d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > The Union - Czy Prohibicja Jest Czymś Dobrym? > Biznes Stojący Za Upalaniem Się.
Prev1121314151633Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5.01
Jan 14 2013 07:23am
carax najwyrazniej nie rozumie, ze ci co pala i tak beda palic, a ci co nie pala raczej sie nagle nie przerzuca na nowa magiczna uzywke "bo stała sie legalna" ot trzeba byc trendi

co do prowadzenia pojazdu, marihuana nie jest wyszczegolniona w kk z prostego powodu, skoro w ogole nie mozna jej zazywac, to trudno zeby regulowac kwestie np prowadzenia pojazdu, ale nie ma zadnej filozofii zeby po zalegalizowaniu M taki zapis wprowadzic

co do osrodkow odwykowych, to skasowanie ich jest tak samo absurdalne jakby skasowac osrodki leczenia uzaleznienia alkoholowego, te osrodki sa potrzebne, ale zdecydowanie prosciej byloby utrzymac je np z wplywow podatku ze sprzedazy M

jesli ktos pyta, nie pale (zdarzy mi sie sporadycznie raz na rok-2) ale skoro alkohol i papierosy sa legalne pomimo udokumentowanej szkodliwosci, czemu M ma byc nielegalna pomimo ze jej szkodliwosc nie jest większa od wczesniej wymienionych?

skoro masz jakies super mega argumenty, to je przedstaw a nie kombinujesz jak kon pod gore mowiac non stop o niczym

This post was edited by MuFfaS on Jan 14 2013 07:25am
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Jan 14 2013 07:25am
Quote (MuFfaS @ Jan 14 2013 01:23pm)
carax najwyrazniej nie rozumie, ze ci co pala i tak beda palic, a ci co nie pala raczej sie nagle nie przerzuca na nowa magiczna uzywke "bo stała sie legalna" ot trzeba byc trendi

co do prowadzenia pojazdu, marihuana nie jest wyszczegolniona w kka z prostego powodu, skoro w ogole nie mozna jej zazywac, to trudno zeby regulowac kwestie np prowadzenia pojazdu, ale nie ma zadnej filozofii zeby po zalegalizowaniu M taki zapis wprowadzic

co do osrodkow odwykowych, to skasowanie ich jest tak samo absurdalne jakby skasowac osrodki leczenia uzaleznienia alkoholowego, te osrodki sa potrzebne, ale zdecydowanie prosciej byloby utrzymac je np z wplywow podatku ze sprzedazy M

jesli ktos pyta, nie pale (zdarzy mi sie sporadycznie raz na rok-2) ale skoro alkohol i papierosy sa legalne pomimo udokumentowanej szkodliwosci, czemu M ma byc nielegalna pomimo ze jej szkodliwosc nie jest większa od wczesniej wymienionych?

skoro masz jakies suuper mega argumenty, to je przedstaw a nie kombinujesz jak kon pod gore mojac non stop o niczym

On ma 2 argumenty, ktorych nie moze niczym podeprzec. I tak wyglada z nim dyskusja. MARYHŁĄNINA NIE DLA POLACZKUW HE HE HE.
Member
Jan 14 2013 07:27am
Quote (CoD_id @ 14 Jan 2013 15:25)
On ma 2 argumenty, ktorych nie moze niczym podeprzec. I tak wyglada z nim dyskusja. MARYHŁĄNINA NIE DLA POLACZKUW HE HE HE.

2 argumenty? ja widzialem tylko tezy
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Jan 14 2013 07:28am
Quote (MuFfaS @ Jan 14 2013 01:27pm)
2 argumenty? ja widzialem tylko tezy

U RAJT. MY BAD
Mialem na mysli tezy, bez argumentow. Elo
Member
Gold: 5.00
Warn: 20%
Jan 14 2013 07:35am
taktyczna plusjedynka
Member
Gold: 73,050.00
Jan 14 2013 07:36am
Quote (MuFfaS @ 14 Jan 2013 15:23)

co do prowadzenia pojazdu, marihuana nie jest wyszczegolniona w kk z prostego powodu, skoro w ogole nie mozna jej zazywac, to trudno zeby regulowac kwestie np prowadzenia pojazdu, ale nie ma zadnej filozofii zeby po zalegalizowaniu M taki zapis wprowadzic

skoro masz jakies super mega argumenty, to je przedstaw a nie kombinujesz jak kon pod gore mowiac non stop o niczym

100% racji. tak samo z dupy jest podnoszenie argumentu, ze kazdy kto jara, bedzie prowadzic samochod pod wplywem. tak jakby kazdy najebany od razu wsiadal za kolko. wiadomo, ze zawsze zdazy sie jakis procent kierujacych po zapaleniu, ale na pewno nie bedzie on znaczaco roznil sie od liczby osob prowadzacych po pijaku. no i blagam, te porownania palacych do cpunow spod klatki - mam przez to rozumiec, ze kazdy, kto pije alkohol, jest osiedlowym zulem, tak? tak na marginesie, to ciekaw jestem, jak wypadlyby badania, gdzie przeprowadzonoby ankiete wsrod grupy niepalacych osob, czy gdyby zalegalizowano zielsko, to by zaczeli je kupowac.

ot, taka perspektywa niepalacego.
Member
Gold: 103.00
Warn: 10%
Jan 14 2013 07:51am
Quote (CoD_id @ 14 Jan 2013 15:25)

Z cyklu "wiem, ale nie powiem"?
Member
Gold: 3,276.00
Jan 14 2013 07:56am
Quote (GracjanTadeusz @ Jan 14 2013 11:38am)
a Ty jak zwykle szukasz chuja do dupy. obejrzyj, a potem pierdol farmazony, pokaż mi proszę te badania z wiarygodnych źródeł. edit ( bo tam większość z nich niestety miażdżą, ale co jak nie oglądałeś. )
Tu nie chodzi tylko o MJ jako używkę, gdybyś obejrzał dokument wiedziałbyś, że jest to najsilniejsze naturalne włókno na świecie, oraz przed wojną farmerzy mieli nakaz siania konopii. deklaracja stanów zjednoczonych została zapisana na papierze konopnym, 50 % leków było na bazie oleju konopnego, produkowano z niej ponad 5000 produktów tekstylnych od TNT po Celofan.
Ignorant z Ciebie, Stanislawie.

E: Niestety delegalizacja zniszczyła wszystkie formy konopii, której niegdyś tak często wykorzystywano. Roślina konopii wytwarza 4 razy więcej tlenu od drzewa, papier konopny jest tańszy, bardziej wytrzymały i bardziej przyjazny środowisku, bo to roślina jednoroczna, a drzewa rosną po kilkadziesiąt lat, żeby jakieś zjeby mogły pisać głupoty jak Gazeta Wybiórcza.

pudło. ogladalem ten film
Member
Jan 14 2013 08:05am
Quote (YaYco @ 14 Jan 2013 15:36)
100% racji. tak samo z dupy jest podnoszenie argumentu, ze kazdy kto jara, bedzie prowadzic samochod pod wplywem. tak jakby kazdy najebany od razu wsiadal za kolko. wiadomo, ze zawsze zdazy sie jakis procent kierujacych po zapaleniu, ale na pewno nie bedzie on znaczaco roznil sie od liczby osob prowadzacych po pijaku. no i blagam, te porownania palacych do cpunow spod klatki - mam przez to rozumiec, ze kazdy, kto pije alkohol, jest osiedlowym zulem, tak? tak na marginesie, to ciekaw jestem, jak wypadlyby badania, gdzie przeprowadzonoby ankiete wsrod grupy niepalacych osob, czy gdyby zalegalizowano zielsko, to by zaczeli je kupowac.

ot, taka perspektywa niepalacego.

to juz nie chodzi o roznice miedzy pijanymi czy ujaranymi, odsetek osob prowadzacych pojazd po dymku raczej zbytnio by się nie zwiększył jak i sam odsetek ludzi palacych (ofc zwiekszyl by sie na papierze, bo niektorzy sie z tym kryja) tyle tylko, ze mozna byloby wprowadzic dodatkowe procedury kontrolne (tak jak badanie na obecnosc alkoholu w organizmie) ktorych w tej chwili się wprowadzic nie da, bo nie ma do tego podstaw
Member
Gold: 3,276.00
Jan 14 2013 08:18am
dowiedzione jest, że marihuana niszczy komórki glejowe znajdujące się w hipokampie(strukturze w mózgu, która odpowiada za pamięć roboczą, krótkotrwałą i dlugotrwala, ale dzialanie jest glownie na krotkotrwala), jakie są tego skutki kazdy palacz je zna:). I nie pierdolcie, że nie ma skutków ubocznych, problemy z koncentracją, zapamiętywaniem, obniżony nastrój - no chyba, że ktos jest na tyle mało zaangażowany, w jakiekolwiek poważne rzeczy, że tego nie zauważa.

Dlatego też pomaga w chorobie alzhaimera, bo niszczy komórki, które są najsłabsze a to wspomaga myślenie. Ale wy chyba alzheimera nie macie co?

This post was edited by Stanislaw on Jan 14 2013 08:18am
Go Back To Polska Topic List
Prev1121314151633Next
Add Reply New Topic New Poll