Quote (Lesny_Barb @ 23 Mar 2018 01:09)
Taaa, przypomnial mi się pewien artykul na bodajże okopress, gość twierdził że żeby nie dać się propagandzie, trzeba szukać rzetelnych źródeł informacji i w nawiasie wymienił te źródła m. in. Gazeta wyborcza, TVN, newsweek.. :rofl:
Bo to są rzetelne źródła informacji. Tylko ty i tobie podobni ich nie lubicie, bo m.in są za rozdziałem państwa od kościoła, a wy byście chcieli państwa fundamentalnego, na wzór afrykańsko-azjatyckich państw islamskich.
Quote (l1pa @ 23 Mar 2018 00:37)
mówi o propagandzie wrzucając link do lepszej ^^
Na tej stronie co podałem jakieś 90% to suche fakty typu: "Z inicjatywy PO od grudnia 2013 roku samorządy powołują Rady Seniorów. Ta instytucja jest partnerem i doradcą dla samorządów gminnych."
Dla porównania, jak włączysz wiadomości tvp, teoretycznie bezstronne, to tam nie podają nawet faktów, tylko głównie opinie prawicowych polityków, teksty w stylu: "wysoki rachunek za rządy PO-PSL zapłacili Polacy" (to autentyczny tzw. pasek). Brak merytoryki, faktów, za to przedstawia się "opinie" jako "fakty".
Widzisz różnice? bo ja tak.
Poza tym nie kaze wam kochać platformy, najlepiej jest czytać zarówno katobolszewickie jak i prodemokratyczne media, aby samemu dowiedzieć się, które są bliższe prawdy.
Ale jak ktoś nie ma na to czasu, to moim zdaniem olewając media katobolszewickie wiele się nie traci. Równie dobrze mógłbyś czytać gazety Stalina, podobny poziom i styl propagandy.