d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1123612371238123912401426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 369.00
May 19 2018 06:33am
Quote (Ironfister @ May 18 2018 11:55pm)
Po prostu za głupi jesteś i nie rozumiesz.

Przykład:
Można być prześladowanym przez grupe nacjo-kato-bolszewickich oszołomów za bycie kosmitą, podczas gdy tak naprawde nie jest się kosmitą.

Analogicznie można być prześladowanym przez grupe nacjo-kato-bolszewickich oszołomów za nieuzasadnione podejrzenie bycia innej rasy.

Psów i ludzi nie ma co porównywać.

Psy są hodowane specjalnie, by miały określone cechy fizyczne i psychiczne. Jeśli młody pies nie spełnia określonych wymagań stawianych rasie, to nie ma młodych.
A jak spełnia, to robi mu się setki potomków.
Dlatego w przypadku psów można mówić o jakichś tam rasach, które się hoduje, ale ludzie są tak wymieszani, że nie można ich podzielić na rasy. No chyba że milion ras, to wtedy może by się udało każdego zaklasyfikować ;)

Wg czego byś chciał podzielić ludzi na te rasy? Kolor skóry? analfabetyzm wtórny? inteligencja?
Ja jestem pewien, że pomimo innego koloru skóry rasowo bliżej mi do np ciemnoskórego Baracka Obamy niż do przeciętnego, upośledzonego umysłowo nacjo-kato-bolszewika.

Oczywiście ludzie się różnią od siebie, ale jednak bardziej bym się skłaniał ku temu, że każdy człowiek jest jakimś tam mieszańcem, niż starał się na siłę wpychać ludzi do kilku określonych ras.

Ludzie maja rasy :huh:
To jest fakt. Widac podstawowki nie ukonczyles.
Member
Gold: 7,352.78
May 19 2018 07:35am
Jeszcze pare lat temu nie mozna bylo przetaczac bialym krwi od czarnych ale przeciez wszyscy jestesmy tacy sami.
Member
Gold: 12,059.17
May 20 2018 02:09am
Quote (Last_Hope @ 19 May 2018 13:33)
Ludzie maja rasy :huh:
To jest fakt. Widac podstawowki nie ukonczyles.

Albo dawno chodziłeś do szkoły, albo miałeś niedouczonych nauczycieli.
Aktualnie 70-80% antropologów w USA odrzuca pojęcie biologicznej rasy człowieka.
źródło: wikipedia
Member
Gold: 124.01
May 20 2018 02:27am
O kurwa, ten to ma napierdolone. Ludzie to zwierzęta. Zwierzęta mają rasy. Nie trzeba być pierdolonym rasistą żeby tak odróżniać ludzi. Nie chce mi się tego szerzej opisywać ani argumentować bo nie ma dla kogo. Skocz wreszcie z mostu

This post was edited by Niemowmi on May 20 2018 02:28am
Member
Gold: 12,059.17
May 20 2018 02:47am
Quote (Niemowmi @ 20 May 2018 09:27)
O kurwa, ten to ma napierdolone. Ludzie to zwierzęta. Zwierzęta mają rasy. Nie trzeba być pierdolonym rasistą żeby tak odróżniać ludzi. Nie chce mi się tego szerzej opisywać ani argumentować bo nie ma dla kogo. Skocz wreszcie z mostu

Człowiek to nie jest zwykle zwierze jak pies czy kot.
I nie chodzi mi tu o takie rzeczy jak wyprostowana postawa, tylko o unikalny mózg, który daje możliwość myślenia abstrakcyjnego, mówienia, pisania, tworzenia rzeczy itp
Żadne zwierze tego nie potrafi.
Właśnie z powodu mózgu nie da się moim zdaniem podzielić ludzi na rasy. No bo jak podzielić na rasy społeczeństwo np takie jak polskie, złożone z prawaków i nieprawaków?
A co jak takie rodzeństwo jak u Kurskiego, gdzie jeden brat z jednych rodziców jest kato-kaczystą a drugi sympatykiem demokracji? Wtedy jeden brat jest jednej rasy a drugi drugiej? A co jeśli ktoś się zmieni, wtedy powinnismy go przepisać miedzy rasami? A co jeśli ktoś jest kaczystą tylko dla pieniędzy? Powinien być w rasie kaczystow czy demokratów? Czy może mu jeszcze jedna rasę zrobić dla niego?
Teraz widzisz dlaczego nie da się podzielić na rasy, jak psy czy koty?

Ale antropologiem nie jestem, dla mnie głównym argumentem jest opinia większości antropologów.
Member
Gold: 369.00
May 20 2018 03:00am
Quote (Ironfister @ May 20 2018 10:09am)
Albo dawno chodziłeś do szkoły, albo miałeś niedouczonych nauczycieli.
Aktualnie 70-80% antropologów w USA odrzuca pojęcie biologicznej rasy człowieka.
źródło: wikipedia

Ta lewacka propaganda już całkowicie zjadła Ci mózg :huh:
JA wiem, że termin "rasa" nie jest mile widziany w dobie globalizacji, ale popatrz na fakty.

Tu chodzi o drobne różnice w kodzie genetycznym.
Member
Gold: 3.01
May 20 2018 04:22am
Quote (Ironfister @ 20 May 2018 10:47)
Człowiek to nie jest zwykle zwierze jak pies czy kot.
I nie chodzi mi tu o takie rzeczy jak wyprostowana postawa, tylko o unikalny mózg, który daje możliwość myślenia abstrakcyjnego, mówienia, pisania, tworzenia rzeczy itp
Żadne zwierze tego nie potrafi.
Właśnie z powodu mózgu nie da się moim zdaniem podzielić ludzi na rasy. No bo jak podzielić na rasy społeczeństwo np takie jak polskie, złożone z prawaków i nieprawaków?
A co jak takie rodzeństwo jak u Kurskiego, gdzie jeden brat z jednych rodziców jest kato-kaczystą a drugi sympatykiem demokracji? Wtedy jeden brat jest jednej rasy a drugi drugiej? A co jeśli ktoś się zmieni, wtedy powinnismy go przepisać miedzy rasami? A co jeśli ktoś jest kaczystą tylko dla pieniędzy? Powinien być w rasie kaczystow czy demokratów? Czy może mu jeszcze jedna rasę zrobić dla niego?
Teraz widzisz dlaczego nie da się podzielić na rasy, jak psy czy koty?

Ale antropologiem nie jestem, dla mnie głównym argumentem jest opinia większości antropologów.

Ty pierdolony kłamco xD a o delfinach słyszałeś? Większość antropologów? XD większość antropologów twierdzi, że pochodzimy od małpy, ty skurwialy oszuście. Każde dziecko to wie, kłamliwa mendo.
Zrzygalbym się na ciebie, gdybym tylko miał możliwość. Brzydzę się kłamstwem i takim ściekiem, jaki leci z twojej dupy (ust).
Member
Gold: 50.00
May 20 2018 04:54am
Ja pierdole ten typ to amfibia pływająca po morzu własnego gówna
Member
Gold: 0.00
May 20 2018 08:18am
Rasy u czlowieka jeszcze sie nie wyodrebnily. Za krotki czas specjacji. Rasa w znaczeniu zdolnosc do reprodukcji potomka dwoch osobnikow. Czarny, zolty, bialy moga sie swobodnie mieszac. I kolor skory czy rozklad IQ to bardziej umaszczenie jak u psow hodowlanych.

This post was edited by byczbycz on May 20 2018 08:30am
Member
Gold: 6,207.00
May 20 2018 09:40am
Quote (byczbycz @ 20 May 2018 16:18)
Rasy u czlowieka jeszcze sie nie wyodrebnily. Za krotki czas specjacji. Rasa w znaczeniu zdolnosc do reprodukcji potomka dwoch osobnikow. Czarny, zolty, bialy moga sie swobodnie mieszac. I kolor skory czy rozklad IQ to bardziej umaszczenie jak u psow hodowlanych.

Mylisz rasę z gatunkiem.
Go Back To Polska Topic List
Prev1123612371238123912401426Next
Add Reply New Topic New Poll