj sobie o popycie i podaży oraz ich relacji do cen towarów konsumpcyjnych.
Standard życia obniży się do tego jaki teraz w Korei Pln.
Nie wiem na jakiej podstawie wywnioskowałeś takie uwstecznienie? Bo powyższe punkty o tym nie świadczą.
Mało tego, tym biednym, zdesperowanym ludziom chcą dać dostęp do broni. Chyba po to żeby sobie sami napadali na sklepy czy innych ludzi.
Tak, jak zaczęli sprzedawać noże w sklepach, to od razu chciałem zajebać wszystkich, bo źle się działo w państwie Polskim.
W efekcie ludzie będą witać czołgi Putina kwiatami.
Tak, Korwin już myśli nad umową sprzedaży Państwa, wszak to biznesmen.
This post was edited by Ezraaa on May 28 2019 04:42am