d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1129412951296129712981426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 30 2019 05:09pm
Quote (Ironfister @ Jan 31 2019 12:01am)
Korwin określił Cię chorym - wylatujesz.
Korwin nie określił na czym dokładnie ma polegać "usuwanie" - czy ograniczy się do ograbienia z majątku i możliwości zarabiania, czy oznacza również utratę życia przez oskarżonego.

Tak, pierwszą decyzją Korwina będzie wynajęcie hitmana, który będzie miał na celu zabić wszystkich bogatych. Kurwa, za dużo bajek się naoglądałeś.
Member
Gold: 12,059.17
Jan 30 2019 05:16pm
Quote (PQA @ 31 Jan 2019 00:09)
Tak, pierwszą decyzją Korwina będzie wynajęcie hitmana, który będzie miał na celu zabić wszystkich bogatych. Kurwa, za dużo bajek się naoglądałeś.

nic nie pisałem o żadnym hitmanie
Member
Gold: 3.01
Jan 30 2019 06:29pm
Quote (Ironfister @ 31 Jan 2019 01:01)
najbardziej socjalistyczny to jest akurat Korwin.

po 1
Najgłośniej płacze nad tym, że w Polsce, kraju stosunkowo mało socjalistycznym, socjalistyczna kwota wolna, będąca instrumentem wspierania najmniej zaradnych obywateli poprzez zwolnienie ich z obowiązku płacenia podatków, jest niższa niż w bardziej socjalistycznych od naszego krajach.
Korwin podaje tutaj przykład Anglii, gdzie kwota wolna jest stosunkowo wysoka a bardziej zamożni płacą 45% podatku, w stosunku do naszych 32% czy 19% podatku liniowego.

po 2
Jak wiadomo jedną z najbardziej socjalistycznych partii jest Razem, który żąda 75% podatku dla elit.
Korwin idzie jednak krok dalej - on elity chce nie tylko opodatkowywać, ale usuwać. Czyli zabrać im 100%, nie tylko tego co zarobią, ale tego co zarobili wcześniej i co zarobili ich rodzice/dziadkowie. Tak po prostu, bo "elity są chore". Nie ma tutaj żadnego poszanowania dla praw własności, dla przedsiębiorczości. Korwin określił Cię chorym - wylatujesz.
Korwin nie określił na czym dokładnie ma polegać "usuwanie" - czy ograniczy się do ograbienia z majątku i możliwości zarabiania, czy oznacza również utratę życia przez oskarżonego.

Sorry, nie czytam twoich postów w całości, więc jakby coś, to mogę nie do końca pisać w temacie, ale wystarczy mi jedno zdanie, żebym się mniej więcej zorientował w twoich zawiłych procesach myślowych.
Korwin to akurat nie jest nikim, ani prawicowcem, ani lewicowcem xD nigdy nie doszedł do rządzenia i nigdy nie przeprowadził żadnej reformy. Jedyne z czego został zapamiętany politycznie, to nawoływanie wraz z Antkiem do lustracji wszystkich posłów. Żeby się dowiedzieć, kim jest Korwin, to musiałby dojść do władzy, bo pierdolić to może każdy. PiS w teorii jest prawicą, w praktyce są bardziej lewicowi niż platforma... i czemu w ogóle wyjeżdżasz z Korwinem przy każdej okazji, próbując odwrócić kota ogonem. Korwina nie ma i nigdy nie będzie w sejmie, równie dobrze, mógłbyś cytować Kononowicza. A w ogóle, to ile ci płacą za te posty?

This post was edited by LechWalesa on Jan 30 2019 06:42pm
Member
Gold: 12,059.17
Jan 31 2019 02:08am
Quote (LechWalesa @ 31 Jan 2019 01:29)
Sorry, nie czytam twoich postów w całości, więc jakby coś, to mogę nie do końca pisać w temacie, ale wystarczy mi jedno zdanie, żebym się mniej więcej zorientował w twoich zawiłych procesach myślowych.
Korwin to akurat nie jest nikim, ani prawicowcem, ani lewicowcem xD nigdy nie doszedł do rządzenia i nigdy nie przeprowadził żadnej reformy. Jedyne z czego został zapamiętany politycznie, to nawoływanie wraz z Antkiem do lustracji wszystkich posłów. Żeby się dowiedzieć, kim jest Korwin, to musiałby dojść do władzy, bo pierdolić to może każdy. PiS w teorii jest prawicą, w praktyce są bardziej lewicowi niż platforma... i czemu w ogóle wyjeżdżasz z Korwinem przy każdej okazji, próbując odwrócić kota ogonem. Korwina nie ma i nigdy nie będzie w sejmie, równie dobrze, mógłbyś cytować Kononowicza. A w ogóle, to ile ci płacą za te posty?

W którychś tam wyborach Korwin zdobył ponad 4%, wiec nie byłbym taki pewny, że „nigdy nie wejdzie do sejmu”.
Nie zgadzam się, że trzeba komuś pozwolić rządzić krajem aby się przekonać jakim jest człowiekiem.
Po to politycy gadają przed wyborami, aby wybory były w miarę świadome i nie wybierać pierwszego lepszego durnia.
Zgadzam się, że PiS tylko w teorii jest prawicą, ale nie dlatego ze jest socjalistyczny. Socjalizm nie jest zarezerwowany dla lewicy. Skoro wg prawicy państwo to taka rodzina, to nic nie stoi na przeszkodzie aby ta rodzina pomagała tym najsłabszym, czyż nie?
PiS nie jest prawicą bo nie ma szacunku dla prawa, dla państwa, dla jego instytucji. To bardziej katoliccy rewolucjoniści antydemokratyczni niż prawica.

nikt mi nic nie płaci za polityczne dyskusje, robię to dla Polski która jest naszym wspólnym domem.
Member
Gold: 7,352.78
Jan 31 2019 04:22am
Znajdźcie mi POWAŻNĄ partię prawicową GOSPODARCZO. Z góry dzięki.
Member
Jan 31 2019 04:25am
Quote (Fatality-SoF @ Jan 31 2019 11:22am)

Janusz Wąsaty-Knappe.
Member
Gold: 79.01
Jan 31 2019 04:29am
Quote (PQA @ Jan 31 2019 12:25pm)
Janusz Wąsaty-Knappe.

Pytał o poważną.
Member
Jan 31 2019 04:35am
Quote (Ezraaa @ Jan 31 2019 11:29am)
Pytał o poważną.

Poważniejsze niż wszystkie partie w Polsce. :)
Member
Gold: Locked
Jan 31 2019 05:28am
Quote (Fatality-SoF @ 31 Jan 2019 12:22)

Nie ma takiej i dobrze to wiesz. Co więcej, obecne topowe partie polityczne są jeszcze gorsze od tych "niepoważnych" partii prawicowych.

Nic sie nie zmienia od kilkudziesieciu lat. U wladzy caly czas te same mordy SBckie. Gdzieś czytałem trafny w tym miejsu cytat:
Szaleństwem jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innego rezultatu.
Należy przestać głosować na te jebane partie, w szczegolnosci popis i nowoczesna. Nie jestem za PSLem, ani kurwa za kukizem, ale niech juz będzie powiew świeżości w tym smutnym jak pizda kraju. Wybierajac popis skazujemy sie znowu na to samo do kolejnych wyborow.
Member
Gold: 1,780.00
Jan 31 2019 08:32am
Quote (Nothus @ Jan 31 2019 11:28am)
Nie ma takiej i dobrze to wiesz. Co więcej, obecne topowe partie polityczne są jeszcze gorsze od tych "niepoważnych" partii prawicowych.

Nic sie nie zmienia od kilkudziesieciu lat. U wladzy caly czas te same mordy SBckie. Gdzieś czytałem trafny w tym miejsu cytat:
Szaleństwem jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innego rezultatu.
Należy przestać głosować na te jebane partie, w szczegolnosci popis i nowoczesna. Nie jestem za PSLem, ani kurwa za kukizem, ale niech juz będzie powiew świeżości w tym smutnym jak pizda kraju. Wybierajac popis skazujemy sie znowu na to samo do kolejnych wyborow.

Dlatego jak mi daleko do Krula tak pewnie znowu na niego zagłosuje, z przekory. Ew. na gwiazdowskiego.
Go Back To Polska Topic List
Prev1129412951296129712981426Next
Add Reply New Topic New Poll