Jesli chodzi o grafike RDR na x36 i ps3 to jest wielki mit wymyslony przez fanbojow xboxa... wersja na ps3 jest jedynie ubozsza o trawe, w sumie to duzy minus imo, no ale co poradzic. My mamy lepsza grafike np w Fight Night.
Pewnie zaraz sie zacznie znow wojna konsolowa, wiec wyprzedze was troche i napisze co ja o tym sadze poniewaz x36 mialem ponad rok a teraz przesiadlem sie na ps3 (mam od poczatku lutego, czyli w zasadzie krotko).
Nie wnikajac w zadne pierdolety napisze te znaczace roznice:
1. x36 ma lepiej zbalansowany multiplayer, ale platny, w sumie w PS3 nie ma co narzekac no i jest darmowy
2. Oferta ps store w porownaniu do x'a to jakis smieszny zart... przepasc jest taka jak maluch a ferrari... tragedia, ogromny minus dla ps3
3. Kwestia pada - tu mozna ostro spekulowac. Generalnie pad od x'a jest ciezszy (co idzie na plus) i masywny, trzymajac go wiemy na 100% ze sie nie rozpadnie. Niestety nie ma aku wiec wkladamy baterie. Analogi (ich wykonanie i polozenie) sa lepsze niz w ps3 - sa wklesle wiec palce z nich nie spadaja. Krzyzak w x36 to jest totalna porazka - nie radze tego uzywac. Naciskasz w dol to robi sie gora, naciskasz w lewo do robi sie dol... to gowno ejst bezuzyteczne. W ps3 nie ma takiego problemu. Pad soniacza ma troche kiepskie R2 i L2 - kladac pada na biurku wciskaja sie te klawisze i przez to np przy ogladaniu filmu jak go odkladamy to zacznie nam sie przewijac. Trzeba na to uwazac. Poza tym pad od ps3 jest zbyt lekki i sprawia wrazenie, jakby sie mial zaraz rozwalic (choc tak nie jest). Na ogromny plus idzie tutaj zyroskop.
4. Cena - x36 jest troche tanszy, nie ma co tu gadac. Choc jesli wliczyc tu jeszcze kupno wireless adaptera i golda na multi to roznica jest juz niewielka. Kwestia przerobki... jesli nie masz kasy to kupuj x'a, ALE... jesli zaczniesz jechac jakie to ps3 jest beznadziejne to jestes zalosny. W koncu kupno konsoli tylko ze wzgledu na to, ze mozna grac za free jest zalosne. Nie ukrywam, ze sam tak na poczatku zrobilem, ale ja nigdy nie krytykowalem ps3. Generalnie jesli ktos chce kupic konsole to nie ma co ukrywac, trzeba byc troche przy kasie, bez wzgledu an to czy kupujesz ps3 czy x36.
5. Halas. Zaras ktos mnie tu pewnie wysmieje ale to bardzo wazna sprawa. Czarny chlebak chodzi cichutko, bez zarzutow. Cisza totalna. Jedynie jesli wiatraki robia maxymalne obroty a w pokojuz jest maxymalna cisza (wyciszony tv, zamkniete okna itp) to slychac lekki szum. x36 natomiast... chodzi jak odkurzacz. Nie polecam odpalac tej maszyny w nocy bo wszystkich obudzicie ;d
6. Brak wyjscia optycznego w x36 oraz zasilacz wielkosci polowy nintendo wii - smiech na sali.
To chyba tyle. Mimo wszystko,
tak na prawde najwazniejsza kwestia sa gry, a konkretnie ekskluzywy. Na ta chwile ps3 bije x36 totalnie, a jeszcze rok temu bylo na odwrot. Jakie hity ma xbox wg mnie? Halo 3, Gears of War, Fable... koniec. Ew mozna dopisac DoA (vs Tekken), Forza i PGR(vs GT), Perfect Dark Zero. Reszta jest albo na pc (Mass Effect, L4D) albo po prostu nie jest godna mej uwagi, czyt. nie podoba mi sie. A co ma ps3? Little Big Planet (niedlugo czesc 2), Heavy Rain, God of War, Killzone, Metal Gear Solid, Gran Turismo, Uncharted, Demons Souls, MAG, MotorStorm, inFamous, SOCOM, Resistance, Valkyria Chronicles, Warhawk... pewnie cos by sie jeszcze znalazlo (pisalem z glowy). Jak widac roznica jest calkiem spora.
Tyle ode mnie, pozdrawiam wszystkich fanbojow zarowno ps3 jak i x36. Jakie konsoli byscie nie wybrali i tka bedziecie zadowoleni