Wiem, że owe miasto to zadupie, ale ostatnio głośno było chociażby na Info o tym, że prezydent Tarnobrzega przyjął łapówkę 20 tysięcy. Stracił urząd prezydenta, przesiedział 5 miesięcy w areszcie, bo dowodów za bardzo jednak nie ma i proces jest przekładany, a jak wyszedł teraz to z zakazem pełnienia funkcji publicznych. Wczoraj był w sprawie prywatnej w urzędzie to został wyprowadzony przez ochronę (xD).
No ale do rzeczy, oczywiście jak Kiełb poszedł do aresztu, to Mateusz Morawiecki (Prawo i Sprawiedliwość) powołał radnego, lidera lokalnych struktur PiS Kamila Kalinkę na pełniącego obowiązki prezydenta Tarnobrzega (Kiełb nie był z PiSu, był przeciwnikiem politycznym), Kalinka z kolei powołał radną PiSu Annę Pekar na stanowisko zastępcy Prezydenta.
18 lipca Grzegorz Kiełb wyszedł z aresztu więc Kalinka przestał być pełniącym funkcję prezydenta, tym zaś stała się Anna Pekar, która tego samego dnia na zastępcę swojego powołała Kalinkę.
Tak się bawią. ;'D
Nowa Pani Prezydent wyszła z przemówieniem takim, że wszyscy nie mogli się powstrzymać ze śmiechu. Oto ciekawszy fragment jej wystąpienia:
"Podjęłam decyzję, że
aby otworzyć te drzwi, które możemy otworzyć, odbyć te rozmowy, które już się odbyły, powołuję na stanowisko mojego zastępcy pana Kamila Kalinkę. Pracowałam z nim niespełna dwa i pół miesiąca i muszę powiedzieć, że ja jestem pod ogromnym wrażeniem jego pracowitości. Powiem, może nieskromnie, że zawsze miałam siebie za osobę pracowitą, ale Kamil Kalinka jest tytanem pracy" – mówiła Anna Pekár.
Swoją drogą, Pani Anna Pekar jest nauczycielką klas 1-3 w szkole podstawowej.

TL;DR: Strasznie mnie wkurwia, że nie istnieje w Polsce partia warta mojego głosu. PiS jest równie pojebany jak PO, Nowoczesna i wszystkie inne.
--
Tutaj przypomnienie o co chodziło z zatrzymaniem, łapówką itd.:
https://www.tvp.info/36108179/cba-zatrzymalo-prezydenta-tarnobrzegaThis post was edited by PQA on Jul 20 2018 09:10pm