d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Topic O Literaturze Fantasy #3 > Kolejny Repost.
Prev1133134135136137205Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,777.00
Sep 10 2013 09:37am
Quote (Carax @ 28 Aug 2013 13:07)
no sporo ma.

co do filmu polańskiego to KSIĄŻKA >>>>> FILM.
W prawdzie film też zajebisty ale książka owni/

i jak Bastion? ja juz z rozpedu koncze dzieci kukurydzy, chcialem cos krociutkiego

co do bastionu to naprawde kawal dobrej ksiazki, chociaz troche mnie zawiodlo "rozstrzygniecie" ale jednak szybko sie przebrnelo przez to czytanie rejestrow itd
Member
Gold: 46.25
Warn: 20%
Sep 10 2013 10:24am
Kończe Pył Snów. Niedługo się rozpisze.

Dla tych co jeszcze nie czytali, a nie wiedza co kupic - kolejny raz odsyłąm do Malazańskiej Księgi Poległych. Kapitalna sprawa.
Member
Gold: 0.00
Sep 10 2013 10:48am
Quote (cOr @ Sep 10 2013 05:37pm)
i jak Bastion? ja juz z rozpedu koncze dzieci kukurydzy, chcialem cos krociutkiego

co do bastionu to naprawde kawal dobrej ksiazki, chociaz troche mnie zawiodlo "rozstrzygniecie" ale jednak szybko sie przebrnelo przez to czytanie rejestrow itd

nie dokończyłem Bastionu jeszcze.

zrobiłem Czarnoksiężnik i Kryształ. Obecnie jadę Nawałnice Mieczy cz. I i Wiedźmina opowiadania. Za Bastion będę się brał, jak skończę te dwie pozycje.
Member
Sep 12 2013 02:49pm
3za2 fantasy w empiku. Ja już po zakupach. Szkoda, że taki słaby budżet bo wziałbym 3x2 albo 3x3 i mial spokoj do konca roku.
Member
Sep 12 2013 02:52pm
Quote (viewprofile @ 12 Sep 2013 22:49)
3za2 fantasy w empiku. Ja już po zakupach. Szkoda, że taki słaby budżet bo wziałbym 3x2 albo 3x3 i mial spokoj do konca roku.

dawno jzu nei czytalem nic na normalnym papierze :/ w sumie jakbym stanal w empiku przed tymi ksiazkami to nawet nie wiedzialbym co wziac

co kupiles?
Member
Sep 12 2013 02:57pm
Quote (cOr @ Sep 12 2013 10:52pm)
dawno jzu nei czytalem nic na normalnym papierze :/ w sumie jakbym stanal w empiku przed tymi ksiazkami to nawet nie wiedzialbym co wziac

co kupiles?

Okaleczony Bóg t.1
Okaleczony Bóg t.2

z trzecia ksiazka byl chwilowy problem bo mialem w zamiarze zrobic jakas roczna przerwe od fantasy, ale jak daja to czemu nie brac. Zasiegnalem porady z tej strony:
http://bestfantasybooks.com/best-of-the-tolkien-clones.html
Po przejrzeniu glownego rankingu zastanawialem sie miedzy "Imię Wiatru" i "Czarną Kompanią". Padło na to pierwsze, ze wzgledu ze Malaz, ktory koncze byl wzrowany na Kompanii wiec pewnie bedzie podobny co mi srednio pasuje.

E:\ Zamówiłem do salonu swoją drogą.

This post was edited by viewprofile on Sep 12 2013 02:58pm
Member
Gold: 2,390.15
Sep 12 2013 03:04pm
Właśnie skończyłem czytać "Pałac Północy" C.R Zafona- była to ostatnia książka tego autora, jakiej nie czytałem- teraz odczuwam pustkę :( .
Co do Kinga o którym wspomniano wyżej- Mój najulubieńszy pisarz. Parę tygodni temu skończyłem "Cmętarz zwieżąt"- osobiście uważam ten tytuł za jeden ze słabszych tego autora.
Tym, którzy wzięli się za Mroczną Wieżę a "Czarnoksiężnik i kryształ" ich zraził- polecam brnąć dalej, "Wilki z Calla" niszczą system a pozostałe dwie książki trzymają poziom :D .
Co do Bastionu- King zjebał trochę, tworząc tę historię tak obszerną a i końcówka mnie zawiodła.

Jak ktoś ma wolny czas- gorąco polecam "Nigdziebądź" Neila Gaimana (Jego też już wszystko przeczytałem :( ), ostatnio po raz drugi przeczytałem tę ksiażkę- świetna.
Byłbym zapomniał- dla fanów Kinga- polecam mało znane "Stukostrachy".

Btw- skorzystał ktoś z promocji, jaka była w biedrze jakis czas temu? Wiele ksiażek Kinga i Zafona za 7 zł było.

This post was edited by Pozdrawiam on Sep 12 2013 03:06pm
Member
Sep 12 2013 03:38pm
Quote (Pozdrawiam @ 12 Sep 2013 23:04)

Co do Kinga o którym wspomniano wyżej- Mój najulubieńszy pisarz. Parę tygodni temu skończyłem "Cmętarz zwieżąt"- osobiście uważam ten tytuł za jeden ze słabszych tego autora.

ja akurat nie mam zbyt duzego doswiadczenia z "dreszczowcami" ale pamietam ze ten tytul mial kilka mocnych akcji, jak glowny bohater niosl w nocy syna na cemntarz, przez te drewniane stosy (nie pamietma szczegolow) to autentycznie bylem wydygany :D

Quote (Pozdrawiam @ 12 Sep 2013 23:04)

Co do Bastionu- King zjebał trochę, tworząc tę historię tak obszerną a i końcówka mnie zawiodła.

pamietaj ze poczatkowo bylo to skrocone ale ludziom sie tak podobalo ze w koncu wydali pelna wersje rozszerzona. akurat dla mnie to byl wielki plus - raczej nie bylo dluzyzn a ze klimat byl swietny to czytalo sie bardzo dobrze.
w tak wykreowanym swiecie mial wiele do przedstawienia i nie zalowal sobie stron ;] ale tak jak napisalem wyzej - rozstrzygniecie akcji nie bylo calkiem satysfakcjonujace, czegos zabraklo.
moze po prostu sam sobie podnioslem oczekiwania przez to ze ksiazka jest tak dluga?
Member
Gold: 2,390.15
Sep 12 2013 04:20pm
Quote (cOr @ Sep 12 2013 10:38pm)
ja akurat nie mam zbyt duzego doswiadczenia z "dreszczowcami" ale pamietam ze ten tytul mial kilka mocnych akcji, jak glowny bohater niosl w nocy syna na cemntarz, przez te drewniane stosy (nie pamietma szczegolow) to autentycznie bylem wydygany :D

pamietaj ze poczatkowo bylo to skrocone ale ludziom sie tak podobalo ze w koncu wydali pelna wersje rozszerzona. akurat dla mnie to byl wielki plus - raczej nie bylo dluzyzn a ze klimat byl swietny to czytalo sie bardzo dobrze.
w tak wykreowanym swiecie mial wiele do przedstawienia i nie zalowal sobie stron ;] ale tak jak napisalem wyzej - rozstrzygniecie akcji nie bylo calkiem satysfakcjonujace, czegos zabraklo.
moze po prostu sam sobie podnioslem oczekiwania przez to ze ksiazka jest tak dluga?

Nie, po prostu końcówka jest faktycznie słaba w porównaniu do całej książki. Pomijając już fakt, że wszechmocny Flagg nagle zostaje wydymany na sucho to główny wątek zostaje rozstrzygnięty na dwóch stronach :D
Member
Gold: 0.00
Sep 13 2013 01:43am
Quote (Pozdrawiam @ Sep 13 2013 12:20am)
Nie, po prostu końcówka jest faktycznie słaba w porównaniu do całej książki. Pomijając już fakt, że wszechmocny Flagg nagle zostaje wydymany na sucho to główny wątek zostaje rozstrzygnięty na dwóch stronach :D

Trzeba tam najpierw dojść. Mnie zmęczyły klimaty siedzenia w tym ich miasteczku, dzienniki, wybory inne cuda. Ehhh.

Tym, którzy wzięli się za Mroczną Wieżę a "Czarnoksiężnik i kryształ" ich zraził- polecam brnąć dalej, "Wilki z Calla" niszczą system a pozostałe dwie książki trzymają poziom

Może nie tyle co zraził, co 400 stron to lekka nuda. Ale jadę z koksem dalej nie ma lipki.
Go Back To Polska Topic List
Prev1133134135136137205Next
Add Reply New Topic New Poll