Quote (MuFfaS @ 14 Jan 2013 15:23)
carax najwyrazniej nie rozumie, ze ci co pala i tak beda palic, a ci co nie pala raczej sie nagle nie przerzuca na nowa magiczna uzywke "bo stała sie legalna" ot trzeba byc trendi
co do prowadzenia pojazdu, marihuana nie jest wyszczegolniona w kk z prostego powodu, skoro w ogole nie mozna jej zazywac, to trudno zeby regulowac kwestie np prowadzenia pojazdu, ale nie ma zadnej filozofii zeby po zalegalizowaniu M taki zapis wprowadzic
co do osrodkow odwykowych, to skasowanie ich jest tak samo absurdalne jakby skasowac osrodki leczenia uzaleznienia alkoholowego, te osrodki sa potrzebne, ale zdecydowanie prosciej byloby utrzymac je np z wplywow podatku ze sprzedazy M
jesli ktos pyta, nie pale (zdarzy mi sie sporadycznie raz na rok-2) ale skoro alkohol i papierosy sa legalne pomimo udokumentowanej szkodliwosci, czemu M ma byc nielegalna pomimo ze jej szkodliwosc nie jest większa od wczesniej wymienionych?
skoro masz jakies super mega argumenty, to je przedstaw a nie kombinujesz jak kon pod gore mowiac non stop o niczym
100% racji. tak samo z dupy jest podnoszenie argumentu, ze kazdy kto jara, bedzie prowadzic samochod pod wplywem. tak jakby kazdy najebany od razu wsiadal za kolko. wiadomo, ze zawsze zdazy sie jakis procent kierujacych po zapaleniu, ale na pewno nie bedzie on znaczaco roznil sie od liczby osob prowadzacych po pijaku. no i blagam, te porownania palacych do cpunow spod klatki - mam przez to rozumiec, ze kazdy, kto pije alkohol, jest osiedlowym zulem, tak? tak na marginesie, to ciekaw jestem, jak wypadlyby badania, gdzie przeprowadzonoby ankiete wsrod grupy niepalacych osob, czy gdyby zalegalizowano zielsko, to by zaczeli je kupowac.
ot, taka perspektywa niepalacego.