Quote (gnuj618 @ 22 Aug 2013 18:58)
prosze o szybki opis tej postaci
http://lmgtfy.com/?q=Lucian+lolwiki+abilities&l=1Srsly, to chyba lepiej przeczytać samemu co to robi, jaki ma dmg, base staty, RANGE!, ratiosy, cooldowny, niż posłuchać od randomów (z całym szacunkiem do tutejszych wieszczów) 'o kierwa gralem wczoraj na yoloq threshem adc to on mnie wogule pocisnal bo ma op Q i ulta lepiej niech go znerfio szybko bo nie da sie nic grac wogule'.
To moja szybka analiza do tego :
550 range - nie jest źle.
Q zadaje na 1wszym lvlu 80dmg + jakieś bonus ad ratio, więc z doranem około 86~~, 9s cooldown
W na 1wszym lvlu 60dmg + to samo bonus ad ratio, z dolanem będzie 66, 14s cooldown
Pasyw sprawia, że po użyciu skilla pakujemy 'dodatkowy'' AA, więc całkiem fajnie wygląda combo pt. 'W auto Q auto, koniec',
E wiadomo escape mechanism, mobility creep etc.
Ult dość specyficzny, całkiem duży dmg w całym ulcie, jeśli uda Ci się władować w buźkę enemy całość, to wychodzi, jeśli mnie wzrok nie myli, 1k dmg at 6, dodam, że life większości adc na 6tym lvlu waha się w okolicy 800-900 hp z doranem.
Tak na szybko, reasumując, całkiem ok trader na linii, nie ma żadnych (poza pasywem) sterydów do autoataków, więc jest takim prawie ad casterem (trochę jak graves). Ult ma naprawdę srogi dmg, ale dość ciężko go użyć w normalnym teamfighcie bez narażania swojego tyłka na wpierdol / przerwanie ulta czymkolwiek, jeśli nie chcemy go w całości wpakować we frontlanerów. A tak poza tym to robi całkiem fajny dmg i powinien stopić trochę lajfa tankom.
Ciężko mi powiedzieć na ten moment jak mogą wyglądać jego matchupy z poszególnymi carry, ale pod kątem synergii z supportami wydaje się być dość elastyczny, dość bursta na all-inowych supportów i fajny trade kit dla poke supportów.
This post was edited by raiderpl on Aug 22 2013 05:14pm