d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Janusz Korwin Mikke > Temat Oficjalny
Prev11112131415144Next
Add Reply New Topic New Poll
Banned
Gold: 38.00
Warn: 20%
May 12 2014 08:26am
Quote (KongresNowejPrawicy @ May 12 2014 03:11pm)
część ;)

7% w najnowszym sondazu, oby dojechac do 10 :)

http://www.youtube.com/watch?v=aEhcRVQGaII

This post was edited by Eripe on May 12 2014 08:27am
Banned
Gold: 5.00
Warn: 40%
May 12 2014 08:30am
Quote (KongresNowejPrawicy @ May 12 2014 03:55pm)
Nie wiem, lubię przekonywać ludzi, takie dialogi zmuszają uczestników dyskusji do zastanowienia i refleksji. Poza tym jest to część moich kompetencji w KNP.

Przynależność do KNP generuje jakieś profity? Mam na myśli te majątkowe, bo jeśli nie to wybrał Pan najgorsze z możliwych miejsc do prowadzenia dialogu z 'ludzmi'. Gro forumowiczów reprezentuje upośledzenie intelektualne w stopniu znacznym, wiec jakiekolwiek formy dyskusji są w wielu przypadkach bezcelowe.

Dlaczego nie wybrać np. forum łowieckiego, posiadaczy jachtów, lub grajacych w golfa, które zapewne (bo wydaje się to logiczne) zrzeszają ludzi o powiedzmy 'wyższym statusie społecznym' niż 15-30 latkowie grający na komputerze.
Rozumiem że w dzisiejszych czasach warto zabiegać o względy młodzieży i hołoty, ale wydaje mi się że kierowanie swojego przekazu do ludzi bardziej wpływowych przyniosłoby dużo lepszy efekt. Ci ludzie czesto posiadają rodziny i spory autorytet wśród niej, więc ich potencjał jest dużo większy.
Oczywiście jeśli płacą Panu za robienie czegokolwiek, niezależnie od rezultatów to nie było tematu :)

This post was edited by Walsnats on May 12 2014 08:31am
Member
Gold: 0.00
May 12 2014 08:38am
Quote (Walsnats @ May 12 2014 04:30pm)
Przynależność do KNP generuje jakieś profity? Mam na myśli te majątkowe, bo jeśli nie to wybrał Pan najgorsze z możliwych miejsc do prowadzenia dialogu z 'ludzmi'. Gro forumowiczów reprezentuje upośledzenie intelektualne w stopniu znacznym, wiec jakiekolwiek formy dyskusji są w wielu przypadkach bezcelowe.

Dlaczego nie wybrać np. forum łowieckiego, posiadaczy jachtów, lub grajacych w golfa, które zapewne (bo wydaje się to logiczne) zrzeszają ludzi o powiedzmy 'wyższym statusie społecznym' niż 15-30 latkowie grający na komputerze.
Rozumiem że w dzisiejszych czasach warto zabiegać o względy młodzieży i hołoty, ale wydaje mi się że kierowanie swojego przekazu do ludzi bardziej wpływowych przyniosłoby dużo lepszy efekt. Ci ludzie czesto posiadają rodziny i spory autorytet wśród niej, więc ich potencjał jest dużo większy.
Oczywiście jeśli płacą Panu za robienie czegokolwiek, niezależnie od rezultatów to nie było tematu :)

W KNP to członkowie najczęściej dopłacają do działalności partyjnej, to wyróżnia nas od mainstreamu. To jest tylko jedno z wielu forów, gdzie działam, jeśli istotnie będzie to strata czasu to je opuszczę. Udało się nawiązać tu sensowną dyskusję, nie jest tak źle.

Plusik:

http://parezja.pl/nasz-news-zerowa-frekwencja-na-spotkaniu-palikotem-jeleniej-gorze/

This post was edited by KongresNowejPrawicy on May 12 2014 08:55am
Member
Gold: 369.00
May 12 2014 09:17am
Quote (KongresNowejPrawicy @ May 12 2014 04:38pm)
W KNP to członkowie najczęściej dopłacają do działalności partyjnej, to wyróżnia nas od mainstreamu. To jest tylko jedno z wielu forów, gdzie działam, jeśli istotnie będzie to strata czasu to je opuszczę. Udało się nawiązać tu sensowną dyskusję, nie jest tak źle.

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10308243_10152058599147060_1699179853709579509_n.jpg
Plusik:
http://parezja.pl/nasz-news-zerowa-frekwencja-na-spotkaniu-palikotem-jeleniej-gorze/

Chyba będę oglądać to wieczorkiem ;)
Banned
May 12 2014 09:23am
Quote (KongresNowejPrawicy @ May 12 2014 04:38pm)

Nie interesuję się polityką, wiec moje pojęcie o wynagrodzeniach w partiach jest znikome. Jednak przyjmowanie postawy rodem z republiki rzymskiej powinno być uważane za normalność, a nie jako powód do dumy. To lud powinien zweryfikować polityków czerpiących wymierne korzyści z piastowania urzędu, ale jak widać na przestrzeni lat - niewiele się zmienia w tej kwestii. Myślę że mentalność polaków nie pozwoli na normalne rządy w tym kraju przez najbliższe 3 dekady, a jedyną szansą na rewolucję w tej kwestii jest jakaś globalna katastrofa/wojna.
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
May 12 2014 09:25am
Podzial narodowcow na socjalistow i liberalow jest malo realny. ;] Na pewno nie w najblizszej przyszlosci i nie w obecnych warunkach.

Dopóki Korwin bedzie glowa KNP wspolpraca nie bedzie latwa. Czesc narodowcow reaguje na niego alergicznie. :D

Naprawde myslicie, ze mozliwa jest 0 ingerencja panstwa w gospodarke?:D

This post was edited by kefir on May 12 2014 09:33am
Member
Warn: 10%
May 12 2014 09:32am
TYLKO JANURZ KORWIN
Member
Gold: 12,059.17
May 12 2014 10:10am
Quote (KongresNowejPrawicy @ 12 May 2014 14:43)
Są lub były legalne. Były, np. od początku istnienia ludzkości do mniej-więcej XIX-XX wieku (oczywiście nie wszędzie/w zależności od kontynentu). Teraz podobno niektóre zakazy zniósł Urugwaj, nie znam dokładnie sytuacji. Nie szukamy jakichś 'wzorców', zawsze podążamy zgodnie z pewnymi aksjomatami.

Machina wyborcza ruszyła i to na poważnie, następnym razem wejdziecie do sejmu, wydaje mi się że powinniście nie traktować "ogólnych aksjomatów" zbyt dosłownie, a raczej traktować je w przybliżeniu, bardziej praktycznie.

Czy wiecie że heroina silnie uzaleznia już za pierwszym razem? Tak, wystarczy wziąć raz (choćby z ciekawości) i już można się uzaleznić.
O ile uważam "imprezowe" narkotyki za dopuszczalne do zażywania (jak ktoś koniecznie musi się truć) to te ciężkie powinny zdecydowanie być zabronione. Myśle że 95% społeczeństwa zgadza się ze mną w kwestii twardych narkotyków.

To że nie ma absolutnie żadnego kraju który się na to zdecydował też o czymś świadczy.

W średniowieczu nie było heroiny więc argument że kiedyś była legalna jest nietrafiony.

Jeśli można to proszę o przekazanie uwagi do waszej "komisji programowej".
Member
May 12 2014 10:33am
Quote (kefir @ May 12 2014 05:25pm)

Naprawde myslicie, ze mozliwa jest 0 ingerencja panstwa w gospodarke?:D

Co jest konieczne, jest też możliwe. Polecam:
Ludwig von Mises
Henry Hazlitt
Carl Menger
Frederic Bastiat
na początek

Quote (Ironfister @ May 12 2014 06:10pm)
Machina wyborcza ruszyła i to na poważnie, następnym razem wejdziecie do sejmu, wydaje mi się że powinniście nie traktować "ogólnych aksjomatów" zbyt dosłownie, a raczej traktować je w przybliżeniu, bardziej praktycznie.

Czy wiecie że heroina silnie uzaleznia już za pierwszym razem? Tak, wystarczy wziąć raz (choćby z ciekawości) i już można się uzaleznić.
O ile uważam "imprezowe" narkotyki za dopuszczalne do zażywania (jak ktoś koniecznie musi się truć) to te ciężkie powinny zdecydowanie być zabronione. Myśle że 95% społeczeństwa zgadza się ze mną w kwestii twardych narkotyków.

To że nie ma absolutnie żadnego kraju który się na to zdecydował też o czymś świadczy.

W średniowieczu nie było heroiny więc argument że kiedyś była legalna jest nietrafiony.

Nie można raz traktować człowiek jako odpowiedzialnego, a innym razem nie. Stosowanie właśnie tych aksjomatów nie może być wybiórcze. Idziemy do końca zgodnie z doktryną, Prezes powtarza to od 40lat, ktoś to w nareszcie zauważa.

Banned
May 12 2014 10:57am
Quote (Ironfister @ May 12 2014 06:10pm)

im wiecej umysłowych kalek zacpa sie na smierc po całkowitej legalizacji, tym lepiej dla normalnych ludzi i nadludzi.
po to masz mozg zeby z niego korzystać
Go Back To Polska Topic List
Prev11112131415144Next
Add Reply New Topic New Poll