d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1127128129130131966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6.66
Aug 24 2011 11:22am
Quote (toyo @ 24 Aug 2011 18:12)
Ale u mnie chyba było tak nie raz w trakcie wgrywania romów i szykowania telefonu pod Androida, zdaje się, że wystarczyło włączyć telefon właśnie w tym trybie, chyba Vol- + czerwona słuchawka i możesz już normalnie flashować telefon.
Na zwykłym WM6.5 i to oryginalnym, ten telefon jest imo niestabilny. Wieszał mi się nie raz bez powodu, nie sprawdzałem wszystkich wersji oprogramowania i radia, ale jedno czy dwa, które miałem były do niczego.
W każdym razie HD2 jest raczej nie do zabicia. Jak ktoś tylko nie jest kamikadze i nie wgrywa wszystkiego jak leci, tylko sprawdza czy rom itp. na pewno jest odpowiedni dla jego telefonu to raczej nie ma szans nic urobić, bo już były na ten temat dyskusje na android.com.pl.

Mówiłem Ci już dawno o tym Transformersie ;)
Co do hot-spotu przez telefon to jest tak jak mówisz - używałem tego tylko wtedy, jak telefon był podpięty do ładowarki, bo inaczej procentowy wskaźnik stanu baterii pracował jak sekundnik.
Jak nie chce Ci się czekać to niech dziewczyna wyśle go w paczce do Ciebie, niech oznaczy go jako prezent, zdejmie folijke z ekranu itp., żeby nie wyglądał na fabrycznie nowy i niech nie wysyła w oryginalnym pudełku - wtedy szansa na cło jest raczej zerowa.
Gdybyś miał troche wolnej kasy, a dziewczyna potrafiła wysyłać paczki to mogę podpowiedzieć co jeśli chodzi o audio opłaca się kupić w USA, żeby mieć w PL spore przebicie. Korzystając chociażby z tego, że amazon niektórych rzeczy nie wysyła do Polski daje mozliwosc zarobku, zwlaszcza, jeśli ktoś może wysłać go w taki sposób, żeby ominąć cło.

Ano mowiles a ja posluchalem :) Dzieki za rade bo to faktycznie swietny sprzet. Dziewczyna wraca za rowno 30 dni wiec troche czasu jeszcze poczekam. Co do sprzetu audio to chetnie poslucham. Jednak bardziej chcialbym cos na wlasny uzytek. W paczki raczej nie bede sie z nia bawic, no chyba, ze faktycznie bedzie to cos sporego bo troche tego sprzetu juz w bagazu ma :D
Member
Gold: 1,513.66
Aug 24 2011 03:02pm

Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Aug 25 2011 06:04am
pozbylem sie balastu, sprzedalem spice w komisie za 300zl. nawet mi sie juz nie chcialo wystawiac na allegro.
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Aug 25 2011 06:52am
Quote (imnoise @ 25 Aug 2011 14:04)
pozbylem sie balastu, sprzedalem spice w komisie za 300zl. nawet mi sie juz nie chcialo wystawiac na allegro.

mam pytanko co do spicy
nie mialem z nim do czynienia w rl nigdy ale na filmikach na YT wydawalo sie ze ma marny ekran, zamula , beznadziejny dotyk
on tak nedzie naprawde chodzil czy dalo sie to jakso wyeliminowac modujac ?
Member
Aug 25 2011 07:07am
Quote (elkabel @ 25 Aug 2011 14:52)
mam pytanko co do spicy
nie mialem z nim do czynienia w rl nigdy ale na filmikach na YT wydawalo sie ze ma marny ekran, zamula , beznadziejny dotyk
on tak nedzie naprawde chodzil czy dalo sie to jakso wyeliminowac modujac ?

spica ma skopane sterowniki. samsung zrobil je 'na odpierdol sie'. na stockowym 2.1 nie ma nawet multidotyku. custom romy eliminuja nieco niedogodnosci, ale to i tak nedzny telefon.
i niech nie zmyli cie procesor samsunga 800MHz. nawet na podkreconym do 1GHz internet przeglada sie tragicznie. o wiele lepiej dziala to na bodajze qualcommie w zte blade (600MHz). strony wczytuja sie dlugo, zoom jest kulawy, multitouch dziwnie interpretowany. dotyk jest taki sobie, w porownaniu do iphone, czy teraz do hd2, to jest moim zdaniem zenada.
interfejs po jakims czasie zaczyna mulic i trzeba znowu soft od nowa wgrywac. ogolnie nie polecam.
Member
Gold: 0.00
Warn: 100%
Aug 25 2011 07:11am
Quote (imnoise @ 25 Aug 2011 14:04)

Też mam i leży jakieś 2 miesiące na półce, bo nie chce mi się męczyć z tym gównem. W jakim stanie był ten twój Samsung? Mój jest troche porysowany i nie wiem czy opłaca mi się go oddawać do komisu.
Member
Aug 25 2011 07:17am
Quote (martyna_fajny_mish @ 25 Aug 2011 15:11)
Też mam i leży jakieś 2 miesiące na półce, bo nie chce mi się męczyć z tym gównem. W jakim stanie był ten twój Samsung? Mój jest troche porysowany i nie wiem czy opłaca mi się go oddawać do komisu.

technicznie i wizualnie - nówka. zero rys i zadrapań, z uwagi na to, że szanuje sprzęt. B)
jakbym dał na allegro w komplecie z uchwytem i ładowarką samochodową, to wyciągnąłbym może z 400-450zł. ale mi się nie chciało czekać, aż ktoś kupi.
Member
Gold: 1,523.49
Aug 25 2011 07:24am
Quote (imnoise @ Aug 25 2011 03:07pm)
spica ma skopane sterowniki. samsung zrobil je 'na odpierdol sie'. na stockowym 2.1 nie ma nawet multidotyku. custom romy eliminuja nieco niedogodnosci, ale to i tak nedzny telefon.
i niech nie zmyli cie procesor samsunga 800MHz. nawet na podkreconym do 1GHz internet przeglada sie tragicznie. o wiele lepiej dziala to na bodajze qualcommie w zte blade (600MHz). strony wczytuja sie dlugo, zoom jest kulawy, multitouch dziwnie interpretowany. dotyk jest taki sobie, w porownaniu do iphone, czy teraz do hd2, to jest moim zdaniem zenada.
interfejs po jakims czasie zaczyna mulic i trzeba znowu soft od nowa wgrywac. ogolnie nie polecam.

To. Mam bladego, młodszy kupił sobie spice. Bardzo się ciesze że sam jej nie wziąłem, blady jest 10000 razy lepszy w użytkowaniu.
Member
Gold: 4.00
Aug 25 2011 08:51am
Lander, musze Ci chyba wreszcie po trzech miesiącach odpisać na PMa dot. programowania ;)

Gdyby ktoś miał jakieś telefony z Androidem do sprzedania to piszcie tutaj, imnoise myśle, że chociażby w tym temacie znalazłbyś kupca na tę Spicę za 300-350 zł bez większego problemu. No chyba, że się ogłaszałeś i nie zauważyłem posta.
U mnie znajomi często obracają telefonami, więc jeśli pojawia się sprzęt w dobrej cenie to bardzo możliwe, że kogoś znajdę.

Współlokator ma teraz Blackberry 9300 prosto z salonu do sprzedania, gdyby ktoś chciał spróbować sprzętu bez zielonego ufola.

Sam teraz zostanę chyba z Nokią 6300 do października, a potem zobaczymy co kupię. Albo coś prostego w stylu właśnie Spicy, albo będę szukał telefonu z jak największym ekranem. Kusi mnie Dell Streak 5, ale nie miałem go nigdy w rękach i nie wiem jak w praktyce wygląda szybkość.
Member
Aug 25 2011 09:03am
jedyny plus w spicy to bateria 1500mAh. a po wgraniu qubanin kernela z undervoltingiem, ten telefon potrafil trzymac z tydzien na baterii (nie mowie o lezeniu odlogiem, tylko o normalnym uzywaniu).
Go Back To Polska Topic List
Prev1127128129130131966Next
Add Reply New Topic New Poll