d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1134513461347134813491426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 79.01
May 26 2019 02:37pm
Quote (JohnyCage @ May 26 2019 10:19pm)
Bardzo łatwo, w przypadku PO, PiS, czy SLD, współczynnik wiarygodności wykonania dobrych zmian wynosi 0%, no, chyba, że jesteś fanem rozdawnictwa i zwiększania podatków, i to je uważasz za dobre, wtedy może sięgać i 100%, ale załóżmy, że jesteś normalny i wynosi on 0%. W przypadku tych innych wynalazków, o których wspominasz, współczynnik wynosi "x". W najgorszym razie może on się równać 0%. W najlepszym 100%. Nie trzeba wiedzieć ile dokładnie wynosi "x", żeby jasno ocenić szanse na to, że któraś z tych partii będzie lepsza niż obecnie dwie największe.
Dużo ludzi tak głosuje, sami się do tego przyznają. "Głosujemy na tych złodziei, bo nasz złodziej, to nasz złodziej, a jak przyjdzie obcy, to będzie kradł jeszcze więcej!". To takie "pańszczyźniane" podejście, lęk przed nieznanym. Do końca świata w Polsce będą rządzili złodzieje, bo ludzie będą żyli w strachu, czy ktoś inny nie jest większym złodziejem. Może jestem pojebany, ale uważam, że gdyby nagle ludzie zaczęli głosować na jakieś mniejszościowe komitety, bez żadnego zaplecza finansowego, na zwykłych kowalskich, to byłoby lepiej, niż teraz. Ale ludzie wolą być świadomie okradani przez profesorów niesiołów od robakologii, niż dać szansę Panu Zbyszkowi z Kłodawy po polonistyce, bo jeszcze coś spierdoli, i co wtedy?

Dlatego napisałem, że z ideologią się najbardziej zgadzam i tak ją wyliczam, natomiast do wyboru podchodzę empirycznie. Od lat jestem sympatykiem ruchu narodowego, więc oczywistym było, że zagłosuję na konfederację, natomiast smutno mi, że konfederacja musiała połączyć się z korwinem, bo dziadzia niestety jest trochę oderwany od rzeczywistości, aczkolwiek wciąż taka koalicja jest lepsza od kogokolwiek. Wiadomo, że z żadną partią nie zgadzam się w 100%, stąd ubieram to w procenty :)

Aktualny kształt 500+ to jakiś żart. Jestem za programem wspierającym demografię, ale w kształcie targetującym rozdzielnik kosztów/wydatków związanych strikte z wychowaniem dziecka. Na dzień dzisiejszy tego nie widać, ale za jakieś 30+ lat odczujemy skutek demograficzny zarazem pod postacią fali emigracji, jak również kryzysu rynku pracowniczego, co będzie rujnować naszą gospodarkę. Z 500+ zrobiono narzędzie do zarabiania przez biedotę, zamiast uczynić z tego czynnik strikte motywujący do powiększenia rodziny. Ruchana na tym jest klasa średnia, bo przecież komuś tą kasę podpierdala się z portfela. O zmianie w odpowiednim kierunku tego programu mógłbym pełen biznes plan rozpisać, ale to chyba nie miejsce i okazja :)
Member
Gold: 2,000.00
May 26 2019 02:40pm
Quote (Ezraaa @ 26 May 2019 21:37)
Dlatego napisałem, że z ideologią się najbardziej zgadzam i tak ją wyliczam, natomiast do wyboru podchodzę empirycznie. Od lat jestem sympatykiem ruchu narodowego, więc oczywistym było, że zagłosuję na konfederację, natomiast smutno mi, że konfederacja musiała połączyć się z korwinem, bo dziadzia niestety jest trochę oderwany od rzeczywistości, aczkolwiek wciąż taka koalicja jest lepsza od kogokolwiek. Wiadomo, że z żadną partią nie zgadzam się w 100%, stąd ubieram to w procenty :)

Aktualny kształt 500+ to jakiś żart. Jestem za programem wspierającym demografię, ale w kształcie targetującym rozdzielnik kosztów/wydatków związanych strikte z wychowaniem dziecka. Na dzień dzisiejszy tego nie widać, ale za jakieś 30+ lat odczujemy skutek demograficzny zarazem pod postacią fali emigracji, jak również kryzysu rynku pracowniczego, co będzie rujnować naszą gospodarkę. Z 500+ zrobiono narzędzie do zarabiania przez biedotę, zamiast uczynić z tego czynnik strikte motywujący do powiększenia rodziny. Ruchana na tym jest klasa średnia, bo przecież komuś tą kasę podpierdala się z portfela. O zmianie w odpowiednim kierunku tego programu mógłbym pełen biznes plan rozpisać, ale to chyba nie miejsce i okazja :)

No nie, nie miejsce i nie czas, bo chyba każdy normalny człowiek wie, że 500+ to tylko "zapierdolę wam 700, a oddam 500+" i nic pozytywnego za tym nie idzie. Mnie nie musisz przekonywać.
Member
Gold: 50.00
May 26 2019 11:17pm
Quote (JohnyCage @ 26 May 2019 22:40)
No nie, nie miejsce i nie czas, bo chyba każdy normalny człowiek wie, że 500+ to tylko "zapierdolę wam 700, a oddam 500+" i nic pozytywnego za tym nie idzie. Mnie nie musisz przekonywać.

Najlepsze jest to, ze ten program nie przynosi żadnej korzyści. Ludzie nie wzbogacą się od rozdawania im ich własnych pieniędzy (czego niestety lewactwo nie rozumie) a ilość urodzeń tylko lekko się podniosła po wdrożeniu programu i wróciła szybko do starego poziomu. Gdyby chcieli dać ludziom kasę, zrobiliby to w formie ulg podatkowych a gdyby zależało im na dzietności polek, powstałyby nowe żłobki i przedszkola żeby kobiety były pewne ze mając dziecko nie musza decydować się na bezrobocie.
Member
Gold: Locked
May 27 2019 12:01am
Pis 46,2%, KE 37,4%. Brawo kurwa jebane matoly. Bezrobotna patologia umyslowa. Jak w takich warunkach czlowiek może chcieć sie rozwijać, skoro jest za to tylko i wyłącznie karany...
Member
Gold: 2,137.69
Warn: 10%
May 27 2019 01:08am
Quote (Nothus @ May 27 2019 07:01am)
Pis 46,2%, KE 37,4%. Brawo kurwa jebane matoly. Bezrobotna patologia umyslowa. Jak w takich warunkach czlowiek może chcieć sie rozwijać, skoro jest za to tylko i wyłącznie karany...

No niestety... jak zwykle wygrali sługusy grupy trzymającej władzę, tym razem Ci co rozdają dzieciom cukierki... Moim typem była jakaś młoda polonistka ze świętokrzyskiego z komitetu Gabriela Janowskiego, ale nie chciało mi się jechać 30 km do lokalu i chuj. Nie mam prawa narzekać na pracę euroosłów.

This post was edited by Kenu_PL on May 27 2019 01:09am
Member
Gold: 0.00
May 27 2019 01:14am
xD Lud znowu wybral PiS.. dlatego wlasnie demokracja jest glupia.
Member
Gold: 6,207.00
May 27 2019 02:37am
Krul nie wszedł. :(
Member
Gold: 410.00
May 27 2019 03:08am
Quote (Rushe @ 27 May 2019 09:14)
xD Lud znowu wybral PiS.. dlatego wlasnie demokracja jest glupia.

Nic odkrywczego, większość ludzi jest głupia więc demokracja to są rządy głupich. Tak już skonstruowany jest świat, że mniej jest tych mądrych ludzi. Oczywiście są wyjątki od reguły jak Polska sekcja jsp gdzie większość stanowi elita intelektualną do której moja skromna osoba się niestety nie zalicza ;)
Member
Gold: 50.00
May 27 2019 04:53am
Wychodzi na to, ze zaledwie jeden na siedmiu głosujących nie jest kompletnym kretynem, chociaż mógłbym tu jeszcze dołożyć wyborców Wiosny :D
Member
Gold: 2,137.69
Warn: 10%
May 27 2019 04:55am
Quote (kondes @ May 27 2019 10:08am)
Nic odkrywczego, większość ludzi jest głupia więc demokracja to są rządy głupich. Tak już skonstruowany jest świat, że mniej jest tych mądrych ludzi. Oczywiście są wyjątki od reguły jak Polska sekcja jsp gdzie większość stanowi elita intelektualną do której moja skromna osoba się niestety nie zalicza ;)

Nasza "demokracja" to rządy elit nad resztą.
Go Back To Polska Topic List
Prev1134513461347134813491426Next
Add Reply New Topic New Poll