Quote (sYa_TPS @ 29 Apr 2010 20:08)
Symbian to nazwa systemu operacyjnego open source, dołączonych do niego bibliotek, rozwiązań interfejsu użytkownika oraz specyfikacji dla programów narzędziowych wyprodukowanych przez konsorcjum Symbian, w skład którego wchodzą najwięksi producenci telefonów komórkowych (Nokia, Samsung, Motorola, Siemens, Sony Ericsson). Symbian został stworzony w oparciu o system EPOC, wykorzystywany w PDA firmy Psion PLC.
W tym temacie możemy rozmawiać o symbianie, telefonach z tym systemem, jak również o wszelkiego rodzaju programach/aplikacjach i problemach.
A co do tematu to jestem posiadaczem Nokii n73me. Szukam jakiś fajnych gier na ngage albo jakiś zaawansowanych programów biurowych/matematycznych.
Jest to oficjalny temat pod patronatem Rogala.Cóż, symbian jeszcze nie jest Open Source. Ma przejsc na taki status dopiero gdzieś w 2013. Jak Nokia rozbuduje bardziej system Moamo w który Nokia na dzień dzisiejszy inwestuje.
edit: Ja osobiscie zrezygnowalem juz z przygody z Symbianem. Mialem doczynienia z kazda ich wersja i stwierdzam ze mozliwosci sie wiele nie zmienily. Jedynie o jakies bezsensowne badziewia, ktore tylko baterie rozladowywuja.
Czyli chodzi mi o akcelerator ruchu (czujnik ruchu) - ktory tylko dla dzieci neo do zabawy sluzy i czujnik swiatla ktory miał podobno przedłużyc czas działania bateri a zrobił to w druga strone. Ponieważ mniej pradu idzie na to ze wyswietlacz czy tez klawiatura jest podswietlona caly czas na takim samym poziomie niz to ze się to caly czas zmienia i musi czujnik swiatla regulowac to.
This post was edited by AngryUser on Jun 15 2010 11:18am