Quote (firstmurloc @ Dec 21 2022 01:26am)
a nie jest tak przypadkiem ze mozesz z ludzmi wymieniac pokemony przez transfer? i zrobic sobie caly pokedex w chwile? ja przestalem grac jak mialem moze 1 i 2 gen zlapane 95% jak wchodzila juz 3 i dalej to mi sie nie chcialo. moj stary w to sporo klika mial 2x 40 lvle jak jeszcze taki był max, ale grał na dwa bo poprostu mial jeden firmowy drugi swój, a wtedy jeszcze nie bylo zadnych korzysci z grania na oba, oprocz takich ze mozesz 2 pokemony do gyma wsadzic, ale to wiele nie zmienia. teraz nie wiem jak mu idzie
no ale ogolnei jest na jsp nawet sekcja gdzie za fg mozesz dowolnego ( pewnie zbotowanego) pokemona kupic, nie pameitam jak to dziala bo jak dodali te systemy trade z ziomkami to juz nie grałem. wiem ze nabijasz ten friendship i za stardust mozesz wysylac sobie pokemony, chyba ze sie myle.
Quote (DrizztEU @ Dec 21 2022 12:44am)
podziwiam Cie ile wiesz o tej grze i z jakim zaangażowaniem w to młócisz, rispekt
Quote (Ironfister @ Dec 21 2022 12:34am)
ciężko te pokemony jednoznacznie określić jako p2win czy nie.
Płacenie daje ci duże korzyści, ale możliwe jest też granie bez płacenia. Progres 3x wolniejszy ale jest.
Część contentu jest dostępna dla wszystkich graczy, na przykład dni społeczności.
Są w tej grze trzy ligi: liga mistrzów tj bez ograniczeń, i dwie ligi z ograniczeniami siły pokemonów.
O ile w lidze mistrzów faktycznie płacący mają realną przewagę, o tyle w ligach z ograniczeniami szanse są mniej więcej równe bo skoro są ograniczenia to płacenie tam nie pomaga za dużo, nie zdejmuje tych ograniczeń w żaden sposób.
A przede wszystkim liczy się systematyczność w tej grze. Tak jak teraz zimą można nałapać pokemony lodowe. wiosną pewnie będą trawiaste, na halloween z kolei duchy itp.
Choćbyś chciał teraz wydać 20tys USD, to nie uzbierasz w miesiąc wszystkich pokemonów. Minimum rok musisz grać tak czy inaczej, bo co jakiś czas zmienia się lista aktualnie dostępnych pokemonów.
Quote (firstmurloc @ Dec 20 2022 09:18pm)
czyli p2w zrobili z takiej fajnej gry xD
ja to bym bardziej porownal do osoby co szuka szako i aracha farmiac mephisto przez 20h, a drugi sobie kupi za fg, no ja nie jestem fanem ubierania postaci za fg jesli jedyne co to spowoduje, to skroci czas jaki bede musial poswiecic na gre, w ktora z samego zalozenia, gram zeby miec fun.
po co to skracać? skoro endgame jest tak plytki, ze droga do niego, to jedyne co sprawa fun w tej grze
Quote (Last_Hope @ Dec 20 2022 08:26pm)
Chyba kpisz, ze to przeczytam :mellow:
Quote (Ironfister @ Dec 20 2022 02:06am)
Koledzy nie bądźcie tacy sztywniacy.
To jest gra w której bardzo dużo można kupić za dolary, na przykład przepustki do zdalnych rajdów.
Płacisz 3zlote i grasz sobie rajd nie wychodząc z domu, w nagrodę dostajesz rzadkiego pokemona i cukierki.
Ja tak nie robię, więc chociaż sobie gram na dwóch komórkach, dzięki temu jak już złapie jakiegoś rzadkiego pokemona to mam go x2. Traktuje to trochę jak wyrównanie szans.
Dobranoc