Quote (LechWalesa @ 31 Jan 2019 01:29)
Sorry, nie czytam twoich postów w całości, więc jakby coś, to mogę nie do końca pisać w temacie, ale wystarczy mi jedno zdanie, żebym się mniej więcej zorientował w twoich zawiłych procesach myślowych.
Korwin to akurat nie jest nikim, ani prawicowcem, ani lewicowcem xD nigdy nie doszedł do rządzenia i nigdy nie przeprowadził żadnej reformy. Jedyne z czego został zapamiętany politycznie, to nawoływanie wraz z Antkiem do lustracji wszystkich posłów. Żeby się dowiedzieć, kim jest Korwin, to musiałby dojść do władzy, bo pierdolić to może każdy. PiS w teorii jest prawicą, w praktyce są bardziej lewicowi niż platforma... i czemu w ogóle wyjeżdżasz z Korwinem przy każdej okazji, próbując odwrócić kota ogonem. Korwina nie ma i nigdy nie będzie w sejmie, równie dobrze, mógłbyś cytować Kononowicza. A w ogóle, to ile ci płacą za te posty?
W którychś tam wyborach Korwin zdobył ponad 4%, wiec nie byłbym taki pewny, że „nigdy nie wejdzie do sejmu”.
Nie zgadzam się, że trzeba komuś pozwolić rządzić krajem aby się przekonać jakim jest człowiekiem.
Po to politycy gadają przed wyborami, aby wybory były w miarę świadome i nie wybierać pierwszego lepszego durnia.
Zgadzam się, że PiS tylko w teorii jest prawicą, ale nie dlatego ze jest socjalistyczny. Socjalizm nie jest zarezerwowany dla lewicy. Skoro wg prawicy państwo to taka rodzina, to nic nie stoi na przeszkodzie aby ta rodzina pomagała tym najsłabszym, czyż nie?
PiS nie jest prawicą bo nie ma szacunku dla prawa, dla państwa, dla jego instytucji. To bardziej katoliccy rewolucjoniści antydemokratyczni niż prawica.
nikt mi nic nie płaci za polityczne dyskusje, robię to dla Polski która jest naszym wspólnym domem.