d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Zakłady Bukmacherskie > Temat Oficjalny
Prev1111213141586Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.55
Warn: 40%
Sep 4 2011 05:30pm
Quote (snopek @ 5 Sep 2011 01:18)
Mam swoje forum o tej tematyce, ale mało userów i praktycznie martwe :( Żeby żyło trzeba reklamę robić i zajmować się, ale nie mam za bardzo na to czasu.

e: xxxRedxxx tu akurat grałem progresję w tenisie na przełamania. Kursy cały czas zmieniają się. Jak serwuje zawodnik A to on ma większe szanse na wygranie gema i dlatego w progresji na przełamania stawia się w drugą stronę - wtedy kursy są wyższe, ale wiadomo raz wchodzi, a raz nie. Tego typu nie trafiłem za pierwszym razem :) wcześniej wtopiłem trochę, ale po trafieniu zwróciło się i na plus wyszedłem. Progresja polega na tym by stawkę zwiększać po porażkach na kolejne typy tak by jak się w końcu trafi to wróci się to co się przegrało i jeszcze na plus wyjdzie. Niebezpieczna gra, ale w tenisie sprawdza się dość fajnie.

z tego co mi wiadomo to progresja przy jakichkolwiek grach hazardowych prawie zawszę kończy się bankructwem :wacko:
Member
Gold: 730.21
Sep 4 2011 05:34pm
progresja się dobrze sprawdza przy grach typu 50/50 np czarne/czerwone lub wygra/przegra, w momencie gdy dochodzi trzeci element (np. remis w piłce nożnej) to raczej nie wypada zbyt dobrze.
ja trzymam się zasady żeby ugrać tyle ile się założyło na początku i rzucić to w cholerę, bo w końcu każdy będzie pod kreską, prędzej czy później.
Member
Gold: 266.57
Sep 4 2011 05:34pm
Quote (Thor_Collosus @ Sep 4 2011 11:30pm)
z tego co mi wiadomo to progresja przy jakichkolwiek grach hazardowych prawie zawszę kończy się bankructwem  :wacko:

Dobrze mówisz i dlatego jak się ktoś chce za progresję wziąć to musi być finansowo przygotowany na kilka, albo kilkanaście szczebli, a co za tym idzie podwojeń stawki. W tenisie na przełamania często w pierwszym secie ktoś przełamie i dlatego uważam, że jak progresję to tenis najlepiej.
Member
Sep 4 2011 05:44pm
Quote (xxxRedxxx @ 5 Sep 2011 01:34)
progresja się dobrze sprawdza przy grach typu 50/50 np czarne/czerwone lub wygra/przegra, w momencie gdy dochodzi trzeci element (np. remis w piłce nożnej) to raczej nie wypada zbyt dobrze.
ja trzymam się zasady żeby ugrać tyle ile się założyło na początku i rzucić to w cholerę, bo w końcu każdy będzie pod kreską, prędzej czy później.

jesteś w dużym błędzie progresja czyli Martingale zawsze w ruletce kończy się bankructwem (serie 9 czarny pod rząd to nic nadzwyczajnego a trafią się nieraz 15-18) na początku jest różowo ale później już nie, jak poszukasz w internecie wykres gry płaską stawką a progresją to wychodzi na to że progresja szybciej prowadzi do bankructwa niż płaska stawka.

Quote (snopek @ 5 Sep 2011 01:34)
Dobrze mówisz i dlatego jak się ktoś chce za progresję wziąć to musi być finansowo przygotowany na kilka, albo kilkanaście szczebli, a co za tym idzie podwojeń stawki. W tenisie na przełamania często w pierwszym secie ktoś przełamie i dlatego uważam, że jak progresję to tenis najlepiej.

w bukmacherce progresja jest lepsza bo można przewagę zakładu na swoją korzyść obrócić czego w kasynach nie ma bo najmniejsza przewaga kasyna to w BJ 0.57%
Member
Sep 4 2011 05:46pm
Quote (Thor_Collosus @ Sep 4 2011 11:44pm)
jesteś w dużym błędzie progresja czyli Martingale zawsze w ruletce kończy się bankructwem (serie 9 czarny pod rząd to nic nadzwyczajnego a trafią się nieraz 15-18) na początku jest różowo ale później już nie, jak poszukasz w internecie wykres gry płaską stawką a progresją to wychodzi na to że progresja szybciej prowadzi do bankructwa niż płaska stawka.

w bukmacherce progresja jest lepsza bo można przewagę zakładu na swoją korzyść obrócić czego w kasynach nie ma bo najmniejsza przewaga kasyna to w BJ 0.57%

dlatego ja zawsze stawiałem na zmianę, raz czarne raz czerwone : D
Member
Sep 4 2011 05:48pm
Quote (xxxRedxxx @ 5 Sep 2011 01:46)
dlatego ja zawsze stawiałem na zmianę, raz czarne raz czerwone : D

ale to jest jedno i to samo :rolleyes: masz tylko przewagę psychologiczna :) czyli szanse 50/50 plus to 0 czyli przewaga kasyna
Member
Sep 4 2011 05:49pm
Quote (Thor_Collosus @ Sep 4 2011 11:48pm)
ale to jest jedno i to samo  :rolleyes: masz tylko przewagę psychologiczna :) czyli szanse 50/50 plus to 0 czyli przewaga kasyna

random is random
Member
Sep 4 2011 05:56pm
Quote (xxxRedxxx @ 5 Sep 2011 01:49)
random is random

A powiedz mi czy cokolwiek się zmienia z matematycznego punktu widzenia ?
obstawiasz cały czas czarne czyli 50/50 - przewaga kasyna coś koło 2.5x %
obstawiasz raz czarne raz białe również 50/50 - przewaga kasyna również 2.5x %

Nawet Einstein powiedział kiedyś pewne zdanie że aby wygrać z ruletką trzeba mieć nieograniczony kapitał,
Ale znając już z tego forum twoją mentalność to nawet argument tego fizyka ci nic nie da, twoje pieniądze zresztą .
Member
Gold: 13,143.01
Sep 4 2011 06:10pm
Quote (Thor_Collosus @ 5 Sep 2011 01:56)

Nawet Einstein powiedział kiedyś pewne zdanie że aby wygrać z ruletką trzeba mieć nieograniczony kapitał,
Ale znając już z tego forum twoją mentalność to nawet argument tego fizyka ci nic nie da, twoje pieniądze zresztą .

rosyjskom ruletkom nom ?
Member
Gold: 0.01
Warn: 30%
Sep 4 2011 06:15pm
Quote (Thor_Collosus @ Sep 5 2011 01:56am)

Dokładnie tak. W internecie jest pełno artykułów, gdzie gość zaklina się jakich to on kokosów nie zbił przez progresję.
Oczywiście na początku sposób wydawał się zajebisty, przecież nie może w nieskończoność padać jeden kolor, no ale do rzeczy.
Odpaliłem wirtualną ruletkę i zgodnie z zasadą progresji zacząłem grać. $1 na czarne, jak padło to znowu $1, tym razem na czerwone,
jak fail to $2 dalej na czarne i tak do skutku. Przez pierwsze 10-20 min leciało całkiem dobrze. Szło tylko do przodu, seria nie przekraczała
3-4 razy. No, ale pograłem dłużej i przestało być kolorowo. Na 3 serwisach w ciągu godziny 1-2 razy trafiało mi się, że zgodnie z zasadą progresji
musiałem już postawić $512 na dany kolor, a limit = $500 także w najlepszym wypadku jestem $12-$1(wygrana)= $11 w plecy.
Czyli znowu musimy 11 razy wygrać żeby odrobić straty, nie pamiętam ile tam wychodziło zysku w jakim czasie, miałem gdzieś
notatki z tego, odpalałem stoper i grałem normalnym tempem i miałem tam wyliczone wszystko. Raz miałem sytuację, że 3x stawiałem $500 zanim padło,
oczywiście ciągle zasada progresji, ale limit to limit. Także w tej sytuacji byłem już 1499$ w plecy. Także jeśli tak wygląda gra na wirtualne pieniądze,
gdzie całość polega na promocji ruletki, to raczej podziękuję. A pamiętam, że typ pisał, że rzucił pracę i grał kilka godzin dziennie i z zysku już dom postawił nawet, no kurwa, parodia ;D
Doszedłem do wniosku, że zyskać na ruletce można, jak najbardziej, ale trzeba mieć nieograniczony kapitał, a w realiach, w których żyję ruletka to jedno wielkie ścierwo nastawione
na wyciąganie z ludzi pieniędzy, a przejebanie kasy to tylko kwestia czasu, dlatego odradzam i przestrzegam, bo sam w pierwszej chwili miałem ochotę wpłacić kasę i grać, dobrze, że
coś mnie tknęło żeby to najpierw ogarnać porządnie na wirtualny hajs. :(
Go Back To Polska Topic List
Prev1111213141586Next
Add Reply New Topic New Poll