d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1123912401241124212431426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 290.00
Warn: 10%
May 28 2018 03:27am
Quote (Last_Hope @ May 28 2018 11:26am)
Rozumiem ze nie toleruje glutenu?

Zapomnial dodac, ze studiuje prawo.
Member
Gold: 1,780.00
May 28 2018 04:18am
Brejza:DDDDDD
Member
Gold: 230.60
May 28 2018 07:14am
Tłumok.
Member
Gold: 2,986.38
Member
Gold: 50.00
May 28 2018 09:54am
Quote (Damundo @ 28 May 2018 15:28)

trochę naciągane. tam gdzie protestujący, tam przyklask opozycji. gdyby dzisiaj protestowali wolnorynkowcy że rząd wprowadza coraz to nowsze lub wyższe podatki żeby kupować głosy w wyborach, to banda swetru zaczęłaby nagle wyciągać wszędzie cytaty Misesa i udowadniać jaki to socjalizm zły. Oczywiście sami nie są zwolennikami wolnego rynku, ale nie przeszkadza im to w namawianiu ludzi do bojkotu "kaczystanu". ot, taka walka dla walki - typowa totalna opozycja.
Nie głosujcie na nich bo was okradają! Czy wy okradaliście za rządów PO? No tak, ale mniej. Czy będziecie okradać jak wygracie? Tak, ale przynajmniej nie wpadnie Rydzykowi i Misiewiczom.

Przestałem się interesować tym, co dzieje się w kraju. Wychodzi na to że większość ma w dupie los naszego kraju i czy wygra partia A czy -A, nic się nie zmieni.

This post was edited by Elfisher on May 28 2018 09:54am
Member
Gold: 79.01
May 28 2018 11:06am
Quote (Ironfister @ May 27 2018 10:58am)
Hehe marzenia

Po prostu ja napisałem już swoje:
-większość antropologów świata zachodniego nie wierzy w istnienie odrębnych ras ludzkich
-uważam ludzi za zbyt skomplikowane umysły, aby je można było przypisać do ras, jak jakieś głupie (w porównaniu do ludzi) psy czy koty
-a jeśli już koniecznie chcecie dzielić ludzi na rasy, to ja bym raczej dzielił pod kątem umysłowym (mądry/głupi albo liberał/kato-nacjonalista) a nie fizycznym (czarny/biały).

a wy swoje:
-przecież widać, że murzyn ma inny kolor skóry więc musi być innej rasy

dyskusje uważam zwyczajnie za zakończoną, nie widze szansy na przekonanie się nawzajem, nie będę 10 razy przeklejał posta.

zresztą takie antropologiczne dyskusje to troche spam tutaj (temat nazywa się "Polityka" a nie "Antropologia")

Skończył się protest, to wróciłeś się wypowiedzieć.
Member
Gold: 12,059.17
Jun 1 2018 12:11pm
Quote (Elfisher @ 28 May 2018 16:54)
trochę naciągane. tam gdzie protestujący, tam przyklask opozycji. gdyby dzisiaj protestowali wolnorynkowcy że rząd wprowadza coraz to nowsze lub wyższe podatki żeby kupować głosy w wyborach, to banda swetru zaczęłaby nagle wyciągać wszędzie cytaty Misesa i udowadniać jaki to socjalizm zły. Oczywiście sami nie są zwolennikami wolnego rynku, ale nie przeszkadza im to w namawianiu ludzi do bojkotu "kaczystanu". ot, taka walka dla walki - typowa totalna opozycja.
Nie głosujcie na nich bo was okradają! Czy wy okradaliście za rządów PO? No tak, ale mniej. Czy będziecie okradać jak wygracie? Tak, ale przynajmniej nie wpadnie Rydzykowi i Misiewiczom.

Przestałem się interesować tym, co dzieje się w kraju. Wychodzi na to że większość ma w dupie los naszego kraju i czy wygra partia A czy -A, nic się nie zmieni.

Elfisher sam sobie typie przeczysz.
Najpierw piszesz, że chcesz wolnego rynku.
A potem, że ma się coś zmienić.
Zakladam, że ci źle jest w Polsce teraz - zapewne za niska pensja, co?
I tu cię oświecę, masz niską pensje bo tak zdecydował ten twój wolny rynek.
To ten wolny rynek zdecydował, że zasługujesz tylko na te marne ochłapy.
Dobry budowlaniec w Polsce zarobi 6k+, lekarz 20k+, przedsiębiorca 10k+, programista 10k+ itp.
Powinieneś się cieszyć, że w tym kraju jest coś takiego jak pensja minimalna, kodeks pracy, i (jeszcze) otwarte granice na zachód, inaczej pewnie na tym wolnym rynku byś dostawał jeszcze gorsze ochłapy.
Wiec jakbyś faktycznie coś chciał zmienić dla miernot, to prędzej głosuj na Razem, co opodatkuje bogatych i da wam biednym ludziom socjal.
Member
Jun 1 2018 12:18pm
Quote (Ironfister @ 1 Jun 2018 19:11)
Elfisher sam sobie typie przeczysz.
Najpierw piszesz, że chcesz wolnego rynku.
A potem, że ma się coś zmienić.
Zakladam, że ci źle jest w Polsce teraz - zapewne za niska pensja, co?
I tu cię oświecę, masz niską pensje bo tak zdecydował ten twój wolny rynek.
To ten wolny rynek zdecydował, że zasługujesz tylko na te marne ochłapy.
Dobry budowlaniec w Polsce zarobi 6k+, lekarz 20k+, przedsiębiorca 10k+, programista 10k+ itp.
Powinieneś się cieszyć, że w tym kraju jest coś takiego jak pensja minimalna, kodeks pracy, i (jeszcze) otwarte granice na zachód, inaczej pewnie na tym wolnym rynku byś dostawał jeszcze gorsze ochłapy.
Wiec jakbyś faktycznie coś chciał zmienić dla miernot, to prędzej głosuj na Razem, co opodatkuje bogatych i da wam biednym ludziom socjal.

a ja głupi myślałem że ludzie zarabiają mało bo 50% wynagrodzenia wypływającego co miesiąc od pracodawcy w magiczny sposób znika i ląduje w kieszeniach socjalistów :)

This post was edited by Elfisher on Jun 1 2018 12:20pm
Member
Gold: 12,059.17
Jun 1 2018 12:46pm
Quote (Elfisher @ 1 Jun 2018 19:18)
a ja głupi myślałem że ludzie zarabiają mało bo 50% wynagrodzenia wypływającego co miesiąc od pracodawcy w magiczny sposób znika i ląduje w kieszeniach socjalistów :)

To zle myślałeś.
Na zachodzie tez są wysokie albo nawet wyższe podatki, ale nie przeszkadza to ichniejszym pracownikom zarabiać 3-4x więcej od Polaków.

A dlaczego państwo zabiera polowe pieniędzy? Już tłumacze.
Po pierwsze w pełni zdrowi ludzie pracują średnio jakieś 35 lat w swoim życiu, przez drugie 35 są na (współ)utrzymaniu państwa.
To już jest jedna przyczyna, dlaczego podatki muszą być wysokie.
Druga przyczyna, nie każdy jest w pełni zdrowy - niektórzy zamiast pracować pobierają renty, niektórzy wymagają kosztownego leczenia.
Do tego dużo innych wydatków państwa, np. obrona narodowa - 30mld, czyli średnio 2tys. rocznie od każdego pracującego.
Sądy, więziennictwo, prokuratura, policja - kolejne 2tys. rocznie od każdego
Infrastruktura? 65mld czyli 4tys rocznie od każdego pracującego
Ochrona środowiska? 1 tys
Widzisz ile rzeczy wymieniłem, to wszystko się dodaje i sumuje i jest jak jest.
Member
Jun 1 2018 01:03pm
Quote (Ironfister @ 1 Jun 2018 19:46)
To zle myślałeś.
Na zachodzie tez są wysokie albo nawet wyższe podatki, ale nie przeszkadza to ichniejszym pracownikom zarabiać 3-4x więcej od Polaków.

A dlaczego państwo zabiera polowe pieniędzy? Już tłumacze.
Po pierwsze w pełni zdrowi ludzie pracują średnio jakieś 35 lat w swoim życiu, przez drugie 35 są na (współ)utrzymaniu państwa.
To już jest jedna przyczyna, dlaczego podatki muszą być wysokie.
Druga przyczyna, nie każdy jest w pełni zdrowy - niektórzy zamiast pracować pobierają renty, niektórzy wymagają kosztownego leczenia.
Do tego dużo innych wydatków państwa, np. obrona narodowa - 30mld, czyli średnio 2tys. rocznie od każdego pracującego.
Sądy, więziennictwo, prokuratura, policja - kolejne 2tys. rocznie od każdego
Infrastruktura? 65mld czyli 4tys rocznie od każdego pracującego
Ochrona środowiska? 1 tys
Widzisz ile rzeczy wymieniłem, to wszystko się dodaje i sumuje i jest jak jest.

zachód nie był dotknięty komuną. żylibyśmy na podobnym poziomie co cywilizacja zachodnia, gdyby nie 50 lat prania mózgów i recesji gospodarczej.
Go Back To Polska Topic List
Prev1123912401241124212431426Next
Add Reply New Topic New Poll