d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1126127128129130966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6.66
Aug 23 2011 02:41pm
Wlasnie stalem sie szczesliwym nabywca Transformera od asusa :) Tablet z amerykanskiego amazonu za 349$. Moja dziewczyna siedzi teraz w usa wiec jak wroci i mi go przywiezie to jesli tylko znajdzie sie jakis chetny na opinie to cos postaram sie naskrobac. Swoja droga 1000zl za taki sprzet to prawie jak za darmo ;)
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Aug 24 2011 05:28am
mam angielski rom miui i co za tym idzie angielski market. niestety po pobraniu google navigation mam angielskiego lektora, da sie to jakos zamienic na pl?
Member
Gold: 2,203.60
Aug 24 2011 07:18am
Dziś w pracy htc wildfire nagle padł, odebrałem telefon od znajomego i schowałem do kieszeni. Może po 15 min chciałem sprawdzić godzinę i telefon już nie działał. Teraz przy włączaniu pojawia się tylko ekran startowy ( biały z napisem htc ) i telefon jest tak jakby zawieszony, nie można go wyłączyć, jedynym sposobem jest wyciągnięcie baterii. Mogło się coś stać z systemem ? Imnoise wiesz może w czym będzie problem ?

This post was edited by dino99 on Aug 24 2011 07:19am
Member
Gold: 1,513.66
Aug 24 2011 07:28am
Quote (imnoise @ 24 Aug 2011 13:28)
mam angielski rom miui i co za tym idzie angielski market. niestety po pobraniu google navigation mam angielskiego lektora, da sie to jakos zamienic na pl?

Jak cos to tez sie przylaczam do pytania. Bo aktualnie to jedyna mozliwosc zmiany lektora na polski, to zmiana jezyka w calym telefonie. Nie wiem czemu, ale preferuje angielski miec w telefonie, ale nawigacja przydalaby sie polska ;P

Quote (dino99 @ 24 Aug 2011 15:18)
Dziś w pracy htc wildfire nagle padł, odebrałem telefon od znajomego i schowałem do kieszeni. Może po 15 min chciałem sprawdzić godzinę i telefon już nie działał. Teraz przy włączaniu pojawia się tylko ekran startowy ( biały  z napisem htc ) i telefon jest tak jakby zawieszony, nie można go wyłączyć, jedynym sposobem jest wyciągnięcie baterii. Mogło się coś stać z systemem ? Imnoise wiesz może w czym będzie problem ?

Wejdz do recovery i zrob wipe, zobacz czy pomoze.

This post was edited by zYwi3c on Aug 24 2011 07:28am
Member
Gold: 400.00
Aug 24 2011 07:33am
Quote (dino99 @ Aug 24 2011 01:18pm)
Dziś w pracy htc wildfire nagle padł, odebrałem telefon od znajomego i schowałem do kieszeni. Może po 15 min chciałem sprawdzić godzinę i telefon już nie działał. Teraz przy włączaniu pojawia się tylko ekran startowy ( biały  z napisem htc ) i telefon jest tak jakby zawieszony, nie można go wyłączyć, jedynym sposobem jest wyciągnięcie baterii. Mogło się coś stać z systemem ? Imnoise wiesz może w czym będzie problem ?

wyciągni baterie włóż i podłącz do ładowania i jak znam zycie zadziala

smartfony są jak stare laptopy z windowsem 95 - wieszają się czasem z byle powodu i mają tak samo dupne baterie
Member
Gold: 985.05
Aug 24 2011 07:35am
Quote (dino99 @ Aug 24 2011 07:18am)

Mi w ten sposob padly 2 pierwdze hd2, pojawialo sie tylko logo operatora i nic wiecej sie nie dzialo. Na szczescie mialem wykupione ubezpieczenie wiec oba telefony mi wymienili. Oczywko nie wiem co bylo tego powodem.
Sproboj uruchomic go w trybie botowania czy jak to sie tam nazywa
Member
Gold: 16.00
Aug 24 2011 07:44am
Quote (groom @ 23 Aug 2011 21:41)
Wlasnie stalem sie szczesliwym nabywca Transformera od asusa :) Tablet z amerykanskiego amazonu za 349$. Moja dziewczyna siedzi teraz w usa wiec jak wroci i mi go przywiezie to jesli tylko znajdzie sie jakis chetny na opinie to cos postaram sie naskrobac. Swoja droga 1000zl za taki sprzet to prawie jak za darmo ;)

To ja czekam na opinię, bo sam się delikatnie przymierzam do niego. Boli mnie tylko brak 3G, ale za taką cenę to bajka. A można zakupić jakieś urządzenie do udostępniania neta 3G przez wi-fi.
W Polsce to jakieś 1500 zł trzeba dać chyba.
Member
Gold: 6.66
Aug 24 2011 07:51am
Quote (VolveR @ 24 Aug 2011 14:44)
To ja czekam na opinię, bo sam się delikatnie przymierzam do niego. Boli mnie tylko brak 3G, ale za taką cenę to bajka. A można zakupić jakieś urządzenie do udostępniania neta 3G przez wi-fi.
W Polsce to jakieś 1500 zł trzeba dać chyba.

Jak masz telefon z androidem to nie probelm. Robisz z telefonu hot spot wifi, laczysz sie z tabletem i masz 3g :) Jedyny problem to to, ze ciagnie to baterie z telefonu jak jasna cholera.
Member
Gold: 2,203.60
Aug 24 2011 08:00am
Quote (zYwi3c @ Aug 24 2011 02:28pm)
Jak cos to tez sie przylaczam do pytania. Bo aktualnie to jedyna mozliwosc zmiany lektora na polski, to zmiana jezyka w calym telefonie. Nie wiem czemu, ale preferuje angielski miec w telefonie, ale nawigacja przydalaby sie polska ;P

Wejdz do recovery i zrob wipe, zobacz czy pomoze.

Bez zmian
Member
Gold: 4.00
Aug 24 2011 11:12am
Quote (nomadwgk @ 24 Aug 2011 14:35)
Mi w ten sposob padly 2 pierwdze hd2, pojawialo sie tylko logo operatora i nic wiecej sie nie dzialo. Na szczescie mialem wykupione ubezpieczenie wiec oba telefony mi wymienili. Oczywko nie wiem co bylo tego powodem.
Sproboj uruchomic go w trybie botowania czy jak to sie tam nazywa

Ale u mnie chyba było tak nie raz w trakcie wgrywania romów i szykowania telefonu pod Androida, zdaje się, że wystarczyło włączyć telefon właśnie w tym trybie, chyba Vol- + czerwona słuchawka i możesz już normalnie flashować telefon.
Na zwykłym WM6.5 i to oryginalnym, ten telefon jest imo niestabilny. Wieszał mi się nie raz bez powodu, nie sprawdzałem wszystkich wersji oprogramowania i radia, ale jedno czy dwa, które miałem były do niczego.
W każdym razie HD2 jest raczej nie do zabicia. Jak ktoś tylko nie jest kamikadze i nie wgrywa wszystkiego jak leci, tylko sprawdza czy rom itp. na pewno jest odpowiedni dla jego telefonu to raczej nie ma szans nic urobić, bo już były na ten temat dyskusje na android.com.pl.
Quote (groom @ 24 Aug 2011 14:51)
Jak masz telefon z androidem to nie probelm. Robisz z telefonu hot spot wifi, laczysz sie z tabletem i masz 3g :) Jedyny problem to to, ze ciagnie to baterie z telefonu jak jasna cholera.

Mówiłem Ci już dawno o tym Transformersie ;)
Co do hot-spotu przez telefon to jest tak jak mówisz - używałem tego tylko wtedy, jak telefon był podpięty do ładowarki, bo inaczej procentowy wskaźnik stanu baterii pracował jak sekundnik.
Jak nie chce Ci się czekać to niech dziewczyna wyśle go w paczce do Ciebie, niech oznaczy go jako prezent, zdejmie folijke z ekranu itp., żeby nie wyglądał na fabrycznie nowy i niech nie wysyła w oryginalnym pudełku - wtedy szansa na cło jest raczej zerowa.
Gdybyś miał troche wolnej kasy, a dziewczyna potrafiła wysyłać paczki to mogę podpowiedzieć co jeśli chodzi o audio opłaca się kupić w USA, żeby mieć w PL spore przebicie. Korzystając chociażby z tego, że amazon niektórych rzeczy nie wysyła do Polski daje mozliwosc zarobku, zwlaszcza, jeśli ktoś może wysłać go w taki sposób, żeby ominąć cło.

Quote (playerthree @ 24 Aug 2011 14:33)
wyciągni baterie włóż i podłącz do ładowania i jak znam zycie zadziala

smartfony są jak stare laptopy z windowsem 95 - wieszają się czasem z byle powodu i mają tak samo dupne baterie

To też prawda ;D raz myślałem, chyba jak miałem jeszcze HTC Magic, że jest po telefonie, bo wyłączył się bez powodu, ale wyjęcie baterii na 15 sekund... i ożył :)

This post was edited by toyo on Aug 24 2011 11:14am
Go Back To Polska Topic List
Prev1126127128129130966Next
Add Reply New Topic New Poll