Quote (Nothus @ 17 May 2018 09:03)
Co do kurwy? :D auto-szach-mat
Po prostu za głupi jesteś i nie rozumiesz.
Przykład:
Można być prześladowanym przez grupe nacjo-kato-bolszewickich oszołomów za bycie kosmitą, podczas gdy tak naprawde nie jest się kosmitą.
Analogicznie można być prześladowanym przez grupe nacjo-kato-bolszewickich oszołomów za nieuzasadnione podejrzenie bycia innej rasy.
Quote (Xasthur @ 17 May 2018 13:44)
Śmieszne jest to, że w ramach jednego gatunku, ludzie dzielą psy na rzyliardy ras, a jednocześnie dostają białej gorączki, kiedy ktoś inny zauważa różnicę między białym i czarnym człowiekiem.
Psów i ludzi nie ma co porównywać.
Psy są hodowane specjalnie, by miały określone cechy fizyczne i psychiczne. Jeśli młody pies nie spełnia określonych wymagań stawianych rasie, to nie ma młodych.
A jak spełnia, to robi mu się setki potomków.
Dlatego w przypadku psów można mówić o jakichś tam rasach, które się hoduje, ale ludzie są tak wymieszani, że nie można ich podzielić na rasy. No chyba że milion ras, to wtedy może by się udało każdego zaklasyfikować

Wg czego byś chciał podzielić ludzi na te rasy? Kolor skóry? analfabetyzm wtórny? inteligencja?
Ja jestem pewien, że pomimo innego koloru skóry rasowo bliżej mi do np ciemnoskórego Baracka Obamy niż do przeciętnego, upośledzonego umysłowo nacjo-kato-bolszewika.
Oczywiście ludzie się różnią od siebie, ale jednak bardziej bym się skłaniał ku temu, że każdy człowiek jest jakimś tam mieszańcem, niż starał się na siłę wpychać ludzi do kilku określonych ras.