Quote (Lesny_Barb @ 30 Mar 2018 10:49)
Oj Ty nikosiu, w partii Wolność, wszyscy liczący się tam ludzie mają firmy i własne, ciężko zarobione pieniądze, nie jak Twoja partia nieudaczników - która bez polityki i przekrętów typu "kupna mieszkań za grosze" to by mieli taki majątek jak pierwszy lepszy menel, bo Ci Twoi nieudacznicy, w porównaniu do takiego chociażby Korwina, bez poselskiej diety nie wyobrażają sobie rzeczywistości, a więc mamią takich idiotow jak Ty, obiecując im Bóg wie co, byleby kolejny raz zasiąść przy żłobie.
Natomiast to, że jakiś sympatyk zarabia 1000 zl to niby ma oznaczać, że wszyscy tam tyle zarabiają? (Wiem, Ty i te Twoje cudownie wnioski) Powiem więcej, ten gość co zarabia te 1000 zl i tak jest społecznie bardziej pożyteczny od wszystkich Twoich polityków, bo on do budżetu coś wnosi, a Twoi politycy z tego żyją hahaha
Po pierwsze tak się składa, ze to akurat „uczciwy” Kukiz kupił od miasta mieszkanie w Warszawie za grosze.
Jest bogaty, ale nadal mu mało i musiał się jeszcze połakomić na mieszkanie od państwa.
W tej sprawie prokuratura wszczęła śledztwo.
Wygląda na to, że Kukiz może być zakładnikiem Kaczyńskiego:
Kaczyński kiedy tylko zechce może go posłać do pierdla za ten przekręt z mieszkaniem.
https://dorzeczy.pl/kraj/46080/Sprawa-mieszkania-Pawla-Kukiza-Prokuratura-wszczela-sledztwo.htmlSam Korwin zaś przez lata żył na państwowym socjalu, ubezpieczony w rolniczej kasie, utworzonej i dofinansowywanej przez państwo dla (zazwyczaj ubogich) rolników.
Korwin grywał i wygrywal tez podobno w pokera, ale ja się pytam: kto mu podstawiał słabych graczy?
Dowodów nie mam, ale na miejscu sluzb państwowych zbadałbym, czy czasem Ci słabi gracze nie byli sterowani z Kremla.