Quote (Grigo @ 22 Apr 2013 19:42)
Słyszałem, że po takim ostrym bieganiu trzeba zregenerować organizm, nawodnić się i że dobrze jest jakieś białka, węglowodany spożyć jak najszybciej od treningu, że można nawet w formie napoju i podobno sok pomarańczowy załatwia sprawę, prawda to? Bo ja w sumie chleję zwykłą wodę tylko... A przyjmując te węglowodany, białka i inne podobno mięśnie się dużo szybciej regenerują i ogólnie organizm lepiej funkcjonuje.
ta, ale to i bieganie 2x dziennie i spalanaie tysiace kalorii na treningach to na poziomie mistrzowskim, czytaj np Kowalczyk
NAM jeszcze daleko do tego, treningi 2x dziennie to ogromna glupota, raz dziennie rowniez... Nie ma co na sile tak katowac organizmu, bo skutki moga byc odwrotne od planowanych...
Przypominam ze przy bieganiu duzych dystansow, duzej ilosci treningow predzej czy pozniej cierpia kolana, biodra, stopy, kregoslup, czy inne stawy/kosci...
TO ma byc przyjemnosc, a efekty same przyjda
Quote (Grigo @ 22 Apr 2013 19:46)
A z tym sokiem pomarańczowym to zły pomysł? Gdzieś pisało, że to nawadnia + te składniki zawiera jakieś.
Biegałem, wychodziłem ~9 i normalnie jadłem przed bieganiem śniadanie.
Przed bieganiem np u mnie tym dlugim wybieganiem wcinam np kawaleczek ciasta, albo cos malego slodkiego, a popijam kawa z lyzeczka cukru. Spokojnie i dlugo daje energie
This post was edited by anywayACID on Apr 22 2013 12:48pm