Quote (Bozia @ Jun 18 2013 10:39am)
czy priest jest jeszcze grywalny i czy opłaca się brać go jako main char? jakie spece są teraz opłacalne do zarabiania?
Wróciłem do wowa 2 miesiące temu po dłuższej przerwie (Całe Cata nieruszone, Shadow jako Main Char w WoTLK). Też właśnie się zastanawiałem jaką tam Priest ma pozycję obecnie, ale jest bardzo dobrze.
Jako Disc na 10m jest najlepszym healerem, 25 nie raiduje teraz także nie wiem jak to tam wygląda, ale na pewno jest i potrzebny i pożyteczny, także Disc na propsie.
Shadow wypada gorzej od Warlocka i Maga, ale ma i tak mocną pozycję, a w 5.4 nerfią warlocka, zaś shadow dostanie mały buff (a na niektóre encountery wielki buff), więc z dpsem może być jeszcze lepiej. No, a dla raidu też dodaje i spell haste'a i leczenie (vampiric embrace i np. genialne divine star na hydrach) i leap of faith
Co do zarabiania to zależy pewnie od serwera, ja u siebie golda na Ench + Insci wbiłem, na tyle, żeby starczyło na profki dla alta, jakieś pierdoły itd. Ale później pojawiło się coraz więcej botów. Jeśli zaczynasz od zera, to pewnie Herb + Insc będzie dobre, bo nawet początkowe glyphy da się sprzedać.
W PvP Disc też jest najlepszym healerem, shadow teraz nieco znerfiony, więc nie jest jakimś najlepszym wyborem, ale pogrąć da się areny na pewno.
This post was edited by PQA on Jun 18 2013 04:23am