Quote (Ironfister @ Feb 20 2018 04:39pm)
No to się nie zgadza, bo ja mówię prawde, a wy (zakłamane prawactwo) piszecie, że mówię kłamstwa i nasyłacie od razu prokurature, aby mnie aresztowała i prawdopodobnie osadziła w więzieniu.
I to jest właśnie groźne w tej ustawie o IPN. Każdego uczciwego człowieka możecie na tej podstawie wysłać do pierdla, wydając kłamliwy wyrok. A jak widać skłamać dla was to chleb powszedni, kłamiecie non stop.
To, że sobie wmówiłeś, że mowisz prawdę, wcale nie oznacza, że mówisz prawdę. Zakwestionowałeś fakt, że Polacy pomagali żydom, kwestionowałeś fakt, że zydzi wydawali swoich, później zmieniłeś trochę ton i uznałes, że mieli prawo to robić bo naziści im kazali xD Wysraleś w końcu tezę, że są źródła które mówią, że więcej Polaków szmalcowalo niż pomagało, ale dowodów swoich tez nie przedstawileś, ani nie odpowiedziałeś mi na pytanie w jaki sposób określa się czy dane społeczeństwo jest antysemickie. Na jakiej podstawie? Dlaczego nie mowi się o Anglii czy Hiszpanii ze była antysemicka, kiedy to swoich żydów wyjebali z kraju, a mowi się na Polsce, która liczyła 80% calej żydowskiej populacji. Także tych, co zostali wyjebani przez tych "nie-antysemitow"
Masz urojenia, albo sobie wmówiłeś, że jak bedziesz kłamstwa powtarzał non stop, to pewnego dnia zmienią się w prawdę. Szkoła michnika. Nie kolego, tak to nie działa.
This post was edited by Lesny_Barb on Feb 20 2018 10:57am